Data Revolt Agency - TV & Advertising Digital - schimbări în regulile jocului cu Dynamic Ad Insertion

Data Revolt Agency - TV & Advertising Digital - schimbări în regulile jocului cu Dynamic Ad Insertion

Agenția Data Revolt a experimentat recent un mod hibrid de advertising digital inserat în live-streaming-ul canalelor TV din rețeaua Digi România, care permite retailerilor să comunice eficient ofertele, să segmenteze targetul, să atragă clienții pe site și să urmărească rezultatele campaniei. 

Context - mai bine mai devreme decât… mai târziu

Între multiplele consecințe ale pandemiei globale, schimbările și adaptările cu care s-au confruntat industriile din toată lumea, un anumit trend despre consumul de media în pandemie a ieșit în evidență, nu pentru că ar fi fost neașteptat neapărat, ci pentru că împlinirea lui este totuși un moment notabil:

Chiar dacă nu este deloc surprinzător că noile generații migrează spre web ca să-și îndeplinească nevoile de entertainment, informare, interacțiune și tot așa, sincronizarea merită menționată - date fiind evenimentele recente, mărul pare să se coacă și să cadă din copac mai repede decât mulți dintre noi anticipam.

Dacă nu-i poți învinge, aliază-te cu ei - TV vs. Internet

În context, ar putea fi tentant să zicem că industria de televiziune urmează să depună armele și să ne îndreptăm toată atenția către mediul digital, iar această abordare nu ar fi neapărat una greșită.

Cu toate astea, este totuși imprudent să considerăm că un asemenea colos din zona mass-media, parte integrantă din cultura modernă și în mod tradițional tratat cu multă considerație, ar putea fi depășit sau în lipsă de resurse să-și revină: televizoarele smart care se conectează la internet, canalele media tradiționale care fac streaming online, platforme de multistreaming care mixează conținut, sunt doar câteva din procesele adaptative care indică o revoluție a modului în care se consumă media, centrată în jurul abilității de a sta conectat cu un public tot timpul conectat.

Și unde se poate vedea mai bine adaptarea și evoluția unui mediu, dacă nu în advertising.

Între aspectele care conferă un avantaj competitiv serios advertisingului digital, capacitatea de a măsura și raporta rezultatele investiției cu date și cifre e unul dintre aspectele văzute ca game-changer pentru toată industria. Și astfel se dezvăluie contextul care să ducă spre inovație. 

Dynamic Ad Insertion - clickable și non-skippable

Ceea ce ne aduce la inovația în discuție, Dynamic Ad Insertion: DAI este bazat pe o tehnologie de inserare de clipuri video în livestreaming-ul online al canalelor TV care să înlocuiască reclamele clasice din pauzele publicitare cu conținut targetat specific și ajustat pentru toate device-urile și tipurile de conținut. În România, singura rețea de posturi TV care oferă posibilitatea de inserție DAI este Digi România. 

Formatele Dynamic Ad Insertion:

Audiența poate să interacționeze cu video-ul pe care îl vizionează și să cerceteze mai departe detaliile ofertei pe care o vede. Procesul este foarte prietenos și experiența livrării de conținut video publicitar e una premium.

Pentru brandurile din zona de retail, DAI pare a fi alegere perfectă atunci când vor să comunice oferte contextualizate, sezoniere cât și alte avantaje, fie ca metodă de a regla stocurile, fie pentru a atrage atenția asupra unei anumite categorii de produse.

METRO Cash & Carry - măsurabil, responsabil și optimizabil

Pentru unul dintre cei mai cunoscuți retaileri B2B din România și de la nivel internațional, METRO Cash & Carry, opțiunea DAI se potrivește perfect nevoilor de marketing, opțiunea fiind integrată într-o strategie mai largă, axată pe generarea de awareness către cât mai mulți dintre posibilii parteneri, pentru una dintre cele mai atractive oferte din perioada de vârf a sărbătorilor de iarnă.

Finalul anului este fără dubii una dintre cele mai importante perioade ale anului și astfel comunicarea către potențialii clienți cu o ofertă foarte bine gândită este nu numai un aspect esențial, ci și generator de rezultate. Cu atât mai mult cu cât produsul aflat în centrul campaniei DAI este binecunoscutul coș cadou pentru sărbătorile de iarnă.

Pentru această campanie, perioada de afișare a fost începutul lunii Decembrie. Ne-am adresat unei audiențe de timp premium, targetată pe bază de caracteristici demografice și inventar al conținutului media. În plus, am ales prima poziție a clipului în calupul de videouri afișate. 

Obiectivul principal a fost acumularea unor seturi de date pe baza cărora să putem îmbunătăți rezultatele și să creștem și mai mult impactul potențial al acestor tipuri de campanii pe termen mediu și lung. Pentru o campanie de test, rezultatele au arătat că așteptările au fost împlinite și am putut obține o cantitate de date relevante cu care să lucrăm: care este cel mai bun interval orar pentru a folosi video-ul, rata de vizualizări complete, rata de click către website și bineînțeles costurile.

Concluzii

În concluzie, unul dintre avantajele evidente ale Dynamic Ad Insert este posibilitatea segmentării audienței pe criterii demografice, aspect care contribuie la creșterea eficacității. Într-o abordare multi-channel, DAI poate să funcționeze ca liant și să redirecționeze clienții potențiali către următorii pași ai funnel-ului de achiziție sau chiar către alte canale.

Prin urmare, fiind la granița dintre TV și digital, DAI se bucura de avantaje din ambele dimensiuni, păstrând promisiunea de bază a advertisingului digital: noi alegem ce tip de audiență va fi expusă la mesajele clienților și putem să măsurăm impactul cu metrici clari - număr de spectatori, interacțiune și frecvență etc..

Mai mult, putem accesa un anumit inventar și optimiza bazându-ne pe rezultatele obținute, ceea ce permite setarea și planificarea obiectivelor strategice atât contextual, cum a fost cazul acum cu campania de sărbători cât și ca direcție de business pe mai multe paliere.

Vrei să încerci noi formate, canale și inovații din marketingul digital, susținute de date, ca să-ți crești business-ul?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Data Revolt Agency

Data Revolt este o agentie de data marketing, specializata in interpretarea si folosirea datelor de business in campaniile de performance/ media, situata in top 3 agentii de performance marketing din... vezi detalii »

Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related