[Cupa Agentiilor la Gaming] Sebastian Dragu: Jocurile au devenit foarte mature in acest an, se apropie din ce in ce mai mult de cinema

[Cupa Agentiilor la Gaming] Sebastian Dragu: Jocurile au devenit foarte mature in acest an, se apropie din ce in ce mai mult de cinema

Este un an bun in gaming, desi avem un context actual mai putin favorabil, crede Sebastian Dragu, Senior Art Director Fractal. Optimist, cu experienta importanta de foosball, Counter Strike si Fifa in spate, Sebastian incepe azi primele meciuri in Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation, un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads. Sebastian a inceput sa joaca in 1992, cand parintii lui i-au cumparat un ICE Felix 91, calculator romanesc, in speranta ca va invata mai bine matematica. 

Atunci am descoperit primele jocuri care erau scrise pe casete: ''Back to school'', ''Space Invaders'' si ''F1''. Toate erau 2d, foarte pixelate.

Cum a continuat istoria lui cu jocurile video, cu ce sperante si temeri incepe Cupa, povesteste Sebastian in interviul de mai jos. 

 

Cum te-ai hotărât să te înscrii în Cupa Agențiilor la Gaming 

Nu am mai participat la nicio competitie de Fifa. Este un challenge si am zis ca ''de ce nu?''. Pe viitor sper sa fie si competitii de COD.

Cred ca este o initiativa cool de entertaining, mai ales intr-o perioada asa agitata.

Suntem jucatori foarte buni de foosball si cativa foarte buni de Counter-Strike si Fifa in agentie.

 

Experiența de gamer 

Am inceput sa ma joc prin 1992-1993 pe un ICE Felix 91 (computer romanesc) cumparat de ai mei in speranta ca eu si sora mai mica o sa invatam bine matematica... 

Atunci am descoperit primele jocuri care erau scrise pe casete: ''Back to school'', ''Space Invaders'' si ''F1''. Toate erau 2d, foarte pixelate.

Doom a fost primul joc 3d jucat pe PC si cel care mi-a facut introducerea in lumea gamingului. Era total diferit de jocurile de pe ICE Felix, un salt inimaginabil pentru acea perioada cu o grafica hiperrealista (in ochii unui copil de 10 ani).

In 1997 ai mei mi-au cumparat primul pc, un 486 dx 4 CYRIX cu 100 mhz, 8 mb de ram, o placa video de 1 mb S3 Virge. Era perfect pentru Quake 1, Diablo1 si Starcraft1 ( 1998) cand a aparut.

 

Ce joci acum

Am terminat de curand Mafia pe PS4. Mai joc Gran Turismo si COD. Pe Nintendo Switch joc Mario Kart si Super Smah Bros in modul co-op cu sotia:) In medie joc 1-2 ore pe zi:)

Cred ca jocurile sunt foarte inspirationale, de la muzica din Zelda pana la povestea din The Last of Us 2 si designul automotive din Gran Turismo.

Este un an bun in gaming desi avem un context actual mai putin favorabil. Cred ca jocurile au devenit foarte mature in acest an, se apropie din ce in ce mai mult de cinema. ''The Last of Us 2'' cred ca este un exemplu care conecteaza destul de bine gamingul cu ceea ce se intampla anul acesta in viata reala.

 

Experienta cu Fifa 21

Am jucat o singura data :) L-am cumparat acum cateva zile. Deci cam putina experienta. Mizez pe norocul incepatorului :)

Mi-a placut atmosfera, parca juca echipa nationala la World Cup 1998 cu UK :)
Fifa arata bine din punct de vedere grafic, imi place UI-ul.

 

Relatia cu fotbalul

Nu am nicio conexiune cu fotbalul. Poate doar faptul ca am un nepot care este inscris la clubul sportiv CFR Constanta.
Pasiunea pentru fotbal e inexistenta. Pentru gaming, uriasa. 

 

Cum te ajuta backgroundul si jobul in aceasta competitie

Foosballul jucat la agentie cred ca o sa ma ajute si la Fifa. Imi place sa cred ca sunt destul de bun.

 

Cum te antrenezi pentru Cupa

Incerc in fiecare seara sa iau o pauza de la COD si Gran Turismo si sa invat FIFA :d

 

Sperante si temeri

Sper ca o sa castig, temeri inca nu am, ma simt destul de stapan pe mine, dar parca era mai ok daca era COD sau Battlefield :D

 

Un mesaj pentru concurenti :)

Le urez succes si la cat mai putine goluri :) 

Reamintim aspectele competitiei:

  • Concurentii isi vor demonstra talentele la FIFA Online Friendlies, iar jocul se va defasura pe consola PlayStation 4, editia FIFA 21.
  • Evenimentul va avea loc exclusiv online, iar etapele finale ale competitiei se vor transmite live prin streaming, durata unei partide fiind de 12 minute.
  • Perioada de derulare a Competitiei este 4-16 noiembrie
  • Prima runda a competitiei se va desfasura in grupe in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie. Cei mai buni 16 jucatori vor trece mai departe
  • In optimi, sferturi si semifinale, meciurile se vor desfasura in formatul BO3 (Best of 3)
  • Finala se va desfasura in formatul BO5 (Best of 5)
  • Inscrierile se pot face pana pe 2 noiembrie in formularul de mai jos
  • Anuntarea programului de joc: 3 noiembrie pe IQads si pe adresele de email ale participantilor inscrisi
  • Jocurile din competie o sa fie programate spre sfarsitul programului de lucru, incepand cu ora 18:00. In zilele de sambata si duminica nu vom juca.

* This tournament is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors

 

Despre Cupa Agentiilor la Gaming

Cupa Agentiilor la Gaming este competitia de gaming pentru creativi, oameni de marketing si productie, fie ca lucreaza in agentie, companie sau sunt freelanceri.

Partenerii de joc ai editiei FIFA 21 sunt: PlayStation, Tazz by eMAG, SAMSARA, Lay's, Pepsi, Ursus, Jameson si Wanted.

Cupa Agentiilor la Gaming by PlayStation este un eveniment organizat de MAINSTAGE | THE AGENCY si sustinut de IQads.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Campanii

Sectiune



Branded


Related