Betfair susține emoțiile și deciziile live într-o nouă campanie semnată Mercury360

Betfair susține emoțiile și deciziile live într-o nouă campanie semnată Mercury360

Pentru iubitorii de fotbal, luna iunie vine ca o gură de aer proaspăt după un an dificil: încep meciurile internaționale, fotbalul acela frumos pe care îl urmărim cu sufletul la gură și îl comentăm mult timp după. Betfair știe cât de speciale sunt momentele live și a creat în jurul lor o nouă campanie de imagine semnată de agenția Mercury360.

Strategia de comunicare lansată la începutul anului are la bază mixul de adrenalină și control pe care platforma de pariuri live Betfair îl oferă celor pasionați. În contextul campionatului european din vara 2021, acest mix revine într-o nouă interpretare.

Ce înseamnă meciurile live pentru Betfair? Înseamnă momente de o frumusețe unică, pentru că trăiești aceleași emoții la unison cu milioane de oameni din toată lumea. În același timp, înseamnă șansa de a face alegeri doar ale tale. Cu Betfair, ai același moment irepetabil pentru a lua decizii și a-ți juca propriul joc în jurul jocului de pe teren. Înseamnă că faci parte dintr-un colectiv, în timp ce rămâi propria ta persoană.

 

Provocare: fitting in while standing out

Într-o perioadă în care pauzele publicitare sunt dominate de scene dinamice de stadion, pase spectaculoase, goluri, suporteri celebrând de pe canapele, provocarea este diferențierea prin execuții fresh și memorabile.

Soluția? O abordare minimalistă, care transmite faptul că în momentul live nu mai există nimic altceva decât emoția pe care o împarți cu ceilalți suporteri și decizia pe care o iei doar tu, în lumea ta interioară.

 

Spotul TV descrie universul pariorului în timpul unui meci internațional și ne duce din lumea exterioară, dominată de emoție, în lumea sa interioară dominată de tensiunea deciziilor în contratimp.

 

"Suntem foarte mândri de noua campanie, care continuă misiunea noastră de a face Betfair owner-ul pariurilor live pe piața românească. Provocarea noastră pentru Mercury360 a fost aceea de a scoate brandul în evidență și a-l face cât mai recognoscibil printr-o campanie premium, de impact. La baza procesului a stat o colaborare autentică, un parteneriat creativ, și abia așteptăm să vedem cum evoluează", Kim Daly, Managing Director of Marketing, Betfair International.

 

Emoția live continuă dincolo de TV

Povestea emoțiilor și deciziilor live se extinde online, la radio și în outdoor prin execuții care plasează momentul live la granița dintre lumea exterioară a suporterilor și lumea interioară a pariorului: fazele decisive văzute prin ochii pariorului și momentele de emoție împărtășită. 

“Când am pornit la drum în primul pitch Betfair la finalul anului trecut, am pariat, într-un an al incertitudinii, pe curajul propunerii unei strategii de comunicare 100% locală pentru un brand internațional well-established și am fost încântați când de partea cealaltă am găsit o echipă de marketing cel puțin la fel de curajoasă! Suntem mândri să construim în continuare în România imaginea brandului Betfair și să contribuim la succesul business-ului!”, Mihaela Bourceanu, Client Service & Strategy Director.

 

Prima provocare și motivul dezvoltării campaniei a fost nevoia de a comunica în timpul Euro 2020. Era clar că toate brandurile din categorie, și nu numai, vor comunica fotbal și Euro în această perioadă și riscam să ne pierdem în mulțimea de TVC-uri cu și despre fotbal. Așadar, soluția noastră a fost să punem emoția pariorului pe primul loc, să dramatizăm momentul deciziei și bucuria succesului, fotbalul devenind astfel doar vehiculul ce facilitează aceste emoții. Mai departe, timing strâns, echipa 50% remote, profesioniști din peste 5 țări, producție și post-producție complexe, dar cu un trio proactiv client-agenție-casă de producție am depășit toate provocările și suntem mândri de rezultat.”, Mădălina Gheorghe, Senior Account Manager.

 

Echipa Betfair:
Alexandra Dragoș - Marketing Manager
Martin Dyhouse - Head of Advertising (Betfair International)
Siobhan Monaghan - Senior Brand Marketing Planning & Project Manager
Sergiu Suciu – Marketing Executive
James Gilbert – Head of International Marketing
Kimberley Daly – MD of International Marketing

Echipa Mercury360:
Mădălina Gheorghe – Senior Account Manager
Alexandru Neculae – Senior Art Director
Camelia Grad – Senior Copywriter
Liviu Țurcanu – Creative Director
Mihaela Bourceanu – Client Service & Strategy Director

Echipa RambunctiousTV:
Laurence Glover – Executive Producer
Pete Connor – Producer
Hermann Meingast – Line producer
Julien Zenier – Regizor
Ionuț Macri - Fotograf

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Companii

Sectiune



Branded


Related