[Book Talk] Bogdan Răileanu: Vreau să pot trăi din scris, vreau să nu îmi fie teamă de vârsta pensionării

[Book Talk] Bogdan Răileanu: Vreau să pot trăi din scris, vreau să nu îmi fie teamă de vârsta pensionării

Deși primele scrieri au avut la bază frica de moarte, motivația s-a transformat, iar acum, după mai multe cărți publicate, ține mai degrabă de narcisism, spune scriitorul Bogdan Răileanu, autorul volumelor "Tot spațiul dintre gândurile mele" (Polirom, 2017), "Dinții ascuțiți ai binelui" (Humanitas, 2018), "Teoria apropierii" (Humanitas, 2019), "Să nu lași moartea să te găsească" (Polirom, 2020) și "Preda. Adevărul ca o pradă" (Polirom, 2022).

Anul acesta, Bogdan a publicat un nou volum de proză scurtă, "Picioare de lotus", izvorât dintr-o stare contemplativă și nostalgică alimentată de pandemie. Pe de o parte, cartea s-a scris greu pentru că a urmat volumului despre Marin Preda, care a venit la pachet cu interiorizarea unei stări de ipohondrie și anxietate. Pe de altă parte, comparat cu alte scrieri, a mers mai ușor datorită naturii prozei scurte pe care Bogdan o găsește mai ușor de creat și citit.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Sectiune



Branded


Related