[Gif Art] Andrei Grosu: Digitalul este deja parte din obișnuit. Nu fac nimic fără să deschid măcar două soft-uri

[Gif Art] Andrei Grosu: Digitalul este deja parte din obișnuit. Nu fac nimic fără să deschid măcar două soft-uri

Design, animație, modelare 3d,reative coding. Andrei Grosu încearcă mereu să experimenteze și dacă vede ceva care îi place, se gândește cum ar putea să realizeze. Întotdeauna i-au plăcut animațiile de tipul infinite-loop, așa că a răspuns provocării Uninterrupted GIF Festival by glo

Aveam de la început ideea de a face ceva foarte type–oriented. Pentru ideea de fresh m-am rezumat o continuă schimbare. Așa am ajuns la ideea de tranziție de la o literă la alta, triger-ul fiind butonul de boost glo.

Perioada înscrierilor este foarte aproape de final, așa că adunați energia, dați ritm inspirației și grăbiți-vă. Expoziția de gif art vă așteaptă

Noi vorbim mai departe cu Andrei despre artă, digital și toate experimentele dintre ele: 

 

Scurtă biografie   

Am 26 de ani și sunt din București. Background, fost și viitor student UNArte. Design grafic, mai mult sau mai puțin, începând prin 2010. Am lucrat în agenții de publicitate, redacții, studiouri de design, și freelance. Între timp am dezvoltat și o serie de proiecte alături de prieteni dragi. PosterJam și Local Design Circle. Pe mine mă găsiți pe Instagram @offender.studio, iar la bio o să găsiți și alte proiecte.

 

Relația cu arta 

Am avut mereu o înclinație către zona creativă. Un impuls către a desena și ulterior către design grafic a venit din partea tatălui meu. În continuare cred că desenează mai bine decât mine. Am crescut cu tablouri pictate de el prin casă, iar ca orice băiat, îmi doream să fiu ca el. Cel mai mare pas a fost când aveam aproximativ 11—12 ani și mi-a arătat Corel Draw. Eram tech–savvy de pe atunci, iar trecerea de la creion, la un artboard unde poți să dai undo, a fost ceva care m-a uimit. Posibilități infinite.

În liceu am fost la intensiv informatică. După primul an, mi-am dat seama că prefer să face ceva în Illustrator în locul unui cod C++. După liceu am ajuns la UNArte la secția de Design Grafic și am terminat în 2016. Plănuiesc să mă întorc pentru master și ulterior doctorat.

Încerc să experimentez mereu, iar dacă văd ceva care îmi place mă gândesc mereu cum se poate face. Asta m-a împins și către zona de type design, animație, modelare 3d, și din când în când creative coding.

 

Provocarea Uninterrupted GIF Festival by glo  

Am adăugat pagina concursului în reading list și mi-am spus, de ce nu. Întotdeauna mi-au plăcut animațiile de tipul infinite-loop.

 

Înscrierea și procesul de creație  

Aveam de la început ideea de a face ceva foarte type–oriented. Pentru ideea de fresh m-am rezumat o continuă schimbare. Așa am ajuns la ideea de tranziție de la o literă la alta, triger-ul fiind butonul de boost glo.

 

Brief

Visually pleasing.

 

Intersectia artei cu digitalul

Digitalul este deja parte din obișnuit. Nu fac nimic fără să deschid măcar două soft-uri. Procesul de creație cred că se schimbă constant. Mereu apare ceva nou, un feature sau un plug-in, iar dacă te pricepi la creative coding, poți să îți faci propriile tale tool-uri.

 

Menirea gif-urilor 

Formatul GIF este ca un tip de literă bine făcut. Chiar dacă a apărut acum mai bine de 30 de ani, îl poți folosi și în 2020 ca să faci ceva nou, bun și interesant.

vezi brief-ul competitiei glo Uninterrupted GIF Festival ]
Toate informatiile, inainte de a te inscrie in competitie, le poti citi aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related