Cea mai recentă campanie Saatchi & Saatchi + The Geeks S-A DAT pentru OLX România

Cea mai recentă campanie Saatchi & Saatchi + The Geeks S-A DAT pentru OLX România

Saatchi & Saatchi + The Geeks semnează noua campanie de comunicare a celui mai mare site de anunțuri din România, OLX.

Campania #SADAT reamintește tuturor românilor cât de important este să nu amâne să contacteze vânzătorii atunci când găsesc produsul preferat. Ca să nu sufere că... S-A DAT.

 

Obiectivul campaniei noastre a fost să generăm un interes mai mare în produsele de pe OLX, pentru a crește satisfacția utilizatorilor activi ai site-ului. Un interes un pic mai mare înseamnă mai mult decât să adaugi un produs la Favorite, ca să constați peste ceva timp cu uimire că s-a dat...

Am identificat că oamenii au, într-un mod eronat, un comportament de consum ca pe site-urile de retail - pe un site care nu e de retail. Așa că ne-am gândit să le reamintim că pot pierde oferte foarte bune dacă nu contactează vânzătorul instant. Și, pentru acest lucru, am apelat la momentul acela pe care sigur l-au trăit măcar o dată în viața lor – când un produs pe care și l-au dorit S-A DAT doar pentru că ei nu au reacționat”, Teodora Ștefan (Senior Copywriter - Saatchi & Saatchi + The Geeks)

 

„Campania #SADAT este prima campanie adresată cumpărătorilor, fiind influențată de promisiunea făcută față de utilizatorii noștri - adaugi un anunț și vinzi repede sau cauți și găsești la fel de repede. Prin acest mesaj urmărim să schimbăm comportamentul utilizatorului de platformă de anunțuri și evidențiem că pe OLX lucrurile care îți plac în mod special sunt în cantități limitate și se vând foarte repede, tocmai de aceea este recomandat să contactezi vânzătorul imediat ce găsești produsul dorit.

De exemplu, un smartphone se vinde în medie în 16 zile, dar de multe ori tranzacția se finalizează chiar în aceeași zi, la câteva ore după publicarea anunțului, așa că mai bine nu pierzi timpul și suni pe loc vânzătorul. Urmărind astfel de statistici legate de timpul după care un anunț este marcat ca vândut, prin această campanie ne asigurăm că nivelul de satisfacție al utilizatorilor, fie că sunt vânzători sau cumpărători, este unul foarte bun. Marius Funie (Brand Manager OLX).

 

Campania este promovată printr-un mix de canale integrate: TV, digital, PR și social media.

Tot parte din campanie este și playlist-ul BUN DE ASCULTAT CÂND S-A DAT, de pe Spotify, care conține o serie de melodii de alinat suferința când tocmai ai pierdut ceva. Utilizatorii sunt încurajați ca, în timp ce se consolează muzical, să caute alt obiect pe OLX și să contacteze imediat vânzătorul, pentru a nu trece a doua oară prin experiența S-A DAT.

Spoturile TV prezintă situații de compromis la care cumpărătorii de pe OLX ajung atunci când produsul lor preferat S-A DAT. Fie ajung să aibă un produs care nu li se potrivește deloc ca stil, fie improvizează ceva complet absurd. De producția lor s-au ocupat cei de la Studioset.

 

  

Echipa OLX

Paul Neagoe – Business Manager
Marius Funie – Brand Manager
Ana Vișian – OLX Growth & Goods Manager
Andi Voicilă - Head of Design
Cristina Sauciuc – Communications Specialist
Cristina Gheorghitoiu – General Manager

Echipa Saatchi & Saatchi + The Geeks

Bogdan Costin – Creative Director
Dan Crețu – Senior Art-Director
Teodora Ștefan – Senior Copywriter
Georgiana Rotaru – Account Director
Vlad Petre - Managing Director

Costin Radu – Consultant Indepedent

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


The Geeks Bucharest

The Geeks este parte din Saatchi Creative Hub Bucharest, impreuna cu Saatchi & Saatchi Romania. Agentia se pozitioneza ca un partener de business cu focus pe solutii creative multidisciplinare de comunicare si... vezi detalii »

Studioset

Studioset este o casa de productie si post-productie, cu sediul in Bucuresti. Compania a fost infiintata in 2007 si este formata dintr-o echipa tanara de profesionisti media care au castigat numeroase premii de-a... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related