[Art Superstars Wanted by glo™] Lorena Palosanu: E un proces continuu intre a invata in permanenta tehnici noi, a testa alte forme de arta si a veni cu ceva personal

[Art Superstars Wanted by glo™] Lorena Palosanu: E un proces continuu intre a invata in permanenta tehnici noi, a testa alte forme de arta si a veni cu ceva personal

Contrar aparentelor privind “viata de artist”, programul Lorenei Palosanu este unul destul de “corporatist”: se trezeste in fiecare zi la 6:00 si incepe munca pe la 8:00. A invatat sa faca si business din arta, pentru a mai contrazice si prejudecata care spune că ”artistii mor de foame”. Lorena Palosanu a inscris doua lucrari la Art Superstars Wanted by glo™, amandoua inspirate de lupta permanenta a oamenilor in incercarea de a-si gasi linistea. 

”Mi se pare ca drumul catre auto-cunoastere este unul care nu se termina niciodata si asta e una din motivatiile mele cele mai puternice. Daca pot sa sap inauntrul meu si sa exprim asta intr-o lucrare ma simt implinita”, spune Lorena.

Vorbim cu ea in continuare despre viata de artist in Romania, cu bune si cu rele, cu incantari, descoperiri si experimente de toate felurile. Dar nu inainte de a va aminti sa va inscrieti in competitie pana pe 26 iunie. 

 

Momente importante în formarea ta

Am 28 de ani si sunt pasionata de arta traditionala, dar si digitala. In 2017 am absolvit Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, iar in 2018 am inceput propriul business unde aduc arta mai aproape de om – wearable art.

De mica ma stiu o fire artistica. Tin minte cum la gradinita nu voiam sa dorm si educatoarea ma lasa in schimb sa desenez printese. Doamna invatatoare si profesoara de desen din scoala generala si ele observasera talentul si ma incurajau sa desenez mai mult, ba chiar ma trimiteau la concursuri de desen.

Pentru mine era mai mult o joaca, nu visam sa devin artist, deoarece faceam sport de performanta si credeam ca dansul sportiv este drumul meu.

Pe la 12 ani mama ma intrebase ce vreau sa fac cu viata mea mai departe, ce profil vreau sa urmez la liceu. Si atunci m-am gandit sa dau o noua sansa picturii si desenului.

Intrand la Liceul de Arta am inceput sa vad desenul ca o oaza nesfarsita de cunostere, care incepea sa ma surprinda si care ma impinge la dezvoltare.

 

Cum a evoluat relatia ta cu arta

Simt ca fac asta de o viata si nici nu ma vad facand altceva vreodata. Chiar daca la inceput nu o puteam vedea ca pe o meserie, pentru ca auzeam des “Artistii mor de foame”, pe parcurs am inteles singura ca nu este asa.

Mama a fost ceea care m-a impins de la spate chiar daca eu voiam sa renunt uneori, asta pentru ca ea stia cum e sa nu lupte nimeni pentru talentul tau. Isi dorea ca eu sa imi gasesc pasiunea si sa-mi placa ceea ce fac.

Pana la liceu mergeam vara in tabere de pictura, unde pictam peisaje ad hoc in ulei si adoram sa fac asta.

In perioada liceului  am fost la sectia Monumentala unde am invatat foarte multe tehnici, am descoperit ca imi place foarte mult culoarea si pur si simplu o simt. Dar cu toate astea iubeam sa fac portrete in creion si carbune, puteam sa redeau expresiile modelelor creand o emotie.

Chiar daca iubeam foarte mult pictura, la facultate am ales sectia Grafica, aici am vazut cum arta traditionala se imbina cu cea digitala.

Acum 6 ani am creat “Lorwna Moods” cu scopul de a customiza tricouri/jachete prin pictura, - conceptul a fost unul de “Wearable arts”, de a aduce arta mai aproape de toata lumea. Acest proiect a tot evoluat ajungand sa creez  prima colectie de trenchuri confectionate intr-un atelier din Bucurest si pictate de mine. Colectia a fost un un real succes.

Acum acest proiect il dezvolt mai ales pe partea de colaborari B2B pentru PR sau concursuri (unde se pot oferi haine/patch-uri pictate ca premii), dar personalizez prin pictura si la cerere.

 

Temele care te inspiră

Am prins un dor nebun de pictura in ulei, iar in ultimul timp lucrez la o colectie de picturi in ulei pentru expozitii viitoare. Inspiratia mi-o iau din tot ce ne inconjoara, natura, animale, oameni faini. Tema pe care o abordez in perioada aceasta este frumusetea feminina care se contopeste cu natura.

De asemenea, am avut si un proiect interesant cu o agentie de publicitate pentru jachete personalizate prin pictura ce au fost acordate ca si premii in cadrul unui concurs.

 

Cât e muncă & documentare, cât e creație și emoție 

E un ongoing process intre a invata in permanenta tehnici noi si testa alte forme de arta si a veni cu ceva personal, “a pune suflet”. Nu fac niciodata ceva daca nu imi place si daca nu rezonez cu ideea.

Mi se pare ca drumul catre auto-cunoastere este unul care nu se termina niciodata si asta e una din motivatiile mele cele mai puternice. Daca pot sa sap inauntrul meu si sa exprim asta intr-o lucrare ma simt implinita.

 

Tabieturi de creatie

Contrar aparentelor privind “viata de artist”, programul meu este unul destul de “corporatist”: ma trezesc in fiecare zi la 06:00 si incep munca pe la 8:00.

Mi-am construit propriul atelier acasa, astfel ca imediat pot intra in lumea mea, unde ma simt in largul meu si pot sa fiu cu capul in nori sau sa lucrez o zi intreaga fara intreruperi.

In aceasta perioada imi impart ziua asftel: dimineata imi petrec timpul cu research, notez idei, imi planific programul, in timpul zilei pictez in ulei , iar seara imi petrec timpul pe tableta pentru a mai exersa grafica digitala.

Printre tabieturile mele se numara: bautul ceaiului dimineata la soare ascultand pasarile cu motanul meu  Pesmet, udatul plantelor vorbind cu ele, sa ascult muzica mea preferata pentru a ma baga in moodul dorit, plimbarile lungi si gatitul.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Cineva mi-a trimis link-ul de pe IQads, mi-a placut foarte mult tema si am spus sa ar fi o idee buna de a-mi incerca abilitatiile de grafica digitala.

 

Sursa de inspiratie

Am rezonat mult cu tema acestui proiect astfel ca inspiratia a venit din propriile mele experiente.

Pentru prima lucrare, “Nirvana”, inspiratia a fost realitatea in care traim, unde uitam sa ne mai relaxam, sa ne distram sa ne oprim si sa visam.

Iar cea de a doua este o adaptare in format digital a unei picturi in ulei pe care am creat-o acum 2 ani. 

Inspiratia a venit din lupta permanenta cu mine pentru a-mi castiga linistea si a intelege cat de important este sa traiesc in prezent.

 

Procesul de creatie

Prima oara caut ideea care se bazeaza pe o traire, un sentiment sau o stare personala.

Apoi incerc sa ii gasesc echivalentul in culori, forme, texturi si in final totul prinde contur.

 

Cea mai grea parte

Sa pun in cuvinte ceea ce am creat. Ma exprim mult mai usor prin arta.

 

Cu ce ai vrea sa ramana oamenii dupa ce vad lucrarile tale

Nu doar sa vada, ci si sa simta ceva, sa le trezeasca o emotie, sa se regaseasca. Asta imi doresc de la fiecare lucrare.

 

Ce inseamna pentru tine un Superstar creativ

Pentru mine un superstar creativ este cel ce se lasa ghidat de propriile emotii, care experimenteaza si isi depaseste limitele.

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Vad că v-a făcut mega publicitate cei de la iqads ..pai de ce mai tine concursul daca e aranjat..doar pe unii îi promovează pt voturi.. toți cei promovați aveți voturi mai multe că cei nepromovati..sunteți pilele cuiva că sa aveți voturi mai multe.. aveți reclama gratuită din partea iqads.. in schimb restul nu au.. ..ești privilegiată și nu e corect față de restul..cred că e un concurs aranjat..fraierii s au chinuit și câștigătorii erau demult selectați.. bravo ia ți premiul nemeritat că ai voturi umflate de organizatori
Pop alex
acum 10 luni
Al dracu la toți vă trimis link cineva doar mie nu
Carmen Mazare
acum 10 luni
Imi place cum gandesti...si chiar daca nu crezi, imi place si cum vorbesti despre ceea ce faci , imi plac creatiile tale. despre interviu, contrar prejudecatilor celor neintervievati, numai de bineeee. foarte inspirate cele doua lucrari. asteptam cu interes voturile si rezultatul final, dupa 29 iunie. mult, mult succes.
Martin Steve
acum 9 luni
Bravo sí mult succes! :)


Branded


Related