San Sebastian, Stockholm, Oslo, București and beyond

San Sebastian, Stockholm, Oslo, București and beyond
Conf. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector UNATC

Lansat recent pe cinepub.ro (cea mai mare arhivă de film digital românesc online), scurt metrajul Tenis, regizat de Vladimir Dembinsky și produs de UNATC Film, a înregistrat un record de spectatori în numai o săptămână de la premieră, cifră care se apropie de audiența unei premiere de film românești clasice, cu buget de marketing și promovare comercială. Este doar un exemplu de succes recent din portofoliul de producții ale școlii din Matei Voievod, pe care cinepub.ro are bucuria și onoarea să le găzduiască prin parteneriatul oficial semnat cu una dintre cele mai vechi și prestigioase școli de film din lume.

Filmele UNATC, prezente pe cea mai importantă platformă de promovare a cinemaului românesc, totalizează o cifră rotundă (100.000 de spectatori) în an aniversar: 70 de ani de la înființarea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Parteneriatul UNATC – Cinepub aduce spectatorilor din întreaga lume rarități, filme de școală greu accesibile sau necunoscute marelui public – puteți viziona în acest moment 14 producții studențești (semnate printre alții de Tudor Cristian Jurgiu, Ilija Piperkoski, Mirona Radu ș.a.m.d), parteneriatul continuând și cu alte titluri din selecția școlii naționale de film.

UNATC își propune astfel să contribuie la depășirea unei dificile perioade sociale, bucurând sufletul prin mijloacele proprii: producții artistice de calitate puse la dispoziție oricui și oricând!

Conf. Univ. Dr. Liviu Lucaci, Rector UNATC:

Pentru noi nu există lockdown instituțional și/sau intelectual. Ne continuăm susținut activitatea online în aceiași parametrii de înaltă calitate UNATC: profesorii și colegii noștri din administrație fac eforturi deosebite pentru a asigura buna desfășurare a activității academice, studenții sunt prezenți online la cursurile și seminariile de specialitate. În an aniversar și în perioadă de pandemie, de criză socială, economică și nu în ultimul rând morală, ne-am gândit să contribuim așa cum știm și putem noi – să bucurăm mintea și sufletul cu producțiile noastre artistice, puse la dispoziție în mod gratuit marelui public pe cinepub.ro. Ne bucură faptul că un număr mare de spectatori din țară și din străinătate apreciază filmele școlii noastre (rarități în circuitul comercial de distribuție, multe dintre ele premiate internațional) și studiem împreună cu cinepub.ro posibilitatea de a prezenta într-un viitor apropiat și producțiile școlii de teatru.”

 

Lucian Georgescu, Managing Partner GAV, președinte și fondator cinepub.ro:

”Școala românească de film este o pepinieră de talente, vie, mereu pe rod. Astăzi, când vorbim despre filme ale studenților noștri, multipremiate internațional, în laboratorul din Matei Voievod gestează creațiile unor autori necunoscuți, care vor fi cândva celebri. Cinepub este onorat să găzduiască producțiile uneia dintre cele mai vechi și mai importante școli de cinema din lume și își afirmă încă o dată misiunea de promovare a conceptului de open data în cultură și artă, concept aparent iluzoriu astăzi, normalitate însă într-un viitor apropiat, sînt ferm convins de acest lucru.”

 

Săptămâna aceasta Cinepub te invită să urmărești o nouă premieră UNATC, scurtmetrajele „Luna de miere” - semnat de Sebastian Mihăilescu -  și „Wedding Duet” - al lui Goran Mihailov - ambele prezente în festivaluri precum San Sebastian, Stockholm, Oslo, NexT, CineMAiubit ș.a.m.d.

Cinepub este una dintre puținele platforme FVOD încă active în lume și cea mai mare arhivă digitală de film românesc online, o marcă înregistrată a GAV - agenția de comunicare specializată în content offline și online, pionier al marketingului cultural autohton, fondată de Lucian Georgescu, veteran al industriei de publicitate românești.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related