[Pe strada lui George] Melinda Lamoly: In timp ce lucram imi tot imaginam oamenii grabiti spre munca care ar fi trecut pe langa stalpul meu

[Pe strada lui George] Melinda Lamoly: In timp ce lucram imi tot imaginam oamenii grabiti spre munca care ar fi trecut pe langa stalpul meu

Cu oameni grabiti in minte, Melinda Lamoly a desenat o poveste despre muzica si s-a inscris cu ea la  Future Artists @ George Street Gallery. Competitia se afla in perioada de vot si jurizare si, pana pe 29 septembrie puteti vota versiunea care v-a placut cel mai mult, dupa ce dati o tura prin toate propunerile

Melinda deseneaza de mica, iar arta ei a trecut prin mai multe etape: de la personaje din desene animate si compozitii pe o tema data, in liceu, la arhitectura si design. A desenat pe strada lui George pentru ca i-a placut motivul concursului:  acela de a transforma un spatiu mohorat intr-unul placut, plin de culoare.

 

Scurta istorie personala

Am 22 de ani si sunt din judetul Arad dar momentan studiez si lucrez in Timisoara. De arta am fost preocupata de foarte mica, de cand ma stiu mi-a placut sa desenez. La inceput desenam in mare parte persoanje animate. Pe urma, in perioada cand faceam pictura la Palatul Copiilor (prin liceu) am inceput sa fac primele compozitii si lucrari pe o tema data.

Mai departe am ales sa studiez arhitectura, de unde am invatat cum sa imi gandesc compozitiile astfel incat sa fie cat mai curate si simple. Nu prea mi-au palcut culorile in perioada aceea. Cam prin anul trei am decis ca arhitectura nu este totusi un domeniu pentru mine si m-am reprofilat pe design grafic.

In prezent ma bucur de alegerea facuta si imi dau silinta sa invat bine programele (AI, PS, AE), sa fac lucrari bune si sa imi gasesc un loc in lumea Design-ului.

 

Competitia „Future Artists @ George Street Gallery”

Mi-a placut foarte mult motivul concursului, acela de a transforma un spatiu mohorat intr-unul placut, plin de culoare. Totodata m-a atras faptul ca oricine, indiferent de experienta putea veni cu o propunere. Am vazut concursul drept o provocare pentru mine de a mai face o lucrare si am considerat ca n-am nimic de pierdut.

 

Punctul de pornire

Am ales sa abordez ca teme muzica si orasul. Ideea pricipala era George care reuseste sa puna orasul in miscare/ sa dea ritm orasului. Voiam initial ca orasul sa fie reprezentat ca o unda de sunet in jurul discului George. Lucrarea mi-a parut prea statica si am decis ca ar fi mai bine sa fac din unde o compozitie deschisa.

Cand am ajuns la partea de culoare m-am gandit ca ar fi potrivit sa folosesc culorile specifice diminetii. Mi-a placut ideea unui George care da ritm diminetii si astfel am ramas la ea. In timp ce lucram imi tot imaginam oamenii grabiti spre munca care ar fi trecut pe langa stalpul meu :-D. M-a ajutat sa am un public in vizor :-)).

Cel mai mare obstacol pentru mine au fost cunostintele mele limitate in Illustrator si Photoshop :-)).

 

Mesaj pentru juriu 

Mie imi place ca lucrarile mele sa transmita un mesaj sau sa spuna o poveste. Asa m-am straduit si in lucrarea Mornin' Bucharest.   

 

Si public

Mi-ar placea sa uite supararea momentului cand trebuie sa te trezesti devreme pentru munca/scoala/facultate si sa isi aminteasca ca soarele lumineaza chiar frumos dimineata.

 

Arta de strada

Nu prea cunosc arta stradala din Bucuresti, dar asa imi place sa ma opresc si sa ma uit la cate o lucrare de graffiti care imi pare mie faina. Si in Timisoara sunt cateva lucrari foarte reusite.

Arta de strada, spre deosebire de restul artelor, se adreseaza oricui, nu doar unui grup restrans de oameni.

Ea poate avea un caracter critic, scotand la lumina uratenile societatii, poate aduce un mesaj optimist/incurajator, poate fii un avertisment sau poate avea un rol estetic, dand viata unor spatii gri/mohorate.    

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Sectiune



Branded


Related