Campaniile Bookvertising și Yuki Saaki dezvoltate de Saatchi Creative Hub au obținut trei premii la IAB Mixx Awards Europe 2023

Campaniile Bookvertising și Yuki Saaki dezvoltate de Saatchi Creative Hub au obținut trei premii la IAB Mixx Awards Europe 2023

Două campanii semnate de Saatchi Creative Hub au obținut premii în cadrul Galei IAB MIXX Awards Europe 2023. Astfel, campania Bookvertising realizată pentru Nemira Publishing House a primit două premii Gold, în categoriile Campaign Effectiveness și Social Media, iar campania Yuki Saaki, dezvoltată pentru IQads, a completat lista de premii obținute cu Bronze, tot în categoria Social Media.

Fericire maximă! Mă bucură enorm recunoașterea internațională de care au avut parte campaniile noastre. IAB MIXX Awards Europe premiază cele mai creative campanii digitale din Europa și noi am reușit să câștigăm Gold în două dintre categorii, Campaign Effectiveness și Social Media, cu campania Bookvertising, ceea ce e foarte tare. Și Yuki ne-a adus un Bronze tot în Social Media. Mulțumim editurii Nemira, mulțumim IQads. O să o ținem tot așa, ne-am propus să jucăm la nivel de Champions League în creativitate. Pentru mine, acesta e semnul că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Bogdan Costin, Creative Director, Saatchi & Saatchi România. 

Ca parte a campaniei Bookvertising, dezvoltată pentru editura Nemira, a fost difuzat în premieră, în România, primul mesaj de interes public ce promovează lectura. Obiectivul principal al proiectului a fost acela de a încuraja lectura și de a promova autorii români, invitând totodată brandurile prezente în România să plaseze în propriile reclame cărți scrise de aceștia din urmă. De la lansarea proiectului, și alte edituri s-au alăturat inițiativei Nemira, iar platforma Bookvertising rămâne deschisă în continuare tuturor editurilor și brandurilor care doresc să se alăture demersului.

Uneori, publicitatea mai face și bine. Iar Bookvertising e genul acela de publicitate. Și asta mă bucură cel mai tare, în primul rând. Al doilea val de entuziasm a venit odată cu recunoașterea locală la festivalurile noastre, iar acum am intrat oficial în liga mare, internațională, cu două Gold-uri pentru Bookvertising, urmat de un Bronze pentru campania IQads. Asta mă entuziasmează mai tare decât Foo Fighters anunțând în sfârșit cine e noul toboșar", a adăugat Cristiana Petre, Senior Copywriter Saatchi & Saatchi România.

Campania Yuki Saaki dezvoltată pentru IQads a prezentat, în contextul discuțiilor tot mai dese despre Inteligența Artificială, un scenariu imposibil de ignorat: apariția unei așa-zise companii care promitea să ofere soluții creative pe bază de A.I. în domenii precum publicitate, film, muzică și arte vizuale. Astfel, proiectul a provocat profesioniștii din industria creativă la conversație în spațiul public, subliniind încă o dată valoarea inestimabilă a creativității umane, dar și crezul IQads că tehnologia este un aliat al acesteia și nu un înlocuitor.

În cadrul MIXX Awards Europe sunt recunoscute și celebrate cele mai bune campanii de publicitate digitală din Europa. Lucrările câștigătoare sunt adevărate exemple de eficiență, inovație și creativitate în domeniul marketingului digital, inspirând întreaga industrie creativă și subliniind cele mai importante tendințe din cadrul acesteia. Festivalul IAB MIXX Awards Europe recunoaște excelența în marketingul digital în campaniile cross media, fiecare aspect al acestor campanii fiind important: strategia, creativitatea, execuția, media, rezultatele și ROI.

Campania Nemira - Bookvertising

Echipa Saatchi & Saatchi România:
Vlad Petre - Managing Director
Bogdan Costin - Creative Director
Cristiana Petre - Senior Copywriter
Robert Șopârlache - Senior Art Director
Miruna Antonescu - Head of Strategy
Paul Foltache - Senior Web Developer
Georgiana Feriu - Account Manager
Simona Zglimbea - Account Director

Echipa Nemira:
Andreea Lupescu – PR Manager
Eli Bădică – Coordonator n’autor
Ana Androne – Director Comercial
Andreea Mitran – Digital Brand Manager

Campania IQads - Yuki Saaki

Echipa Saatchi & Saatchi România:
Vlad Petre – Managing Director
Bogdan Costin – Creative Director
Robert Șopârlache – Senior Art Director
Cristiana Petre – Senior Copywriter
Mirabela Manea – Account Director
Paul Foltache – Senior Web Developer
Liviu Baciu – Account Manager

Echipa IQads:
Alexandra Bădicioiu Matei
Andrei Barbu
Ioana Cirstea
Marius Cristea

Echipa Studioset:
Iustin Surpanelu – Regizor
Alina David – Producător
Simona Macarie – Post Producție

Saatchi Creative Hub Bucharest este un ecosistem format din agențiile Saatchi & Saatchi și The Geeks, parte din Publicis Groupe, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume și cel mai mare din România. Din portofoliul de clienți fac parte PepsiCo (Cheetos, Star), Heineken (Ciuc, Neumarkt), Groupeseb (Tefal, Rowenta, Krups), Provident, Ferrero sau Unibet.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Festivaluri

Subiecte

SectiuneBranded


Related