[Street Art Challenge] Anca Frol: Am ca obiectiv realizarea unor murale de mari dimensiuni în diverse orașe

[Street Art Challenge] Anca Frol: Am ca obiectiv realizarea unor murale de mari dimensiuni în diverse orașe

Sa privim pe geam jungla urbana si sa vedem partea buna a lucrurilor. Asta presupune sa ne dam cu un pas in spate. Sa ne detasam. Este mesajul lucrării inscrise de Anca Frol la "A New Now" Street Art Challenge by George. Anca este studentă în anul I Master la Facultatea de Arte Decorative și Design, în București, la specializarea Artă Murală și Spațiu Public. Liceul l-a absolvit în Tulcea, la aceeași specializare. Insa studiile n-ar insemna mai nimic, fara placerea ei de a da viata prin culori:

”Ideea pentru propunerea mea a pornit de la elementele vegetale. De multe ori integrez plante în lucrările mele. Consider ca natura este cea care da o stare de bine oricărei persoane, dar cum de multe ori aceasta este înlocuită de diverse clădiri, ne trezim cu blocuri gri in loc de copaci.”

Pentru ea, street art-ul inseamna libertate de exprimare. Iar de cele mai multe ori, la capatul ei e un mesaj social. Si-ar dori sa vada mai multe creatii stradale in orasul ei si promite sa contribuie la asta. Simti si tu la fel? Ai la dispozitie un brief conceput special pentru cauza asta. Dar mai ai doar o zi la dispozitie. Go, go!  

 

Relația ta cu arta stradală

Am stiut dintotdeauna că vreau să fac artă, deoarece pasiunea pentru desen și pictură am avut-o de mică. În clasa a 11-a am fost pentru prima data pe un santier religios, unde am pictat intr-o biserica. Am continuat sa fac acest lucru timp de 3 ani pe perioada verii, urmând ca in restul anului sa mă concentrez pe studii. Începând cu 2019 am ales să mă indrept spre zona laică, pictând astfel pereti interiori și exteriori cu scopul de a amenaja spațiile private.  

Din pasiunea și placerea de a picta a aparut și dorința de a da viață prin culoare, pereților. Am ca obiectiv realizarea unor murale de mari dimensiuni în diverse orașe.  Ador tot ceea ce ține de arta stradală, iar aceasta îmi captează mereu atenția. De fiecare dată când văd un perete pictat, îl fotografiez.

 

"A New Now" Street Art Challenge by George

M-am hotarat sa mă înscriu la "A New Now" Street Art Challenge by George la inițiativa unui coleg de breaslă care mi-a adus la cunoștință această competiție. M-a atras ideea de a picta propriul concept pe un perete de mari dimensiuni în capitala.  

Ideea pentru propunerea mea a pornit de la elementele vegetale. De multe ori integrez plante în lucrările mele. Consider ca natura este cea care da o stare de bine oricărei persoane, dar cum de multe ori aceasta este înlocuită de diverse clădiri, ne trezim cu blocuri gri in loc de copaci. 

Astfel aleg sa ii acopar cu desene viu colorate ce trimit cu gandul la natura. Având in vedere perioada pe care cu totii o trăim și experimentam pe propria piele, am decis să introduc in lucrarea mea și “motivul pandemiei”.  

Astfel am reprezentat omul, echipat corespunzător vremii cu mască și mănuși, care priveste din interiorul caminului pe fereastră, aceasta jungla urbană.  

Consider ca street art-ul oferă posibilitatea de a te exprima liber. Am ales culori vii și forme clare și concrete pentru propunerea mea. Mesajul pe care vreau sa îl transmit este unul pozitiv, acela al speranței. Speranța ne tine în mișcare, ne face sa luptăm și să credem ca totul o sa fie bine.

 

Brieful

“A New Now” este titlul care mi-a atras atenția și care mi-a pus la incercare imaginația. Totul este într-o continua schimbare, dar omul este facut să se adapteze la fiecare situatie neprevăzută. 

 

Specificul street art-ului

Street art-ul se deosebește de celelalte forme ale artei prin faptul ca este foarte vizibila și la îndemâna oricui. Este cea care înfrumusețează in general spațiile “moarte” și de multe ori transmite un mesaj cu impact social. 

 

Vibe-ul din Tulcea

În orasul meu, termenul de street art încă nu este foarte bine definitivat și nu este atat de prezent, dar simt ca usor-usor acest lucru o sa se schimbe și îmi doresc sa contribui la acest lucru.

 

Spiritul unui oraș

Spiritul unui oras poate fi schimbat doar de oamenii ce aparțin acestuia; este vorba de comunitate, de dorința de a face ceva atat pentru noi, cât și pentru ceilalți și de a fi deschisi la lucruri noi.

 [Citeste brieful si inscrie-te aici la "A New Now" Street Art Challenge by George]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related