#Podcast - Radu Muntean, despre cum e sa faci filme si reclame in Romania

#Podcast - Radu Muntean, despre cum e sa faci filme si reclame in Romania

Podcasting-ul este noul blogging conform Seth Godin, doar la nivel mondial sunt peste 850.000 de podcast-uri active.
Ne bucuram ca si in Romania incepe sa prinda acest mediu nou de comunicare.

Unul dintre podcast-urile romanesti care ne-a atras atentia, este o discutie interesanta intre doi veterani opusi, dar total opusi ai advertisingului romanesc: Andi Moisescu si regizorul Radu Muntean. Episodul a aparut saptamana trecuta, dar ne-a luat cateva zile sa il ascultam, pentru ca, hai sa recunoastem, e inflatie de continut, podcast-uri, documentare si seriale. Dar, am zice ca a meritat. Am auzit chestii noi?! Greu de spus, dar dialogul a meritat.

Poti sa-l asculti pe Apple Podcast sau Spotify, sunt insight-uri despre meseria de regizor, dar vorbesc si despre primul documentar despre Simona Halep care se lanseaza anul acesta.

 

"Nu poti face film decat avandu-te pe tine ca spectator si incercand sa transmiti ceva celor ca tine. Filmul nu trebuie sa dea un verdict, ci sa faca oamenii sa gandeasca. Ma consider privilegiat ca am putut sa fac un documentar cu Simona Halep. Pentru prima oara in cariera mea, am filmat si eu.", spune regizorul Radu Muntean.

Radu face parte din generatia care s-a calificat la locul de munca.
A regizat 5 filme si peste 400 de spoturi publicitare si a castigat peste 40 de premii nationale si internationale la festivalurile de publicitate.

"Munca in publicitate m-a profesionalizat, este o meserie in care ajuta sa exersezi. A ajutat foarte mult faptul ca filmam in fiecare saptamana, faptul ca faceam casting. Treceam prin toate etapele procesului de productie. Iar cand am debutat cu primul meu lungmetraj, in 2001, eram destul de pregatit pentru asta.", continua Radu Muntean.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Sectiune



Branded


Related