[Gif Art] Costinel Rusu: Plaja de posibilități în a crea arta cu ajutorul digitalului tinde să meargă spre infinit

[Gif Art] Costinel Rusu: Plaja de posibilități în a crea arta cu ajutorul digitalului tinde să meargă spre infinit

Costinel Rusu este un fotograf urmărit de gif-uri. Recent, tocmai a terminat un proiect cu gif-uri la job, iar apoi Uninterrupted GIF Festival by glo i s-a arătat atât de des pe Facebook, încât s-a înscris în competiția digitală.

 Am început să mă joc cu diverse variante ale ideii, am adaugat, am scos elemente, am fost nemultumit, iar în final am obținut rezultatul pe care l-am trimis către voi.

Perioada înscrierilor în festival este foarte, foarte aproape de final, așa că nu mai e timpul de nemulțumiri. Cât timp faceți ultimele retușuri la propunerea voastră de gif-art, noi aducem doza potrivita de inspirație prin povestea lui Costinel, pe care o puteți citi mai jos. 

 

Scurtă biografie   

Bună, eu sunt Rusu Dumitru Costinel, iar în curând voi împlini 28 de ani. M-am îndrăgostit iremediabil de fotografie, acum aproximativ 11 ani și de atunci nu m-am oprit o secundă. Explorez, admir și cu voia voastră creez artă vizuală în toate formele ei.

 

Relația cu arta 

Relația cu arta, în special cu fotografia, a început în școala generală, dar s-a aprins în mod real la liceu când am început să studiez fotografia. Îmi amintesc că în clasa a 10-a, semestrul al doilea, am întâlnit niste băieți de la un alt liceu, iar toți erau cu DSLR-ul la gât, am început să pun întrebări, a început să mă intrige tehnica fotografică, iar în câteva zile eram deja cu o carte de fotografie în mână și un caiet, pe care notam tot ce citeam.

Am continuat să dezvolt de atunci și cum în perioada respectivă nu se petrecea totul în Social Media, am găsit platforme dedicate unde postam tot ce fotografiam si unde discutam despre fotografie cu alți pasionați. Inevitabilul s-a produs, m-am hotărât rapid că asta îmi doresc să fac tot restul vieții, asadar am decis să fac Arte, mai exact Imagine de Film. Nu m-am oprit o secunda si nu am renuntat la dorinta mea de a face fotografie nici o secundă. Împreună cu un prieten foarte apropiat am creat în 2017 un studio foto, unde lucrăm cu drag și pasiune la cele mai faine proiecte cu cei mai faini oameni.

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo    

E foarte înteresantă povestea gifului pentru mine, în ultima vreme m-am tot familiarizat cu tehnica gifului. Tocmai ce am închis un proiect pentru un client drag nouă, unde am creat GIF. Sincer, când am văzut provocarea Unintrerrupted GIF Festival by glo, am râs și am exclamat “nu se poate”, ma urmaresc GIF-urile.

 

Înscrierea și procesul de creație  

Lucrez împreuna cu partenerul și amicul meu de la studio la un proiect foarte drag nouă, ceva mai complex în care ne dorim să creăm o serie de video-uri ceva mai speciale, le veți putea urmări pe canalul nostru când or fi gata. În ultima vreme am tot urmărit apusuri și răsărituri, iar ideea pentru Uninterrupted GIF Festival by glo de la asta a pornit, razele soarelui trecand prin butonul de boost glo, nu stiu cum e pentru altii, dar pentru mine seamana cu cercul solar si cumva de acolo mi-a venit inspiratia.

Am analizat brieful și așa cum se întâmplă mereu când creezi ceva pentru tine, dar care urmează să ajungă într-un concurs. Am început să mă joc cu diverse variante ale ideii, am adaugat, am scos elemente, am fost nemultumit, iar în final am obținut rezultatul pe care l-am trimis către voi.

 

Brief

În primul rând butonul de bost, ai o multitudine de posibilități prin care îl poți valorifica într-o astfel de creatie, al doilea element a fost respectarea cromaticii propuse, am considerat un challenge acest lucru, deoarce backgroundul meu nativ corespunde unei croomatici total diferite. Intrebarea a fost “cum fac sa arate bine backgroundul respectand cromatica propusa”.

 

Dificultăți

Nu am avut obstacole sau dificultăți, a fost chiar fun să fac toată treaba asta și invit toți creatorii de continut vizual să se distreze cu această provocare.

 

Ce transmiți juriului și publicului 

Ca în orice formă de artă, cred că trebuie să vadă ce au nevoie să vadă fără să induc vreo idee, stare sau să fac o propunere directă.

Un ochi odihnit, fun și zâmbete!

 

Intersecția artei cu digitalul    

Intersecția artei cu digitalul era inevitabilă. Procesul de creație a devenit pe anumite ramuri mai simplu, dar în același timp, plaja de posibilități în a crea arta cu ajutorul digitalului tinde să meargă spre infinit, nu mai există granițe, nu mai există limitări, singura limitare fiind propria imaginatie și cunostintele tehnice dobândite.

 

Menirea gif-urilor 

Folosesc gifuri destul de des pentru a mă exprima în chaturile cu prietenii, uneori renunț 100% la a scrie text și am observat că majoritatea înteleg perfect ce am de spus prin gifuri. Așadar, a devenit o formă rapidă de comunicare a stării pe care o ai.

În conversațiile digitale text, e greu să îl faci pe interlocutorul tău să înteleagă exact cum te simți la momentul în care emiți o idee, cumva giful vine în completare și îi arată omului cu care discuți starea avută. Probabil utilizarea lor de catre publicul larg se va extinde si mai mult. Suntem cu totii grăbiți și avem nevoie de o formă prin care să exprimăm cât mai mult din ceea ce ne dorim să transmitem.

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related