Cupa Mondiala FIFA - oportunitati inepuizabile pentru investitorii in publicitate

Cupa Mondiala 2006 a generat unele dintre cele mai mari audiente globale TV pentru un eveniment sportiv international, dar si unele dintre cele mai mari audiente inregistrate pentru un eveniment de orice fel difuzat de telviziune. Finala a atras o audienta medie live de 284 de milioane de persoane, adica dublul audientei globale atinse de Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Atena si triplul audientei globale a Super Bowl in 2005.

Totusi, cel mai interesant aspect pentru sponsori si investitori in publicitate este cel legat de profilul demografic al audientei Cupei Mondiale. Pe langa faptul ca a atras cu circa 10% mai multi telespectatori decat editia 2002, Cupa Mondiala 2006 a generat audiente bune si in segmentul femei si adulti din clasa superioara semnificativ mai mari decat pana acum.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Sectiune

Dictionar



Branded


Related