Diud x Augmented Studios: un proiect Motion Capture pentru lansarea Coca-Cola Dreamworld

Diud x Augmented Studios: un proiect Motion Capture pentru lansarea Coca-Cola Dreamworld

Un nou playground creativ construit de Diud și Augmented Studios prinde contur și, odată cu el, și primul proiect Motion Capture live pentru lansarea produsului Coca-Cola Dreamworld în România.  

 

Începuturile

David Pripas, omul din spatele Augmented Studios, este unul dintre cei mai căutați dezvoltatori de AR (realitate augmentată), XR (realitate mixtă) și un colaborator direct pentru Meta. Cu o listă de idei de încercat în continuare creștere, e mereu în căutare de nișe și servicii care folosesc tehnologie nouă.

Diud, o agenție video cu un ADN pentru explorat și deschis drumuri mai puțin bătătorite în industria video, are viziunea, dar și echipa perfectă care să construiască o punte de legătură între comercial și artă. Atât Augmented Studios, cât și Diud își doreau de ceva timp să pună în practică un altfel de eveniment de lansare. Brandul curajos care li s-a alăturat a fost Coca-Cola România, iar lansarea s-a întâmplat pentru noul lor produs, Coca-Cola Dreamworld.

Acest cross-collab a fost dovada clară de perfect match și un case study pentru tot ceea ce înseamnă inteligență colaborativă. Ambele studiouri au adus în acest proiect atât know-how cât și tool-uri diferite pentru un scop comun, inovativ. Toate pentru lansarea Coke Dreamworld în România, cu o sesiune de muzică live prin tehnologia Motion Capture. Spoiler alert: nu e așa de ușor precum sună (ok, poate nici nu sună așa de ușor).

 

Lansarea Coca-Cola Dreamworld prin MoCap tech

Coca-Cola România a venit către Diud cu un brief destul de clar: să experimenteze tehnologii noi și să creeze conținut ‘’altfel’’. Astfel, lansarea noului lor produs, Coca-Cola Dreamworld avea să se-ntâmple printr-un collab cu proiectul ‘’Diud, where’s my tune?’’ – o sesiune de muzică live, dar cu un twist inovativ și experimental. Pe scurt: “we got called for a brief and made it a journey”.

Augmented Studios împreună cu Diud au pus bazele unei echipe multidisciplinare reușind astfel să transpună o sesiune muzicală într-un univers virtual, creat în DăSpace, cu un avatar personalizat.  Concertul live al Darei – artistul invitat – a fost duplicat cu un virtual environment dezvoltat de la zero și inspirat din universul Dreamworld. Performance-ul Darei în fața invitaților a avut loc în costumul de Motion Capture, astfel încât, pe ecranele din sală, propriul avatar se mișca în real-time în spațiul virtual.

Un dublu show pentru fanii și consumatorii Coca-Cola România care au câștigat invitație la această lansare de produs, dar și pentru content creators care lucrează cu brandul. 

And it doesn’t stop here. Pasul final al acestui proiect complex a fost înregistrarea întregii sesiuni și urmează încărcarea ei în platforma Coca-Cola Creations Hub. Mind bubbling? Confusing? În curând vei putea scana codul QR de pe dozele Coca-Cola DreamWorld și o să poți vedea direct acolo performance-ul virtual al Darei.  

Întregul proiect a fost o provocare, dar și o implicare în care toată lumea a intrat zâmbind și în care entuziasmul rezultatului a fost peste măsură. Putem lăsa aici multe cifre menite să impresioneze: 400 de cafele băute, 12 ore de somn în 4 zile, mult fum și lasere, mulți km de cablu și o echipă de scenografie - magicienii Svâc Production și Cristi Marin care au transformat în 3 zile studioul DăSpace într-un Dreamworld. Dar în loc de alți KPIs, avem și acest behind the scenes care merită văzut măcar o dată de dragul entuziasmului contagios al oamenilor din echipă.

 

Fuziunea ideilor pentru viitor

Ușor, dar sigur, acest playground creativ pentru Motion Capture creat de Augmented Studios și Diud, pare că prinde nu numai contur, dar și avânt prin proiecte experimentale, echipe multidisciplinare coagulate și un teaming up menit să crape barierele industriei. Cu siguranță este doar începutul, oricât de clișeu ar suna. 

Acest cross-collab are ca scop să aducă din metavers în realitate ceea ce ne place și să ducă ce ne place din realitate în metavers. Tehnologia MoCap devine din ce în cea mai accesibilă, iar cele două studio-uri au găsit momentul perfect de o a comunica către publicul larg. Atât prin intermediul unor branduri adiacente, cât și cu un conținut direct către public, prin platforme precum TikTok, InstaStories, YT Shorts.

Fie că vorbim de virtual environments sau virtual influencers, acesta este doar începutul pentru Diud & Augmented Studios.  

 

Echipa

A DWMT production powered by Diud & Augmented Studios
Client: Coca-Cola Romania
Artist: DARA
Project Lead: Anca Gheorghe
Project Manager: Claudia Asanache
Tech Lead & Creative Augmented Studios: David Pripas
Environment Artist & Unreal Engine Developer: Dragoș Colcear
Director: Andrei Gheorghe
DWMT Manager: Călina Maria Purje
Art Director: Cristi Marin
Props / Scenography team: Svâc Production
Making Of footage: Paul Dovan & Andrei Gheorghe
Editing: Cătălina Gherda
Supervisor editing: Paul Vlasceanu
Mix master: Ovidiu Hardplay
Location: Dă Space
Foto: Alex Făsui

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Sectiune



Branded


Related