Qreator - Home Together Edition: seria de evenimente online care ne-a adus împreună, de la distanță

Qreator - Home Together Edition: seria de evenimente online care ne-a adus împreună, de la distanță

Când schimbarea a devenit o constantă a vieților noastre, echipa Kubis a creat, alături de Qreator by IQOS, o insulă de normalitate digitală prin seria de live entertainment: „Qreator – Home Together Edition”.

Pe 18 martie, Vița de Vie ar fi trebuit să lanseze la Qreator by IQOS, alături de public și fani, single-ul 84-85 (Muzica nu moare niciodată). Evenimentul nu a putut avea loc fizic, din cauza măsurilor de prevenire instituite de autorități. Dar trupa și toți cei implicați nu au renunțat, adaptându-se noilor condiții. Fără timp la dispoziție pentru planificări în detaliu, fără ppt-uri și cifre, doar cu dorința de a oferi comunității o experiență artistică cât mai aproape de „normal”.

Concertul Vița de Vie a fost primit extrem de bine de public, lucru care a validat ideea care avea să devină „Qreator – Home Together Edition” odată cu următorul eveniment live.

Conceptul s-a născut dintr-o dorință simplă: de a învăța, alături de comunitatea Qreator, ce înseamnă pentru noi toți „noul normal”. Pe tot parcursul acestui proiect, comunitatea a fost în prim-plan: de la artiști și evenimentele lor amânate, la oameni, care erau puși în fața unei situații fără precedent. Deși au existat anumite limitări impuse de această situație, seria le-a oferit o insulă de normalitate: un loc unde puteau să-și asculte artiștii favoriți și să interacționeze cu aceștia, așa cum o făcuseră și până atunci: natural și prietenos. 

"Împreună deși separați, mai adevărat ca niciodată. Seria „Home Together” a fost un adevărat maraton, posibil doar datorită efortului colectiv al unei echipe extinse și foarte hotărâte să transmită emoție, dincolo de ecrane, într-o „nouă realitate” la care cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm rapid.  Qreator a adus împreună̆ peste un milion de oameni prin muzică, spectacole de teatru și talk-uri, momente care ne-au adus bucurie și ne-au făcut să ne simțim “together” când aveam nevoie cel mai mult de asta. Și pentru asta, sunt recunoscătoare, în special echipei care a lucrat necontenit la a face acest lucru posibil.", Roxana Niculae (Qreator by IQOS Coordinator)

  

"Din punct de vedere creativ, pandemia a însemnat o căutare continuă de idei neașteptate, dar mai ales o nevoie acută de agilitate în implementare. Mai mult ca oricând, era nevoie ca lucrurile să se întâmple repede și acest lucru ne-a unit ca oameni și ne-a motivat ca echipă. Iar reacția uimitoare a comunității ne-a demonstrat că, uneori, situațiile în care întâlnești cele mai mari provocări sunt situațiile în care ai cel mai mult de oferit.", Ana-Maria Iana (Digital Lead)

 

Primul eveniment oficial al seriei „Qreator – Home Together Edition” a fost spectacolul de teatru „Mic și-al dracu”, cu Maia Morgenstern și Valentin Roșca, jucat live de pe scena Teatrului Evreiesc de Stat. Au urmat concertele The Mono Jacks, byron, Jurjak, ediția specială de 1 mai cu Adrian Despot moderator și trupele Les Elephants Bizarres și The Kryptonite Sparks, Omul cu Șobolani, violonistul Alexandru Tomescu și Moonlight Breakfast. În mix-ul de evenimente au apărut talk-uri pe teme de filosofie, cu Răzvan Exarhu și Constantin Vică, episodul 2 New Times, New Ways - TEDxBucharest și spectacole de teatru: „Freak Show” cu Florin Piersic Jr. sau „Aici nu se simte” cu Lia Bugnar și Marius Manole.

Ziua de joi a devenit pentru comunitatea Qreator by IQOS un moment de respiro în săptămânile încărcate de incertitudini. Seria „Qreator – Home Together Edition” a abordat subiecte, genuri muzicale, modalități de expresie și formate diferite, care au avut totuși un numitor comun: dorința de a fi relevante pentru public.

 

"Întrebarea de la care am pornit eu și colegul meu de echipă, Andrei Deteșan, a fost foarte simplă: cum am putea să aducem oamenii împreună și să le transformăm casele în săli de eveniment? Și, mai important, să simtă emoție și apropiere într-o lume diferită de cea pe care o știam? Qreator – Home Together Edition a fost răspunsul la tot ce se întâmpla în jurul nostru: indiferent de circumstanțe, noi toți avem nevoie de artă, în orice formă.", Sandra Cristu (Copywriter @ Kubis).

 

"Qreator – Home Together Edition, și, implicit, seara de joi, a devenit un meeting point virtual, prin care cuvântul „together” a căpătat noi valențe, fiind totodată o nevoie fundamentală pentru noi toți. Spectrul de evenimente live a consolidat comunitatea din online care a demonstrat că, prin intermediul ei, Qreator rămâne destinația preferată a iubitorilor de muzică, artă, cultură și frumos, chiar și în absența temporară a unui spațiu fizic.", Maria Man (Social Media Manager @ Kubis).

 

Aproape toate echipele au lucrat remote, un lucru neobișnuit pentru toți cei implicați. Comunicarea cu cei aflați la fața locului, de la tehnicieni la artiști, a funcționat peste așteptările tuturor. Atunci când ești pus într-o situație complet nouă, descoperi că înveți să te concentrezi pe esența proiectului, nu pe detalii inutile.

Proiectul s-a bucurat de atenția lui Andi Moisescu, ApropoTV și a fost amplificat cu ajutorul agenției McCann PR.

Intuiția echipelor care au lucrat la proiect a dat rezultate: în cele 13 live-uri, a existat o medie de peste 1500 de oameni în fiecare eveniment. Pagina Facebook Qreator by IQOS a crescut cu peste 40% ca număr de fani și 60% urmăritori, iar la nivel de reach a depășit 1.700.000 de persoane.

Clădirea Qreator s-a redeschis parțial, în condiții de siguranță, și va continua să se redeschidă cu respectarea tuturor măsurilor reglementate de lege. ”Qreator – Home Together Edition” s-a încheiat cu un eveniment memorabil,  un recital al sopranei Angela Gheorghiu, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici.

Echipele implicate planifică o dezvoltare organică a proiectului, având certitudinea că publicul va avea în continuare nevoie de acest firesc recontextualizat.

 

Echipa Qreator by IQOS:
Dragoș Bucurenci, Director Communications
Bogdan Jurge, Senior Communication Manager
Roxana Niculae, Qreator by IQOS Coordinator
Ana-Maria Iana, Digital Lead
Monica Mircea, Qreator by IQOS Executive
Andra Tănăsie, Digital Executive

Echipa Kubis:
Maria Teodorof, Group Creative Director
Sandra Cristu, Copywriter
Andrei Deteșan, Art Director
Laura Fluture, Art Director
Ștefan Chirițescu, Head of Strategy
Maria Man, Social Media Manager
Denisa Vlăduță, Social Media Manager
Sebastian Luba, Head of Social Media
Ruxandra Șulea, Account Executive
Camelia Matei, Account Director
Cristina Schițco, Group Account Director
Matei Pașpan, Media Performance Director
Ionuț Avădanei, Editor

Echipa McCann PR:
Lavinia Chican
Andreea Bara
Ioana Alexandru

Echipa tehnică:
Radu Drăgulinescu, Producător general - Quartz Media Production
Gabriel Mihnea Purdea, Regie si coordonare tehnica - Blitztechnology
Mihai Covrig, Director de imagine
Lucian Balasescu, Director de imagine

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related