Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2020

Cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2020

2020 a fost anul în care YouTube a atins un număr record de români activi în platformă: 12 milioane lunar, dar și de branduri care s-au promovat prin formatele video cele mai cunoscute: „TrueView in stream”, Bumper, „Video for action” (pentru obiective de performanță). Topul “YouTube Ads Leaderboard” selectează cele mai populare reclame care au rulat pe YouTube într-o anumită perioadă, reclame care au reușit să genereze interes și în afara publicului țintă atins în campanii. Clasamentul ia în calcul mai mulți indicatori relevanți, precum vizualizările organice, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

Primul loc este ocupat de spotul pentru promovarea unui joc. Pentru lansarea „The Last of Us Part II în România”, echipa PlayStation4 a vrut să ajungă la cât mai mulți gameri români. Campania de comunicare a constat în adaptarea locală a temei muzicale din joc, "Through the Valley", în variantă folclorică și în limba română.

Pe locul secund găsim un obișnuit al succesului în promovare pe YouTube: Cat Mobile. Deși anul trecut Cat Mobile a produs mai multe reclame pe final de an, doar una a reușit să ajungă în top: Husa anti 5G. Fără Van Damme, dar la fel de spectaculos, Volvo trucks ajunge pe poziția a treia. Patru camioane suprapuse care străbat șoseaua, iar în vârf îl găsim chiar pe președintele companiei. 

 

Top 10 cele mai populare reclame pe YouTube în România în 2020

1. Prin valea umbrei morții - cover Surorile Osoianu | The Last of Us Part II

 

BRAND: PlayStation Romania
CREATIVE AGENCY: SmartPoint
MEDIA AGENCY: Mediacom

 

2. Catmobile.ro – Husa Anti 5G – cu #Micutzu

 

BRAND: CatMobile.ro
CREATIVE AGENCY: Sector 7
MEDIA AGENCY: Cat Mobile

 

3. Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm

BRAND: Volvo Trucks
CREATIVE AGENCY: Forsman & Bodenfors
MEDIA AGENCY: MiQ Digital

 

4. Cooler - Cea mai suc-bere sau cel mai bere-suc. Fără Alcool.

 

BRAND: Ursus
CREATIVE AGENCY: Leo Burnett
MEDIA AGENCY: Media Investment

 

5. De 15 ani facem din poveste realitate | Kaufland

 

BRAND: Kaufland Romania
CREATIVE AGENCY: Leo Burnett
MEDIA AGENCY: McCann

 

6. In familie facem mereu loc • Meriti sa fii surprins

BRAND: LidlRomania
CREATIVE AGENCY: Mullen Ro
MEDIA AGENCY: Wavemaker

 

7. LEROY MERLIN iti prezinta #1001proiecteimpreuna

BRAND: Leroy Merlin România
CREATIVE AGENCY: Ogilvy
MEDIA AGENCY: iProspect

 

8. Telekom lanseaza noile oferte comerciale

BRAND: Telekom Romania
CREATIVE AGENCY: Leo Burnett
MEDIA AGENCY: Media Investment

 

9. Chelia aduce noroc

 

BRAND: MaxBet Romania
CREATIVE AGENCY: CAP
MEDIA AGENCY: MaxBet

 

 10. Muller Romania | Kefir Cremos ASMR – Maria Vigheciu

 

BRAND: Müller Romania
CREATIVE AGENCY: Heist Industries
MEDIA AGENCY: United Media

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Wavemaker Romania

Exceptional growth requires uncomfortable change.We do our best work for brands who relish being provoked to go further and faster, together.   That’s why we’ve built Provocative Planning, a... vezi detalii »

Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

SectiuneBranded


Related