Galantom și proiectul Dăruiește-ți ziua câștigă Lucrarea Lunii Aprilie în Top 3 ADC

Galantom și proiectul Dăruiește-ți ziua câștigă Lucrarea Lunii Aprilie în Top 3 ADC

ADC România prezintă cele mai bune execuții de Digital, TV, Print și Outdoor ale lunii aprilie. Cele 10 proiecte câștigătoare se concentrează pe importanța redefinirii conceptului de a fi împreună, mai ales în contextul actual, în care distanța pe care trebuie să o păstrăm este necesară, dar ne și ține mai aproape unii de ceilalți. Lucrarea Lunii aprilie este proiectul „Dăruiește-ți ziua”, semnat Galantom și Jazz Communication.

 

LUCRAREA LUNII

Dăruiește-ți ziua”, proiectul realizat de Jazz Communication pentru Galantom, câștigă în topul lunii aprilie Lucrarea Lunii și Locul 1 în categoria Digital. Pe site-ul campaniei sunt ilustrate într-o frescă diferite cauze sociale către care oamenii își pot dona ziua de naștere. Website-ul are un search bar care generează știrile negative din fiecare zi a anului trecut și dăruirea zilei de naștere duce la schimbarea uneia dintre știri cu una pozitivă.

 

Echipa creativă este formată din Răzvan Raicu | Art Director & Andreea Ghenoiu| Copywriter.

 

Laura Nedelschi, Independent Creative Director & membră ADC*RO, declară:

Mi se pare frumos (și dătător de speranță în normalul bun ce va să vie) ca în peisajul comunicării cu ilustrații basic de stock făcute ca pentru prezentare, să ne bucurăm ochii și sufletul cu o execuție făcută cu atât de mult respect pentru craft. Care, în plus, a implicat oameni pe bază de talent, nu de afiliere la agenție. Bravo, guys! La mai multe!”

            

DIGITAL                                               

Locul 2 al categoriei Digital merge către OLX și Publicis România pentru lucrarea „Redeschide pe OLX”. Pentru a veni în ajutorul firmelor mici care trec printr-o perioadă dificilă în prezent, OLX oferă posibilitatea redeschiderii acestor afaceri în mediul online. Echipa creativă: Alin Badiu, Sebastian Romano | Group Creative Directors, Vlad Socianu | Art Director  & Cosmin Anghel | Copywriter și Titus Dumitrescu | Executive Creative Director.

 

Pe Locul 3 în categoria Digital este episodul 2 din „Bucătar fără Scăpare”. Campania semnată de Snapshot Communication pentru Lidl România prezintă un escape kitchen în care invitați celebri sunt supuși unor probe sub presiune în timp ce gătesc. Episodul 2 al seriei îl are invitat pe Adrian Despot, iar show-ul poate fi vizionat exclusiv online.

 

Mențiunile categoriei sunt următoarele:

Earth Hour Moonlight Stories” este un proiect pe care ING România și Jazz Communication l-au desfășurat cu ocazia Orei Pământului. O serie de stories cu peisaje din natură, din România, a fost postată pe contul de Instagram al ING. Peisajele sunt văzute la lumina lunii și redau sunetele live ale zonei. Echipa este formată din: Mara Sabau | Art Director & Bianca Muscalu| Copywriter.

 

Ursus și Leo Burnett au Mențiune în categoria Digital pentru lucrarea „Epic Birthday” dedicată celor care își serbează ziua de naștere în această perioadă dificilă. Pentru că prietenii nu se mai pot întâni fizic acum, urările se mută complet în online, iar cu ajutorul Ursus, acestea pot fi difuzate chiar la TV. Echipa: Nadejda Ghilca, Ionuț Coanda | Senior Art Directors & Teodor Chiripuci | Copywriter, Cristina Calota | Senior Copywriter și Adriana Pascan | Executive Creative Director. 

 

 

SolidarLocal - Cel mai mare festival din sufrageria ta” este un festival online caritabil, organizat în sprijinul Asociației Dăruiește Viață. Scopul festivalului de muzică este să strângă fonduri pentru medicii din prima linie care luptă împotriva COVID-19. Realizarea conceptului de comunicare al proiectului și implementarea sa în online sunt semnate de Saatchi & Saatchi + The Geeks. Echipa: George Ștefan | Art Director & Cristiana Petre | Senior Copywriter.

 

Mențiune în categoria Digital are și campania „#SuntemCuVoiOriundeAțiFi”, semnată de ROM Autentic și MRM//McCann București. Batonul de ciocolată ROM își schimbă ambalajul în semn de solidaritate cu românii de pretutindeni, care în contextul actual sunt departe de cei dragi. Echipa creativă este formată din: Laura Catea și Ionuț Raicu | Art Directors & Cosmin Voicu și Mădălina Pop | Copywriters.

 

 

TV                                          

Galantom și Jazz Communication primesc Locul 1 și în categoria TV pentru campania „Dăruiește-ți ziua”.

 

Mențiune în categoria TV au Vodafone și McCann Worldgroup pentru spotul „Împreună suntem mai puternici” prin care încearcă să prezinte partea pozitivă a situației în care ne aflăm, tocmai pentru a arăta faptul că distanțarea socială ne aduce mai aproape de cei dragi și ne face responsabili față de cei care luptă să revenim la normal. Echipa: Ovidiu Juravle | Art Director & George Lupeanu | Copywriter.

 

 

Mențiune în categoria TV are și „Epic Birthday”, lucrare semnată de Leo Burnett pentru Ursus.

                

PRINT                 

În categoria Print, Locul 1 merge către campania „#dordesport”, ediția specială prin care Gazeta Sporturilor își onorează sportivii. Ziarul are 12 coperte, fiecare cu câte un sportiv echipat de competiție, dar acasă. O invocare a adrenalinei din arene și un short-cut către normalitate, sub forma unui proiect fotografic inițiat de fotoreporterul Raed Krishan.         

                                           

OUTDOOR

Mențiune în categoria Outdoor are proiectul „Stai acasă!” realizat de Miloš Jovanović | Graphic Designer & Dana Canurschi și Mara Miculescu | Copywriters. Campania de conștientizare încurajează statul acasă în această perioadă printr-o serie de postere în care replici celebre românești sunt adaptate situației actuale.

 

.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related