Pepsi - Retro Studio este Lucrarea Lunii August în Top 3 ADC

Pepsi - Retro Studio este Lucrarea Lunii August în Top 3 ADC

ADC România prezintă cele mai bune execuții de Digital, TV, Print, OOH și Radio ale lunii august. Luna aceasta topul cuprinde 9 campanii câștigătoare de la 9 agenții și studiouri de creație, care vorbesc despre diferențele ori asemănările dintre generații, despre creativitate, prietenie și solidaritate față de ceilalți. Lucrarea Lunii August este campania Retro Studio, semnată de Pepsi si DDB Romania.

 

LUCRAREA LUNII

Lucrarea Lunii August & Locul 1 în categoria Digital revine campaniei Retro Studio, semnată de Pepsi. Proiectul a reunit cinci artiști celebri ai zilelor noastre care au reinterpretat, exclusiv pentru Pepsi, hituri clasice românești. Artiștii au subliniat astfel legăturile dintre generații și continuitatea gusturilor, arătând că muzica, moda și stilul de viață pot uni toate generațiile.

Echipa este formată din: Ștefan Vasilachi (Creative Director), Mihai Calotă (Senior Art Director), Iulia Strejan (Art Director) și Alex Tocilescu (Senior Copywriter).

Arpad Rezi, Creative Partner, Circles Colab & membru ADC*RO, declară:

„Pepsi a ales să apese pe „pedala” retro, e teritoriul lor pe un trend pe val, dacă stau să îmi amintesc balamucul de la scenele Nostalgia ale festivalurilor de anul trecut.

O campanie pe brand cu o execuție care iese din 360-ul clasic, publicitar, mergând în zona de entertainment - de data aceasta cu o serie de melodii care au prins și pe care le poți auzi la radio sau terase.

Campania are idee, execuție și relevanță pentru produs sau brand - criteriile după care notez și fac apoi o medie - dar și un plus față de celelalte campanii bune din topul lunii august - are memorabilitate.”

 

DIGITAL                                               

Locul 2 al categoriei îl ocupă campania F̶E̶S̶T̶I̶V̶A̶L̶  - A concert for no one, semnată de Electric Castle. Proiectul prezintă un documentar-concert, lansat de Electric Castle pentru a marca ediția de anul acesta, care din cauza contextului actual nu a mai avut loc fizic. Video-ul prezintă așadar un altfel de concert, un backstage special pentru fanii festivalului. O proiecție a documentarului a putut fi văzută și în cadrul TIFF 2020.

Echipa: Vlad Sulea (Senior Art Director) & Andy Daniluc (Copywriter).

 

Pe Locul 3 se află platforma campaniei Do Your Thing, de la ING & Jazz Communication, care celebrează planurile noi atunci când cele vechi au picat. Pentru a arăta cum își petrec românii vara lui 2020, platforma a adunat fotografii, video-uri sau story-uri cu planurile B ale românilor – acestea devenind vocea brandului ING. Echipa: Luca Costea (Copywriter) & Corneliu Dobrea (Art Director).

 

Campania Împreună avem puterea să nu lăsăm niciun elev în urmă, dezvoltată de Fundația Vodafone România / Vodafone România și McCann, primește Mențiune în categoria Digital. Pentru că în timpul pandemiei unul din trei elevi nu a beneficiat de acces la resurse educaționale, proiectul și-a propus pentru această toamnă să îi ajute pentru a beneficia de acces la educația digitală.

Echipa: Silviana Toader (Design Lead) și Larissa Mitică (Digital UX & Content Manager), din partea Vodafone România și Delia Raicu (Art Director), împreună cu Alecsandra Popa (Copywriter), din partea McCann.

 

Mențiune în categoria Digital are și campania Pet Brother, realizată de LIDL și Geometry. Seria de spoturi surprinde diferite vedete din România din perspectiva animalelor de companie, care îi văd ca fiind perfecți. Fiecare mulțumește animalelor pentru prietenia lor cu hrană de la Orlando și Coshida.

Echipa creativă: Bogdan Dinu (Senior Art Director) & Ioana Ichim (Senior Copywriter).

 

Tot Mențiune în categoria Digital are și campania CărTOURești, semnată de Cărturești și McCann PR. Inițiativa te invită, în perioada restricțiilor, să călătorești cu ajutorul cărților, din cadă, de pe canapea sau chiar de la birou. În această perioadă, Cărturești a devenit CarTOURești, un fel de agenție pentru aventuri imaginare.

Echipa e formată din Oana State (Senior Copywriter), Radu Pose (Senior Art Director), Sorin Bărbulescu (Graphic Designer) și Alin Bârlădeanu (Graphic Designer).

 

TV

Creează cu ENGIE un nou început, noua platformă de comunicare realizată de ENGIE România împreună cu Cheil | Centrade, primește Mențiune în categoria TV. Prin seria de spoturi dedicate diferitelor targeturi de consumatori, brandul de energie electrică prezintă gama de produse, oferte și instrumente digitale, născute din creativitate, menite să răspundă cât mai bine așteptărilor acestora.

Echipa: Alina Zăhărescu (Art Director) & Alexandru Roșca (Copywriter).

Campania are, de asemenea, Mențiune în categoria Print.

  

Mențiune în categoria TV are și campania Când doi se luptă, fainoșagul câștigă, implementată de Ardealul & McCann. Campania surprinde competiția dintre cele două rețete de pateu Ardealul, cea ca pe vremuri, a lui Ion sau cea a lui Ionuț, de viitor. Indiferent de rezultat, Ardealul cu fainoșag câștigă.

 

Echipa creativă: Iulia Bold (Art Director) & Mircea Țara (Senior Copywriter).

 

OOH                                     

Campania de conștientizare a importanței de a purta mască în perioada pandemiei, Vorbe vechi la vremuri noi, realizată de Gândul și PB&J, primește Mențiune în categoria OOH. Campania cuprinde o serie de panouri cu proverbe românești readaptate acestei perioade, cu rolul de a încuraja locuitorii Bucureștiului să respecte regulile de igienă și distanțare socială impuse de autorități.

Echipă: Dragoș Ureche (Art Director) & Bogdan Ioniță (Copywriter).

 

Radio

Spotul campaniei Do Your Thing, realizată de ING și Jazz Communication, primește și Mențiune în categoria Radio. Inspirați de poveștile de pe platforma Do Your Thing, care adună experiențe ale românilor din timpul verii anului 2020, Popescu & Flick au creat versuri în direct, la radio.

Echipa: Luca Costea (Copywriter) & Corneliu Dobrea (Art Director).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related