[Mindscape Studio] a proiectat pentru al doilea an consecutiv scena Galaxy de la Festivalul UNTOLD

[Mindscape Studio] a proiectat pentru al doilea an consecutiv scena Galaxy de la Festivalul UNTOLD

Mindscape Studio, studio multimedia şi de tehnologii creative, a realizat pentru al doilea an consecutiv stage design-ul pentru Galaxy Stage în cadrul celui mai mare festival de gen din România, UNTOLD. Pe langă designul de scenă pentru Galaxy Stage, Mindscape a realizat conţinutul video, video mapping-ul, vizualurile live şi implementarea tehnica.

Pe o piață deja în creștere în zona de proiecte interactive și stage design, studioul multimedia a reușit să surprindă publicul printr-un refresh arhitectural și de video mapping pe scena Galaxy a festivalului.

 

"În proiectele noastre de stage design gândim decorul special pentru a fi adus la viață prin video mapping. Avantajul este că putem coordona din start setup-ul de scenă și conţinutul video încât împreună să reflecte o viziune unică. În acest fel evenimentul e mai legat și mai unitar.", a spus Andrei Drîmbă (Art Director la Mindscape Studio).

 

Provocarea la care a răspuns Mindscape Studio în 2017 a fost de a aduce un suflu nou pe scenă și de a anima publicul, păstrând totodată o continuitate conceptuală cu ediția precedentă a festivalului. Untold Galaxy Stage este un proiect prin care studioul multimedia și-a propus să rafineze experiența vizuală printr-o nouă soluția creativă care să fie memorabilă pentru cei prezenți în cadrul festivalului.

Brief-ul presupunea atribuirea spațiului Sălii Polivalente din Cluj unui univers cosmic ce leagă tehnologia cu misticul, în stilul specific festivalului UNTOLD. Soluția creativă și tehnică a fost realizată de către echipa Mindscape Studio, în colaborare cu Răzvan Luca, arhitectul festivalului UNTOLD.

 

"Conceptul general UNTOLD implică o parte de storytelling în tot ceea ce facem, de la intrările în festival, scene, baruri, zone food etc. Toate aceste componente au în spate o poveste profundă ce trebuie exprimată într-un mod cât mai atractiv pentru public. Succesul scenei Galaxy se datorează și puterii de storytelling pe care echipa Mindscape Studio reușește să o exprime prin conținutul video realizat an de an. Deși inițial i-am contactat strict pentru partea de video mapping, puterea lor de a se implica pe lângă conținutul vizual și în alte aspecte de stage design i-au făcut indispensabili acestei scene iconice.", a spus Răzvan Luca (Lead Architect pentru festivalurile UNTOLD & NEVERSEA).

 

Contextul arhitectural a fost unul foarte permisiv, întrucât interiorul Sălii Polivalente s-a dovedit foarte potrivit pentru tema festivalului datorită spațiului generos și a lipsei de lumină, propice pentru proiectele ce implică video mapping. 

 

Design-ul variantei din 2016 a pornit prin decuparea ecranului de scenă în cercuri concentrice și dispunerea lor în adâncime, urmărind crearea de spațialitate, nu doar prin animațiile video, ci și prin expresia formală a scenei. Evoluând de la un simplu ecran ce însotește DJ-ul până la un obiect care îl înconjoară, scena propusă de echipa Mindscape a ajuns sa se apropie mai mult de o piesă de design arhitectural decât de un simplu decor. Astfel, studioul a propus forme curbe pentru a trasa spațiul cosmic aferent conceptului creativ.

Întrucât scena din 2016 a fost un real succes, Mindscape Studio a decis să continue incremental conceptul creativ prin păstrarea siluetei de bază, transformând-o într-o emblemă arhitecturală a festivalului UNTOLD.

Scena din 2016

 

Scena din 2017

 

Provocarea la care a răspuns Mindscape pentru ediția din 2017 a fost închiderea aceluiași spațiu cu o suprafață de proiecție mai interesantă decât în ediția precendentă. Echipa a conceput o geometrie tridimensională pe care a tradus-o într-o soluție tehnică simplă. Aceasta s-a realizat prin combinarea elementelor standard din industrie cu forme executate pe geometrie specială.

"Tindem să ne folosim cât mai mult de ultimele tehnologii digitale de design și fabricație, care, pe lângă faptul că reduc timpul de dezvoltare și producție, ne permit forme care în mod tradițional sunt aproape imposibil de obținut.", a spus Andrei Drîmbă (Art Director la Mindscape Studio).

 

Pentru scena de anul acesta, studioul multimedia a folosit o structură de oțel care definește caracterul permanent al scenei. Formată din două inele din metal compuse din mai multe segmente, structura a fost facută special pentru festival de către Prolyte Group, unul dintre liderii mondiali pe piața de structuri de scenă.

 

Echipa Mindscape a anunțat că planul pentru edițiile următoare implică adăugarea de module noi structurii metalice, crescând astfel scena în dimensiune în paralel cu dezvoltarea complexității suprafeței de proiecție video. Partea această variabilă pe care studioul planuiește să o schimbe anual va consta în modul de închidere al suprafeței dintre cele doua inele.

 

Pe durata implementării proiectului, Mindscape Studio a colaborat cu o echipă extinsă de parteneri formată din arhitecți, 3D artists, motion designers, light designers și ingineri video care au lucrat în sincronizare susținută pe parcursul a 3 luni cu restul tehnicienilor implicați în cadrul festivalului UNTOLD.

Brand: UNTOLD
Lead Architect: Răzvan Luca
Creative Director: Dorel Naste, Mindscape Studio
Art Director, Architect: Andrei Drîmbă, Mindscape Studio
Stage Managers: Lucian Frâncu, Akos Vincze
Light Design: Alin Popa

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related