Cele mai bune titluri din Iunie, pe WeInvent

Cele mai bune titluri din Iunie, pe WeInvent

Luna Iunie a-nceput cu mare elan, pe masura dorului de foiala, capatat in prelunga izolare. Istoria recenta a aratat, insa, ca ne-am grabit un pic, deoarece COVIDu’ a iesit si el in lume, odata cu noi. La momentul la care se anunta mult dorita redeschidere a teraselor, un clip emotionant, produs pentru Hanul Berarilor, ne-a retinut atentia. Imediat ce l-am vazut, i-am adresat cateva intrebari  d-nei Ramona Popescu, Marketing Manager City Grill Group. 

Asa cum era de asteptat, si industria de evenimente a fost profund afectata de pandemia, generata de virusul covid-19, dar companiile din industrie se adapteaza situatiei si ne arata ca pot gasi solutii creative, pentru a iesi din aceasta situatie fara precedent. Romanita Oprea a vorbit cu Valentin Golban, Client Service Director 360Revolution si a aflat mai multe detalii despre noua platforma lansata de compania pe care o reprezinta – 360Live.Events, precum si despre adaptarea la noua realitate. 

Recent, compania Ford a aplicat pentru un patent bizar, care ar putea ajuta pasagerii Uber sa selecteze masinile, pe baza mirosurilor lor. Aceia dintre voi, care au incercat o masina puturoasa la propriu, credem ca vor aprecia mult o asemenea gaselnita.

Ideea este de a echipa masinile cu senzori ce pot detecta mirosurile puternice, dupa cum mentioneaza publicatia Roadshow. Daca acestia detecteaza un iz neplacut, pe care pasagerii l-au blacklist-at intr-o aplicatie, masina respectiva si pasagerii in cauza nu se vor intalni niciodata. 

Sorina Mihai are peste 18 ani de experienta in comunicare, conduce Porter Novelli Romania din mai 2007 si se poate mandri cu expertiza in domenii precum FMCG, telecomunicatii, banking, farmaceutice, energie, etc. In aceasta luna i-a acordat un interviu Romanitei Oprea, despre cum s-a simtit perioada de izolare, despre Purpose, ce se asteapta din punct de vedere business de la 2020, cum se pozitioneaza agentia pe piata si cum s-a adaptat la nevoile pietei din acest moment. #reinventyourself #reinventyourbusiness

In 2019, Qreator by IQOS a fost unul dintre cei mai activi promotori si facilitatori de creativitate din zona culturala bucuresteana. Celebra adresa Aviatorilor 8A este spatiu de expozitii, dar si de lucru, hub, atelier al artelor, de fapt, locul de unde se da ora exacta a creativitatii artistice din Capitala. Resedinta a artelor, de la cele vizuale la moda, spatiul polarizeaza tot mai mult interesul publicului: în 2019, Qreator a avut 38.790 de vizitatori si a gazduit 327 de evenimente, astfel reiesind faptul ca interesul publicului pentru arta este tot mai mare.

Si in acest an Qreator isi propusese sa pastreze drumul lansat, pandemia insa a schimbat realitatea pentru noi toti si a venit cu o serie de provocari, in special pentru organizatorii de evenimente. Qreator s-a adaptat insa repede si a lansat seria Home Together Edition. Romanita Oprea a vorbit cu Bogdan Jurge, Senior Communication Manager Philip Morris Romania, si a aflat insight-urile din spatele acestei editii, despre “Acasa la Qreator”, mutarea evenimentelor din offline in online, precum si ce planuri exista pentru noul 2020.

Trupa romaneasca de stoner rock, RoadkillSoda, si-a lansat recent cel de-al saselea album de studio. Pandemia nu a oprit trupa din a realiza un concert in Expirat, transmis online pe pagina de Facebook. Am vorbit cu membrii formatiei despre album, colaborari, atacarea pietei internationale, merch si comunicare. „Sagrada” poate fi ascultata online pe YouTube, Spotify, Deezer, Amazon Music, iTunes, Bandcamp, etc.

Recent, AdHugger, publicatie online care acopera stiri si evenimente din sectoare precum marcomm, business, tech, ecommerce si start-up-uri, a împlinit 10 ani de prezenta pe piata internationala. Inceputa ca publicatie de limba engleza raportand stiri din Romania, oferind access la noutatile locale jucatorilor de pe piata internationala, in doar cativa ani, AdHugger s-a extins si a început sa acopere evolutii si evenimente internationale. De-a lungul timpului, a fost partener media la numeroase evenimente internationale din marcomm si business, cum ar fi New York Festivals, Cresta Awards, Epica, GePec, Digital Marketing Forum, PR Forum, Romanian PR Award si altele.

Romanita Oprea a vorbit cu Cristina Blanaru si am aflat mai multe despre parcursul ei profesional, dar si despre ce inseamna ca cresti un site de la zero, doar prin efort propriu, precum si cum vede ea piata de marcomm. 

Alina Galeriu, Managing Partner @ Galeriu & Partners Public Relations, este unul dintre profesionistii cel mai bine conectati, din PR-ul romanesc. Marian Costache a stat de vorba cu Alina, de la distanta online regulamentara, despre cateva dintre capitolele care ne framanta pe toti, mai ales pe antreprenorii din Marcomm. Pe cat de directe au fost intrebarile, pe-atat de calde si autentice au fost si raspunsurile. Un interviu din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related