Alte 12 activari care ne starnesc la Zilele Culturale ADfel 2014

Alte 12 activari care ne starnesc la Zilele Culturale ADfel 2014

In sfarsit, rupem suspansul si putem sa ne intoarcem la vietile noastre. Cum v-am promis in randul 1 si in randul 2, gata suntem si intregim lista de activari ale ONG-urilor care vin sa ne incante la Zilele Culturale ADfel, intre 18 si 20 august, la terasa Fabrica. Pana acum avem 20 de activari, in continuare parcurgem inca 12.

De neuitat e ca, pentru prima data, avem si harta dedicata a Zilelor Culturale ADfel, asa ca nu exista scuza sa ziceti ca nu stiati de una sau de alta. Sunt toate organizatiile aici, ia verificati sa fie 30:

Si acum se cade sa le si explicitam:

Nu stim voi, dar noi avem demult pe bucketlist trecuta o confruntare cu o pinata, pe care vrem s-o batem pana-i sar fulgii ca apoi sa elibereze o avalansa de dulcegarii. Cum stim din desenele animate. Visul devine realitate datorita asociatiei Creative Arts, care o sa ne indrume printr-un workshop de creare a unei Pinata adevarate, pe care apoi sa o si consumam.

Amintirile din tabara ne chinuiesc, amintirile ne rascolesc. Slava Cerului ca nu mai trebuie sa rezistam mult pana la activarea pregatita de Cercetasii RomanieiViata in tabara. O sa avem parte de activitati si jocuri cercetasesti, un atelier de noduri, un atelier de casute traditionale romanesti in miniatura, facute din chibrituri – ce frumos! – un atelier de bratari si inca un atelier, dedicat Artei hartiei (adica origami, quilling etc).

Asociatia Romana Anti-Sida ne pregateste mai multe activitati interactive, distractive, dar care cer si o doza de spirit de competitie. N-o sa-l gasiti in niciun nomenclator, dar noi tot o sa ne intrecem pentru titlul de expert in prezervative sau Condom Expert, adica cine poate pune cel mai repede (1), pe intuneric (2),  corect si dincolo de orice indoiala (3) un prezervativ. Bineinteles, pe un dispozitiv adecvat scopului prezervativului.

Trecem mai departe: n-ar fi tare sa ne putem picta propriile gentute de panza cu modele pe care ni le dorim si nu le vedem niciodata prin magazine? Mai perfectionist, mai alandala, nu conteaza cum stam cu simtul artistic pentru ca ViitorPlus ne aduce in cele 3 Zile Culturale ADfel Atelierul de panza, unde nu ne lasa de izbeliste si ne invata cum sa ne facem sacose din panza pictate frumos – de notat, in intervalul 19:00-21:00.

Alta activare centrata pe pictura este cea pe care ne-o propune Asociatia Artia. O sa ramaneti un pic blocati – e vorba de Pictura pe apa, o tehnica pe care ne-o putem doar imagina. Originile tehnicii Ebru, caci asa se cheama, sunt stravechi si orientale. Cu mare placere ne apucam sa pictam si pe apa. Nu va ganditi ca tehnica e restrictiva, permite deplina libertate a cromaticii si antreneaza spontaneitatea si imaginatia mai ceva ca pictura clasica.

DocuArt ne rezerva un Colt de carte in mijlocul agitatiei terasei. Intr-un decor cochet si comod, o sa ne asezam intr-un fotoliu ca sa povestim despre cartile care ne-au marcat, care ne-au raspuns la intrebari, ne-au deschis mintea, ne-au ajutat sa depasim momente grele sau ne-au smuls lacrimi fara sa vrem. In timp ce ne punem sufletul pe tava si recream povestile pe care le iubim, DocuArt o sa ne filmeze recomandarea si o s-o posteze online. Nu ne speriem pentru ca facem un lucru bun pentru alti cititori. Si asa va iesi o biblioteca de recomandari de carte in format video. Pentru indrazneala si pasiune, o sa putem sa alegem cate-o carte din biblioteca DocuArt.

Febra boardgame-urilor la terase nu pare sa treaca prea curand. Si foarte bine. In spiritul asta vin la ADfel PRIME Romania cu un Boardgame special. Nu dam din casa, va spunem doar ca nu o sa gasiti regulile jocului pe net.

Avem si subiecte serioase printre activarile la ADfel, iar cel care urmeaza este abordat de Asociatia Senzo. Ei vor simula in Fabrica (indoors) un labirint de mici dimensiuni, cu ajutorul caruia vor reconstitui perceptia lumii inconjuratoare a unui copil afectat de autism. Trecand prin acest labirint, pe parcursul caruia va fi supus unor stimuli audio-video,  fiecare participant va trai o experienta similara cu autismul, pret de 60 de secunde.

Parca ne-am si obisnuit cu toate chimicalele pe care le contin mancarurile si bauturile pe care le consumam zilnic, ceea ce nu e deloc bine. Greenpeace s-a gandit sa ne atraga atentia asupra acestui mic, dar semnificativ fapt cu o Limonada radioactiva. Diferenta e ca, de data asta, ingredientele ei – posibile metale grele - se vor face cunoscute si greu de trecut cu vederea.

Bookblog se adreseaza anul asta cititorilor feroce care devoreaza volume intregi in metrouri si autobuze, acasa, in corturi pe plaja sau pe munte, dimineata cand se scoala, in pauza de masa si seara, inainte de culcare. Celor care se hranesc cu carti pe paine, Bookblog le-a promis Fotografii de Cititor Feroce. Si daca accepti provocarea si te pozezi cu butaforiile aduse de ei, apoi te sharuiesti in social media, ei iti alina foamea de lectura si te premiaza cu o carte noua.

VIP - Voluntari pentru Idei si Proiecte - o sa ne invite la un minunat de nostalgic joc de X si 0 unde putem sa castigam prajituri si limonade.

O s-avem si un moment teatral oferit de asociatia Policy Center for Roma and Minorities. O trupa de copiii talentati si antrenati de un actor profesionist o sa ne puna in scena un mini-spectacol ca sa ne mai si recreem, in caz ca am obosit printre atatea activari.

ADfel este un eveniment IQads, care are loc intre 18 si 24 august, pe terasa Fabrica (Str. 11 Iunie, nr. 50, Bucuresti). Programul incepe in fiecare seara la ora 18.00, iar intrarea este libera. Pe Facebook.com/IQads, Facebook.com/ADfel si pe IQads.ro vor fi prezentate detalii despre programul fiecarei seri din cadrul evenimentului.

Va reamintim ca la fata locului urmeaza sa ne surprinda entuziasmul in mod profesionist fotografii si videografii oficiali ADfel. Responsabili cu fotografia sunt: Miluta FluerasUncle Jeb Studio, XMedia Studio. Cu camerele video ne vor urmari incognito 438 studio, Dorin Moldoveanu si Diana Gandila.

Partenerii media ai evenimentului sunt 220.ro, VICE, Revista de Povestiri, Revista Zeppelin, Times New Roman, Mixtopia, Realitatea.net, BestJobs si Kiss FM. ADfel este gazduit de Fabrica si sustinut de MVcom.

Despre ADfel
ADfel e un eveniment IQads. E singurul eveniment de branded entertainment din Romania, playground al brandurilor si agentiilor creative si prilej pentru public pentru o iesire in oras cu final neasteptat. In cadrul celor opt editii ADfel de pana acum au fost implementate mai mult de 400 de idei neconventionale de la 100 de branduri si organizatii implicate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related