Dispus si Capabil" desfasurat de Asociatia Ovidiu Rom in Bucuresti si Bacau

Actorul american Ethan Hawke a fost maestru de ceremonii la un eveniment de strangere de fonduri care a sarbatorit Romania si a strans 67,000 $ pentru copiii romani si familiile sarace.

Evenimentul, intitulat "Oportunitate si schimbare", a promovat schimbarile pozitive din Romania prin prezentarea la New York a creatiilor catorva dintre cei mai talentati artisti romani. Peste 200 de persoane au participat la acest eveniment care a strans peste 67,000 $. Toate fondurile vor fi folosite pentru programul "Gata, Dispus si Capabil" desfasurat de Asociatia Ovidiu Rom in Bucuresti si Bacau.

Ethan Hakwe a prezentat evenimentul impreuna cu Andrei Codrescu, cunoscutul scriitor si commentator de radio, care a si citit publicului un fragment dintr-una din cartile sale.

Printre personalitatile care au participat la eveniment s-au numarat Ambasadorul Romaniei in Statele Unite Sorin Ducaru, Marian Parjol, Vice-Consul General al Romaniei la New York, George Dumitru, Vice-Ambasadorul Romaniei la UN, Ambasadorul Ion Botnaru - Seful General Assembly Branch of the United Nations Secretariat, Michael Guest, fostul Ambasador al Statelor Unite in Romania, si Mark Meyer, Presedintele Camerei de Comert Romano-Americane.

Actorul Harvey Keitel a fost si el prezent. Intrebat ce l-a determinat sa participe, Keitel a spus ca mama sa, care este din Romania, i-a spus sa vina!

Anca Parghel, una dintre cele mai cunoscute si iubite cantarete din Romania, si renumita cantareata de jazz Teodora Enache au cantat pro-bono la eveniment.

Un tanar romano-american a castigat marele premiu al licitatiei - 10 zile in Romania cu transport la business class - pentru suma de 8.000 $. Athene Palace Hilton, JW Marriott Hotel, Contele Tibor Kolnacky si Principesa Margareta au contribuit la acest premiu valoros. Omul de afaceri romano-american Stefan Minovici a donat biletele de avion la business class.

Mai multi artisti, designeri, scriitori si muzicieni din Romania si Statele Unite au donat cu generozitate lucrarile lor pentru ca acest eveniment sa fie unul de succes. O rochie de seara semnata Levintza a fost licitata la 500 $, o geanta Dan Coma s-a vandut cu 250 $ si un compleu donat de Irina Schrotter a fost cumparat cu 500 $. Un colier de coral semnat de designerul de bijuterii Elena Tibulca a fost licitat la 650 $, iar un mic tablou pe lemn de Ilie Boca a fost vandut cu 400 $.

Printre alte obiecte licitate s-au numarat o fotografie de Cosmin Bumbut si un exemplar semnat al albumului sau Tranzit, un exemplar semnat din Nostalgia lui Mircea Cartarescu, o sculptura in sticla donata de Galeria Ioan Nemtoi din New York, o icoana pe lemn pictata de Paula Craioveanu si un tablou al artistei Beti Vervega. O cina pentru doi donata de Restaurantul Balthazar a fost licitata pentru suma de 1.000 $.

Narcisa Cumpana, o tanara mama de etnie roma care fost initial beneficiara a programului "Gata, Dispus si Capabil", iar acum este mediator sanitar in comunitatea ei si face parte dintre membrii fondatori ai Asociatiei Ovidiu Rom, a vorbit elocvent despre viata ei, ajutandu-i pe invitati sa inteleaga atat dificultatile extrem de mari ale oamenilor care traiesc sub pragul saraciei in Romania, cat si oportunitatile pe care le au pentru a isi schimba viata in bine .

Evenimentul "Oportunitate si schimbare" a fost sponsorizat de Rompetrol, Media Pro, Zapp, Citibank, Connex, Saatchi & Saatchi, Scala Thompson, SERVE Wine, UPC si Business Media Group.

Evenimentul a fost gazduit de unul dintre cele mai vechi si exclusiviste cluburi private din New York. Receptia a fost tinuta in "Biblioteca Membrilor", o camera decorata de arhitectul Stanford White, renumit pe plan international.

Postul Romano-American de televiziune RVTV a filmat evenimentul. Selectii de la eveniment au fost transmise in New York sambata, 20 noiembrie, pe WNYE, intr-o emisiune vizionata de mii de romani-americani din Statele Unite.

Fotografii si imagini de la eveniment pot fi obtinute de la RVTV, New York, de la Vasile Badaluta, tel local: 718-482-9588.

Evenimentul de strangere de fonduri "Oportunitate si Schimbare" pentru copiii saraci si familiile ajutate prin programul Gata, Dispus si Capabil a fost organizat de The Alex Fund, o organizatie non-profit din Statele Unite care sprijina Asociatia Ovidiu Rom din Romania.

Gata, Dispus si Capabil sprijina mamele copiilor care cersesc pe strada sa gaseasca si sa pastreze un loc de munca, si ajuta copiii sa se reintegreze si sa ramana in scoala. Programul se desfasoara in Bucuresti si Bacau.

Asociatia Ovidiu Rom promoveaza oportunitatile egale pentru persoanele defavorizate prin educatie, pregatire profesionala, campanii de constientizare si dezvoltare comunitara. Programul "Gata, Dispus si Capabil" este o adaptare a programului de success Ready, Willing & Able, initiat in Statele Unite de The Doe Fund. "Gata, Dispus si Capabil" a fost lansat de Leslie Hawke in Bacau, in 2001. In perioada septembrie 2004 - decembrie 2005, proiectul "Gata, Dispus si Capabil" este finantat de USAID..

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related