[Minte & suflet] Diana Vasiliu: Peste o vreme, vom înțelege de ce a fost necesar să redevenim, un timp, barbari unii cu alții

[Minte & suflet] Diana Vasiliu: Peste o vreme, vom înțelege de ce a fost necesar să redevenim, un timp, barbari unii cu alții

Societatea este mai puternic polarizată ca oricând, pozițiile de tipul ”noi împotriva lor” sunt tot mai în forță asumate public, pe oricare dintre temele momentului: Covid, vaccin, guvern, mască, măsuri. Par complicați acum pașii către ceilalți, imposibile întâlnirea la mijloc, toleranța și acceptarea celui din fața noastră ca fiind diferit de noi. S-ar putea să ne ia o vreme să ne revenim, atât la nivel de societate cât și de umanitate, crede psihoterapeutul Diana Vasiliu.

"În teorie, progresul este precedat de un regres, așa încât putem fi optimiști (fie și rezervat) în ideea că poate, peste o vreme, vom înțelege de ce a fost necesar să redevenim, un timp, barbari unii cu alții. Nu doar societatea este dezbinată, au apărut fracturi în interiorul familiilor, cuplurilor. Temele sunt aceleași: pandemie, Covid, vaccin, guvern, mască, măsuri".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related