The Geeks, OTP Bank România și Seredinschi fac hit din aplicația SmartBank

The Geeks, OTP Bank România și Seredinschi fac hit din aplicația SmartBank

SmartBank, aplicația de mobile banking a OTP Bank, a primit un refresh la nivel de design și un dashboard ușor de personalizat, ceea ce a creat contextul pentru o campanie de awareness.

Abordarea creativă s-a concretizat într-o colaborare muzicală între clienții actuali, comunitățile online, un tânăr artist și OTP Bank. În prima etapă, versurile melodiei au fost create pornind de la recenzii reale despre funcționalitățile aplicației, lăsate de utilizatori pe App Store și Google Play, iar linia melodică a fost compusă de Seredinschi alături de un videoclip.

„Cine ar fi crezut că o melodie pentru o aplicație bancară, poate să fie atât de catchy? Nu eu. Dar cred că pot să o cânt oricând acum. Lucrând pentru produse bancare ne e ușor să cădem în plasa seriozității, dar Smartbank e dovada clară că puțin amuzament face comunitatea să se distreze cu tine. Și să și rețină ce face aplicația ta.”, a menționat Alexandra Dumitrana, Art Director The Geeks

În timp ce toată lumea începea să fredoneze refrenul SmartBank pe acasă, prin taxi sau la birou, a fost lansat și concursul de rime pe paginile de Facebook și Instagram ale OTP Bank. Cele peste 700 de comentarii sunt dovada că oamenii au interacționat cu brandul, au descoperit SmartBank și s-au distrat făcând ceva creativ. Câștigătorul se va bucura nu doar de un premiu, ci și de varianta melodiei cu versurile create de el. 

„Proiectul acesta era demult în mintea noastră, ne doream să avem o melodie compusă special pentru aplicația de mobile banking, SmartBank, și iată că a venit și timpul ei. ,Vocea’ am găsit-o repede și ne bucurăm că Sebastian Seredischi a acceptat propunerea noastră. Este talentat și carismatic și ne așteptam să avem rezultate bune împreună. A fost distractiv să lucrăm la acest proiect deși este unul dintre proiectele complexe, iar melodia ne-a rămas în minte și o fredonăm frecvent, ceea ce ne dorim și de la publicul care a interacționat cu campania de promovare și cu concursul din Social Media. În ceea ce privește concursul de rime desfășurat pe paginile de Facebook și Instagram ale OTP Bank România, numărul comentariilor a fost peste așteptări și am fost surprinși de creativitatea celor care s-au înscris la concurs, iar asta este încă o dovadă că muzica are o putere extraordinară de a ne inspira, stimulând imaginația și creativitatea.”, a declarat Grațiela Palan, Brand Manager Coordinator OTP Bank România

Campania s-a lansat înainte de sezonul festivalurilor de muzică, fiind amplificată printr-un mix de canale bine selectate precum Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Spotify și radio.

În doar două săptămâni, rezultatele au fost spectaculoase:

  • 3 MIL reach
  • 13,2 MIL impressions
  • 17,526 clicks
  • 8,5 MIL video views
  • +2% brand lift
  • +17% accesări aplicație
  • +19% tranzacții
  • +50% accesări funcție schimb valutar 

„Anul acesta a fost pentru noi anul performanțelor digitale, atât din perspectiva atragerii de noi clienți online, cât și a utilizatorilor SmartBank. Ultima actualizare a aplicației SmartBank nu a adus doar îmbunătățiri funcționale și de design, ci a marcat și debutul unei campanii de promovare de succes. Campania a stimulat nu doar implicarea comunității noastre de clienți digitali, ci și  creșterea semnificativă a ratei de utilizare a aplicației, aducând cu +17% accesări și cu aproape 20% mai multe tranzacții procesate. Refrenul „SmartBank, aplicație de top, tot ce ai nevoie într-un singur loc” a captat atenția audienței, iar răspunsul comunității ne-a confirmat poziția aplicației noastre ca una dintre cele mai atractive, prietenoase și utile aplicații de pe piață.”, a adăugat Ana Mihu, Digital Banking Customer Value Lead OTP Bank România.

 

Credits:

Echipa OTP Bank:
Viorel Voicu - Deputy Director, Marketing & Communication Directorate
Alina Iagăru - Manager, Marketing Department
Grațiela Palan – Brand Manager Coordinator
Ștefan Nicola - Digital Marketing Coordinator
Isabela Ibraim - Director Digital Banking Directorate
Ana Mihu - Digital Banking Customer Value Lead
Marius Crăciun - Digital Banking Product Owner

Echipa The Geeks:
Ioana Mușat – Managing Director
Laura Belc – Creative Director
Laurențiu Semeniuc - Head of Strategy
Simona Pandele – Copywriter
Alexandra Dumitrana – Art Director
Matei Popescu – Junior Copywriter
Caterina Apostol - ‪Social Media Manager
Cristina Tănase – Account Manager
Alexandra Brezoianu – Junior Account Executive
Simona Zglimbea – Account Director

Special thanks
Sebastian Seredinschi

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, împreună cu Saatchi&Saatchi România. Agenția se poziționeză ca un partener de business cu focus pe soluții creative multidisciplinare de comunicare și competențe specializate în inovație, tehnologie și data.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related