[Gif Art] Silvia Horobeanu: Atunci cand doua idei, doua lumi se intalnesc, poate lua nastere ceva frumos, creativ si fresh

[Gif Art] Silvia Horobeanu: Atunci cand doua idei, doua lumi se intalnesc, poate lua nastere ceva frumos, creativ si fresh

Va spuneam ca multi creatori, de toate felurile, s-au inscris pana acum la  la Uninterrupted GIF Festival by glodesigneri, artisti, cineasti, futuristi, maestri multimedia, studenti la ASE sau pasionati de muzica. Azi avem o alta premiera in expozitia noastra de gif art: vorbim cu un scenograf. Silvia Horobeanu a studiat pictura la Dinu Lipatti si apoi la UNARTE, a facut un master in scenografie, a desenat de cand era mica si a redescoperit recent placerea de a crea. Inspiratia vine cand nu te gandesti prea tare la ea, spune Silvia. Si daca asta e problema, pai lasati gandurile in pace, faceti loc muzei. Procesul artistic e unic pentru fiecare, dar inscrierea in competitie e necesara. Mai sunt doar cateva zile in care putreti sa participati la marele festival de arta digitala.

Noi vorbim cu Silvia despre ce se intampla cand oamenii sunt diferiti si perspectivele lor se intalnesc:

 

Scurta biografie  

Sunt Silvia Horobeanu, am 26 de ani si sunt scenograf.

Ca multi altii, de mica am fost pasionata de tot ce inseamna arta si pentru ca mama a vazut ca asta e directia pe care imi doresc sa o urmez, m-a trimis la liceul de arta Dinu Lipatti, unde am studiat pictura si mai apoi am continuat cu UNARTE, licenta si master pe scenografie.

 

Relatia cu arta  

Relatia mea cu arta a inceput desenand cu tata in bucatarie (el si bunicul au fost pasionati de pictura si mi-au transmis si mie pasiunea asta) si in scurt timp, desenatul a devenit cel mai bun prieten al meu. Desenam prost, dar tot timpul. Mi se parea cel mai usor mod de a spune ce simt.

Dupa ce am inceput liceul, pana mai acum un an, relatia mea cu desenul se racise, nu prea mai desenam, doar cand era necesar. Apoi am redescoperit cat de mult ma ajuta pe mine, ma ajuta sa spun ceea ce simt si ma ajuta sa ma relaxez, e un proces terapeutic pentru mine. Asta a dus la crearea unei pagini pe Instagram, pe care am facut-o in urma 3 luni si se numeste @silvieh.artmash

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo   

Am fost super incantata cand am vazut concursul pentru sunt foarte pasionata si de animatie si in timpul pandemiei am tot cochetat cu ea si cu ideea de gif. Cum am spus si mai sus ador sa desenez si imi place cand prind viata desenele mele. Concursul mi s-a parut o idee buna sa imi imbunatatesc acest skill.

 

Inscrierea si procesul de creatie  

Hhmm… inspiratia vine cand nu te gandesti prea tare la ea, haha. Am facut un joculet de cuvinte cu sora mea geamana, care lucreaza in publicitate si m-a ajut mult asta. Apoi am pus 3 idei pe hartie, pe doua le-am desenat si una a fost trimisa in concurs.

Cel mai tare m-a atras intrebarea: Ce inseamna fresh? Si cum pot sa personalizez ideea astfel incat sa spuna ceva despre mine, fara sa ma distantez de cerintele briefului.

Obstacolul cel mai mare a fost limita de timp, pentru ca imi doream sa spun o poveste si e cam greu in 5 secunde.

 

Ce transmiti juriului si publicului 

Lucrarea mea spune ca atunci cand doua idei, doua lumi se intalnesc, poate lua nastere ceva frumos, creativ si fresh. Si diferentele dintre noi sunt minunate, pentru ca asa descoperim lucruri noi si cred ca asa este si glo, dintr-o placere si tehnologie, au aparut tigarile electronice.

 

Intersectia artei cu digitalul   

Mi se pare minunata intersectia celor doua – arta e mult mai approachable acum prin intermediul tehnologiei, pentru ca acum sunt atat de multe programe, foarte usor de folosit, care te ajuta sa te exprimi mult mai usor decat ai face-o cu o bucata de hartie si un creion.

 

Menirea gif-urilor

Gif-urile mi se par super utile, eu am inceput sa le folosesc tot mai des. Daca fac o ilustratie imi place sa ii dau viata. Mi se pare ca arata mult mai bine asa. Cred ca ar trebui folosite mai des, pentru ca acum e atat de usor, exista tot felul de programe online unde poti sa le faci si ar trebui sa profitam de asta, mai ales cand totul este la un click distanta.

 

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

SectiuneBranded


Related