Zitec lansează un whitepaper gratuit despre impactul AI în SEO

Zitec lansează un whitepaper gratuit despre impactul AI în SEO

Zitec, lider în domeniul IT și soluții de transformare digitală din România, lansează un whitepaper gratuit dedicat impactului inteligenței artificiale (AI) în optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Acest document este esențial pentru specialiștii din industria marketingului digital, precum și pentru liderii organizațiilor care vor să se mențină competitive în mediul online prin integrarea IA în strategiile lor, deoarece detaliază schimbările care vor apărea în modul de funcționare al motoarelor de căutare și cum aceste schimbări vor impacta business-urile active online.

 

Care este impactul AI în SEO?

Într-o lume digitală în continuă schimbare, în care inteligența artificială transformă aproape orice activitate și domeniu, optimizarea pentru motoarele de căutare nu are cum să nu fie impactată. Tehnologiile AI, cum ar fi machine learning și natural language processing  (NLP), permit motoarelor de căutare să înțeleagă mai bine intenția utilizatorilor și să ofere rezultate mai relevante și personalizate.

O schimbare majoră în peisajul SEO este introducerea Search Generative Experience (SGE) de către Google. SGE utilizează AI pentru a crea rezultate de căutare mai interactive și informative, oferind răspunsuri complexe care integrează mai multe surse de informații.

Practic, odată cu implementarea SGE, atunci când facem o căutare de tipul “plante potrivite pentru o cameră întunecată“, în loc să primim în pagina Google o lista de articole web, ca acum, vom primi un răspuns generat de inteligența artificială,.

Totuși, cel puțin deocamdată, Google nu va elimina complet rezultatele de tip pagini web, ci acestea vor fi afișate în partea dreaptă a paginii, sub formă de surse pentru răspunsul generat (3 articole), iar restul în partea de jos paginii, după secțiunea cu răspunsul generat de IA.

"Schimbările aduse de Google prin SGE și alte tehnologii de AI au un impact semnificativ asupra rezultatelor căutărilor. Adaptarea rapidă la aceste schimbări nu doar că asigură vizibilitatea, dar oferă și oportunitatea de a crea experiențe mai relevante pentru utilizatori. La Zitec, punem un accent deosebit pe integrarea AI în strategiile de SEO și Digital Marketing pentru clienții noștri, cu scopul de a maximiza performanța și eficiența campaniilor," , a declarat Alina Aldea, Digital Marketing Director la Zitec. 

Sursă imagine: blog.google

 

Bune practici pentru a te menține în topul căutărilor Google

Pentru a rămâne competitiv și vizibil în topul căutărilor Google, este esențial să aplici câteva bune practici de bază, care nu se schimbă în contextul implementării AI.

În primul rând, concentrează-te pe E-E-A-T (Experiență, Expertiză, Autoritate și Încredere). Furnizează conținut relevant și bine documentat, demonstrând expertiza ta prin date unice și specifice, citate și experiențe autentice.

Optimizarea tehnică a site-ului este de asemenea crucială, asigurându-te că paginile se încarcă rapid, sunt mobile-friendly și au o structură clară și bine organizată. Linkurile interne și externe de calitate pot îmbunătăți autoritatea site-ului tău, iar folosirea cuvintelor cheie în mod strategic va ajuta la îmbunătățirea vizibilității în motoarele de căutare.

 

Ce vei găsi în acest whitepaper?

Am adunat informații oficiale de la Google, am analizat practicile și schimbările observate la nivel internațional și am studiat tendințele din piață pentru a crea un ghid accesibil și cuprinzător. Acest ghid oferă recomandări clare și detaliate pentru orice afacere care dorește să se pregătească pentru schimbările semnificative aduse de integrarea tehnologiilor AI în SEO și digital marketing. Vei descoperi:

  • Impactul SGE (Search Generative Experience) asupra paginilor de rezultate Google - Explorează cum vor evolua rezultatele căutărilor și ce măsuri sunt necesare pentru a-ți menține vizibilitatea și relevanța în fața acestor schimbări.
  • Tehnologiile esențiale de IA care schimbă SEO - O privire asupra tehnologiilor avansate de inteligență artificială care modelează prezentul și viitorul optimizării pentru motoarele de căutare.
  • Principalele 5 provocări și limitări ale IA-ului în SEO - Află despre riscurile și dilemele etice asociate cu integrarea IA în strategiile de marketing digital.
  • Strategii și tactici pentru SEO în era AI - Ghiduri pentru implementarea eficientă a AI în SEO și 5 tendințe esențiale de urmărit în viitorul apropiat.

 

De ce să parcurgi acest material?

Statisticile arată clar că industria de digital marketing trece printr-o transformare majoră. Conform influencermarketinghub, 61.4% dintre profesioniștii în marketing utilizează deja AI în activitățile lor. De asemenea, actualizările algoritmului Google din aprilie 2024 au afectat 45% din conținutul de calitate scăzută prezent în rezultatele de căutare. Acest lucru servește ca un avertisment pentru cei care folosesc AI fără supraveghere umană și fără intervenția unui specialist familiarizat cu bunele practici.

Practic, ghidul nostru îți arată cum să adaptezi și să rafinezi conținutul pentru a te asigura că site-ul tău rămâne relevant în căutări.

Fiind un lider în transformare digitală în România, Zitec a reunit în această resursă toate informațiile esențiale pentru a-ți ajusta strategia și a valorifica noile oportunități din SEO și digital marketing.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zitec

Una dintre cele mai proeminente companii de servicii de dezvoltare software end-to-end din Europa, Zitec sustine transformarea digitala a companiilor pe aproximativ 30 de piete, precum SUA, Canada, Marea Britanie,... vezi detalii »

Companii

Branduri

Oameni

SectiuneBranded


Related