Marta Usurelu, despre Zilele Biz: "Organizam, practic, un festival cu liderii celor mai dinamice domenii de activitate din Romania"

Marta Usurelu, despre Zilele Biz: "Organizam, practic, un festival cu liderii celor mai dinamice domenii de activitate din Romania"

Marta Usurelu, ownerul revistei Biz, vorbeste mai jos despre festivalul de business Zilele Biz, cu intrebari, personale si de business, gandite din prisma celor 5 domenii ale evenimentului: Antreprenoriat, Inovatie, Management, Media&Marketing si CSR. Zilele Biz este primul eveniment de afaceri din Romania. Anul acesta, evenimentul implineste 17 ani si continua sa reuneasca cei mai importanti top manageri si lideri de business din Romania.

 

Evenimentele BIZ in 2018

Astazi luptam cu timpul la propriu. Alegem de cele mai multe ori intre idei si proiecte, renuntand la momentele de relaxare pentru a putea face cat mai mult. In aceasta lupta cu timpul, uitam sa ne bucuram si sa mai facem networking sau sa stam cu prietenii si simtim nevoia ca la fiecare intalnire sau eveniment de afaceri sa castigam ceva: un nou contract, o experienta sau un contact valoros.

Acestea sunt motivele pentru care la evenimentele Biz pregatim in fiecare an un mix de prezentari care sa inspire, dar invitam si oameni care, prin propriul exemplu, te ajuta sa crezi in tine si ideile tale, si care te determina sa gasesti solutii si sa–ti gasesti directia.

 

Zilele Biz, editia a 17-a. Speakerii

Nu este usor sa aduci constant invitati noi pe scena evenimentelor de afaceri, dar cand ai 17 ani de experienta, cum are echipa noastra de cand organizeaza Zilele Biz, reusesti sa-i gasesti. Apoi, sa pregatesti un program in care fiecare participant identifica ceva ce-i place, gaseste solutii, inspiratie si conexiuni pentru jobul sau.

Organizam, practic, un festival cu liderii celor mai dinamice domenii de activitate din Romania. Programul din acest an aduce, pe langa lideri inspirationali (cum este Thomas Kolster), cei mai puternici CEOs si oameni de afaceri vedeta pe cele 5 domenii ale Zilelor Biz,  precum si lideri de opinie care demonstreaza ca in Romania din 2018 lucrurile evolueaza si ca, in companiile si domeniile in care oamenii pun suflet si muncesc cu adevarat, lucrurile se schimba.

Exemple in acest sens sunt: Valeriu Nicolae, consultant, trainer și jurnalist; Radu Tudor, MB Telecom; Vlad Voiculescu, cofondator, MagiCAMP; Nicolae Zamfir, Director General Institutul National de Fizica Nucleară / ELI-NP; Cornel Amariei, inventator și antreprenor, și Head of Innovation la Continental; si Prof. Adina Florea, Decan, Facultate de Automatică București, doar cativa dintre invitatii editiei Zilelor Biz din acest an.

 

Antreprenoriat. Exit: da sau nu?

In primul rand, un antreprenor are capacitatea de a nu claca in fata crizelor si situatiilor grave, neprevazute. Un antreprenor trece prin multe astfel de momente si ajunge sa stie ca poate gasi solutii. Gandire strategica si eficienta si, da, capacitatea de a sari pasi pentru a fi mai rapid in ceea ce face. Daca as lua-o de la zero astazi, cu un business, as cauta sa am langa mine un jurist si un contabil bun. Sunt esentiali intr-o afacere. Si as folosi toate posibilitatile tehnologice de astazi prin care poti sa dezvolti mult mai rapid si mai puternic o afacere

Intr-o discutie despre exit in ceea ce ma priveste, primul gand este nu, nu vreau sa vand. Biz ma reprezinta si este o parte din mine, asa cum eu sunt o parte din brand; dar in cazul in care pot dezvolta mai puternic brandul si businessul printr-o investitie care presupune vanzarea actiunilor, cu implicarea mea in continuare, cred ca raspunsul ar putea fi unul pozitiv.

Va recomand dezbaterea de la ziua Antreprenoriatului in care doua echipe vor lupta pentru ideea de a vinde sau pastra si veti vedea cum gandesc antreprenorii.

Echipa care sustine pastrarea businessului este formata din Ioan Cocan, Cofondator, Tremend, Mihai Rotaru, Cofondator, Clever Taxi si Mariana Brădescu, Cofondator, PIATRAONLINE. Echipa care este pentru vanzare este alcatuita din Radu Savopol, Fondator, 5 To Go, Felix Pătrășcanu, Fondator & Managing Partner, FAN Courier, si Mirela Drăgoi, Cofondator, Pet Star Holding.

 

Inovatie in proiectele Biz

Cand vrei sa faci ceva diferit, dupa ce te documentezi cu tot ce s-a facut deja, iti dai seama ce lipseste si te gandesti cum ar fi sa faci ceva ce nu s-a mai facut. Primul gand este ca e imposibil. De aceea, bineinteles, n-a facut altcineva. Sau nu s-a gandit. Dar daca ramai cu acel gand si cauti solutii, ajungi sa le gasesti si sa vezi cu poti sa pui in aplicare pana si cea mai neasteptata idee. Iar daca pornesti pe acest drum, cumva, atat tu cat si ehipa ajungeti sa faceti unul dupa altul proiecte inedite si iesite din normele cu care ceilalti sunt obisnuiti.

Exista in Romania si inovatie, exista si inovatori. Sa nu ne pacalim, multi, in special, tinerii, pleaca sau viseaza sa plece, dar raman suficienti si in tara. Sunt foarte multi oameni care inoveaza si fac performanta la nivel international; pe ei dorim sa-i facem cunoscuti, sa-i prezentam la Zilele Biz. Ei sunt un exemplu ca lumea noastra arata si altfel, mai bine decat ce vedem la televizor.

In mai toate domeniile de activitate, dar cu precadere in zona tehnologica, inovatorii se evidentiaza cel mai bine. Asa cum sunt Nicolae Zamfir de la Institutul National de Fizica Nucleară / ELI-NP, inventatorii Cornel Amariei si Vlad Macelaru sau echipa de robotica “Technogods” de la Colegiul National “Ecaterina Teodoroiu” din Targul Jiu.

La fel, multe companii romanesti ajung prin inovatie sa aiba rezultate importante oriunde in lume. Vom afla mai multe de la reprezentantii Liviu Apolozan de la DocProcess, Mihai Raneti de la Cyber Swarm sau Radu Tudor de la MB Telecom.

 

Managementul si iesirea din zona de confort

Cred ca stilul de management tine cu precadere de personalitatea omului. Mi s-a intamplat de multe ori sa trec prin momente in care sa cred ca mai departe nu se poate. Am avut probleme de financiare legate de cash flow sau de taxe; atunci mi-am dat seama cat de important este sa ai un contabil capabil sa gandeasca strategic si sa-ti atraga atentia la situatiile importante.

Am vazut cum este sa se inchida rand pe rand mari ziare si reviste din Romania, dar si cat trebuie sa muncesc si sa sacrific ca sa gasesc o varianta prin care sa pot continua businessul sub acelasi brand, dezvoltand alte produse si, de cele mai multe ori, de nevoie am identificat noi idei de afaceri care s-au demostrat, spre norocul meu, a fi bune. Din zona de confort nu faci afaceri. Cel putin în ziua de azi, nu se mai poate.

Cred foarte mult ca mai multe minti sunt mai bune decat una. Identific imediat ideile si conceptele care au potential de succes si, prin exemplul propriu, prin implicare si rezultate, reusesc sa-i motivez pe colegi si sa le arat ca se poate. Ca nicio idee, oricat de imposibila pare, nu este de fapt imposibila. Si ca, daca vrei sa faci, daca visezi, daca ai aspiratii, reusesti. Oamenii care-mi sunt alaturi cred in jobul lor si-si fac cu multa pasiune meseria. Asa ajungem sa alegem, unele dupa altele, ideile in care credem si care au reusit sa uimeasca in ultimii ani.

De la ziua de Management, il recomand pe Andrei Rosu, om de afaceri si sportiv de anduranta, care va vorbi despre depasirea limitelor, sesiunile cu CEOs sau cea despre leadership feminin si, bineinteles, workshopul de gandire creativa cu Ioana Manea, Certified Creativity Trainer, Captain Brainstorm.

 

Curaj in Media & Marketing

Stim cu totii ca este ideal sa le mixezi, sa gasesti si acel praf de stele care sa imbrace o idee si s-o prezinte publicului castigatoare din primul moment. Fiind atenti la noutatile tuturor furnizorilor din piata, reusim ca in proiectele Biz sa integram media traditionale cu noile tehnologii, dar si cu idei puternice, oferind participantilor la evenimentele noastre o experienta care poartă clar semnatura Biz.

Cel mai nou eveniment care sare din norme este Berceni Summit, care a atras deja atentia si care se anunta un nou eveniment maraton, pe cartiere si, de ce nu, in alte orase ale tarii.

Din cadrul zilei de Marketing, recomand sesiunea despre frica, cea care ne taie toata increderea si ne determina sa nu avem curaj, momentul dezbaterii dintre noua si vechea generatie care aduce pe aceeasi scena cei mai reprezentativi directori de creatie si clienti din cele doua generatii.

Echipa veteranilor este formata din: Bogdan Naumovici, Managing Partner, 23 Communication Ideas; Serban Alexandrescu, Director de creatie, Headvertising; Robert Tiderle, General Manager, Papaya Advertising; Calin Clej, Director de marketing, Huawei CBG România

Echipa noii generații este formata din: Alex Cotet, Regizor, Scenarist, Editor, Sector 7; Costin Bogdan, Group Creative Director, McCann Worldgroup Romania; Catalin Rusu, Chief Creative Partner & CEO, Rusu+Bortun; Andrei Nebunoiu, Marketing & Sales Manager, .calif, Condimental & Shoteria.

 

Directiile CSR-ului Biz

Cu totii ne cautam locul, motivatia. Eu le-am gasit. Am simtit de mult timp ca vreau sa fiu jurnalist. Imi place sa caut concepte noi, sa vin cu idei care sa incante cititorii sau participantii la evenimente. Pentru mine, Biz nu este un job, ci un mod de a fi si de a lasa ceva in urma. Multa vreme am incercat sa despart viata profesionala de cea personala, dar mi-am dat seama ca sunt cine sunt, asta ma defineste si ma face fericita. N-am fost niciodata doar femeie sau doar mama. Sunt o persoana care are incredere in capacitatea si puterea sa si stiu exact ce vreau si ce-mi place. Nu ma multumesc cu orice si nici nu-mi permit sa pierd timpul.

Am sustinut mereu valorile si am facut campanii in aceasta directie. Campaniile ”Sustinem inovatia”, ”Sunt un taran”, sustinerea campaniilor EFdeN  sau a visului lui Chris Simion, care construieste primul teatru independent, sunt doar cateva exemple.

Din aceasta saptamana sunt onorata sa fiu si ambasador Hospice Casa Sperantei si nu ne oprim aici. Pentru ca si in Romania in ultimii ani sustenabilitatea conteaza si face diferenta intre companii si lideri de piata, la eveniment va veni un lider inspirational, Thomas Kolster, care va vorbi pe acest subiect.

Si, pentru ca oricare dintre noi putem sa ne implicam si sa aratam prin propriul exemplu ca putem face bine, avem o sesiune in care fiecare invitat arata ca poate face cat 1000 de oameni: Vlad Voiculescuco-fondator, MagiCAMP, Valeriu Nicolae, consultant, trainer și journalist, Tudor Colțan, avocat și Fondator Legal Runners sau Florin Ghindă, Trainer, Fondator Româniapozitivă.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related