[Pe strada lui George] Cassandra Pop: George mă face să mă gândesc că există și Georgiana. Am ales să o reprezint pe aceasta cale

[Pe strada lui George] Cassandra Pop: George mă face să mă gândesc că există și Georgiana. Am ales să o reprezint pe aceasta cale

Georgiana închipuită de Cassandra Pop încearcă să traverseze pe sub podul Aurel Vlaicu din Pipera, dar este prea înaltă, așa că rămâne acolo să asculte poveștile trecătorilor. Cassandra speră ca juriul și publicul care votează lucrările înscrise în Future Artists @ George Street Gallery să aibă simțul umorului și să înțeleagă strădaniile personajului ei.

Cassandra are 30 de ani, a studiat arhitectura și are obsesia de a esențializa aproape orice. Cel mai mult i-a plăcut locul ales de George pentru competiție: în stradă, printre oameni.

Un loc cu o poveste colectivă scrisă și rescrisă de către oamenii care vin și pleacă, de acasă la birou și de la birou acasă. 

 

Scurtă istorie personală

Sunt din București și am 30 de ani. La școală am studiat arhitectură, iar acasă arte vizuale. Obsesia mea - de a esențializa aproape orice – se regăsește în proiectele mele de arhitectură, ilustrație și branding din cadrul NA unde lucrez alături de Cosmin.

 

Competiția „Future Artists @ George Street Gallery”

Brief-ul dat de George a ieșit în evidență prin amplasamentul ales: în stradă, printre oameni. Un loc cu o poveste colectivă scrisă și rescrisă de către oamenii care vin și pleacă, de acasă la birou și de la birou acasă.

George mă face să mă gândesc că există și Georgiana. Astfel, am ales să o reprezint pe aceasta cale. Ea încearcă să traverseze strada pe sub pod pentru a ajunge acasă doar că se trezește blocată sub el din cauză că este prea înaltă. În loc să evadeze ea preferă să rămână acolo pentru moment și să asculte poveștile altor trecători ca ea.

Simbolul identitar George a fost elemental principal de la care am plecat din punct de vedere vizual. În acest fel am reușit să o surprind pe Georgiana cu capul într-o parte prinsă sub pod.

 

Dificultăți

Geometria stâlpului va dicta forma finală a lucrării înscrise. Cu siguranță Georgiana va trebui să își găsească o anumită poziție care să o ajute să se muleze corect pe arhitectura suportului. Pentru mine asta ar fi o provocare. În special faptul că nu am experiență în artă murală.

 

Mesaj pentru juriu 

Îmi doresc să remarce simțul umorului cu care Georgiana își spune povestea.

 

Și public

Chiar ieri mă aflam în stația de metrou Aurel Vlaicu când toată lumea pleca spre casă și aștepta să prindă un loc în metrou. Extrem de aglomerat, toată lumea blocată în același loc. Când am reușit să mă strecor într-unul, metroul în care eram s-a oprit la un moment dat între stații. Era o femeie lângă mine care a stat ce a stat, iar la un moment dat s-a hotărât să își dea jos geaca pentru că era mult prea cald. Fix atunci a pornit metroul, iar ea s-a oprit că să se prindă de bară  rămânând astfel cu jumătate de geacă atârnând de ea până la Victoriei. M-a surprins calmul și zâmbetul ei. Același zâmbet îl are și Georgiana.

 

Arta de stradă

Ea se manifestă într-un mod intruziv, la fel ca viața, te forțează să o privești în față. Asta îi dă forță și valoare. Ea nu așteaptă timid să fie vizitată într-o încăpere albă. Ea urlă și tace în același timp. La fel ca fiecare trecător care o privește. 

Prefer să dau ca exemplu o formă de artă stradală care m-a impresionat mereu. Desenul copiilor cu cretă pe jos. Această formă de exprimare liberă plină de creativitate și spontaneitate descrie și mai puternic potențialul pe care arta stradală îl are.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

Dictionar



Branded


Related