The Frame: Living Room Art Show by Samsung, galeria ta de artă din sufragerie

The Frame: Living Room Art Show by Samsung, galeria ta de artă din sufragerie

Arta nu ar trebui să fie doar pentru cercuri restrânse și elitiste de cunoscători, captivă în colecții personale sau muzee. Arta e pentru toată lumea arată filosofia Samsung. Iar acum, cu ajutorul tehnologiei și inovației, această filosofie se transformă în realitate, iar operele de artă devin accesibile pentru orice casă. Chiar și cele ale artiștilor români contemporani. Campania The Frame: Living Room Art Show, lansată de Samsung în colaborare cu One Night Gallery, susține și promovează artiștii români și le aduce lucrările cât se poate de aproape de public, chiar în casele oamenilor. 20 de opere de artă contemporană românească sunt accesibile gratuit prin televizorul The Frame, care primește o viață nouă atunci când e oprit și devine rama perfectă pentru lucrarea ta preferată. 

 

Arta e pentru toți

Multe lucruri bune se întâmplă în 2021 în arta românească. Un val de artiști tineri cu viziuni surprinzătoare și manifestări de expresie noi, diverse, aduc energie în zona creativă. Și ar fi bine ca lucrările lor să fie văzute de câți mai mulți, să se bucure de publicul larg pe care îl merită. Iar oamenii să aibă acces ușor la operele lor, să știe ce se întâmplă nou în arta din România. În această intersecție de gânduri bune, Samsung a anunțat săptămâna aceasta o nouă colaborare cu One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, pentru a le oferi utilizatorilor din România o colecție extinsă de lucrări de artă realizate doar de artiști români.

Lucrările artiștilor români au fost selectate special pentru The Frame, televizorul Samsung din gama de lifestyle, care facilitează, astfel, accesul în universul de artă contemporan românesc prin intermediul platformei Art Store. Prin intermediul acestui parteneriat posesorii The Frame vor avea acces gratuit, timp de 6 luni, la 20 de opere de artă românească contemporană, create de 10 artiști locali. 

“Tehnologia și produsele Samsung ne pun la dispoziție instrumentele necesare pentru a accesa infinite noi posibilități, inclusiv la nivel cultural. Odată cu lansarea televizorului de lifestyle Samsung The Frame, în 2020, Samsung și-a asumat un obiectiv îndrăzneț - democratizarea artei prin facilitarea accesului rapid la opere de artă remarcabile din întreaga lume. Mă bucur că pot anunța și susține această nouă inițiativă pe plan local, un demers pe care Samsung România alături de One Night Gallery îl fac pentru a sprijini și promova tinerii artiști români prin intermediul televizoarelor noastre de artă, Samsung The Frame. În acest fel, putem contribui împreună la formarea unui univers digital cu totul nou, un univers care invită oamenii să-și transforme sufrageria într-o galerie de artă dedicată lucărilor românești contemporane”, a spus Simona Panait, Director de Marketing Samsung România & Bulgaria.

Prin Living Room Art Show, oamenii au posibilitatea să-și transforme sufrageria într-o galerie de artă dedicată lucărilor românești contemporane. Parteneriatul cu One Night Gallery continuă inițiativa pornită în 2020, odată cu lansarea televizorului de lifestyle The Frame, prin care Samsung și-a propus să democratizeze arta și să deschidă cercul restrâns al pasionaților și colecționarilor de artă.

 

Galeria din stradă și de pe Instagram

Și ce înseamnă democratizarea artei mai bine decât spațiile de trăit, străzile, rețelele sociale? Living Room Art Show va avea și o expunere OOH neconvențională în zonele cu trafic pietonal din București. Trecătorii vor putea explora o parte din lucrările artiștilor români prin intermediul unor vitrine special amenajate de către designerul de interior, Monica Păduraru, iar cei care doresc pot interacționa fizic cu lucrările expuse pe traseul Living Room Art Show.

O lucrare creată de Alina Marinescu va ajunge și în realitate augumentată pe platforma Instagram. Filtrul dedicat acestei lucrări va putea fi accesat din orice loc, utilizatorii având posibilitatea de a plasa ilustrația animată pe orice suprafață plană.

„Inițiativa Samsung mi se pare de apreciat pentru că face arta mai accesibilă oamenilor, aducând-o direct în intimitatea caselor lor. Proiectul facilitează întâlnirea publicului cu arta, pentru că aceasta nu presupune prezența oamenilor într-o galerie de artă sau într-o expoziție clasică. Lucrarea propusă de mine se numește 'Planets Collide' și este despre dragoste, despre cum celălalt pare o lume nouă și incitantă, care ne poate completa propriul univers. Este ca un stop-cadru pe momentul îndrăgostirii, când suntem deschiși să îl explorăm pe celălalt și să ne lăsăm descoperiți. Cred că orice artist își dorește ca lucrările sale să ajungă la cât mai mulți oameni și prin mijloace proprii vremurilor în care traiește. Iar eu mă bucur să fac parte din selecția de artiști pentru acest proiect, cu o lucrare care vorbește despre explorarea unor noi universuri”, a declarat Alina Marinescu, artist vizual și ilustrator român.

 

Arta devine experiență imersivă

Era momentul ca arta și tehnologia să găsească feluri noi de a se intersecta, iar The Frame, televizorul lansat de Samsung anul trecut, este tocmai un astfel de spațiu inovator, care oferă libertate de expresie. Parteneriatul cu One Night Gallery duce mai departe inițiativa, oferind posibilitatea oamenilor de a intra în universul creatorilor români. 

Ne bucurăm că One Night Gallery a fost selectată la nivel internațional să facă parte din acest acest demers artistic, inițiat de Samsung, ce aduce arta contemporană mai aproape de un public global. Aceasta vine perfect în continuarea misiunii noastre de a promova artiştii români prin intermediul tehnologiei şi de a experimenta noi medii de expunere. Prin Living Room Art Show oamenii pot deveni vizitatori, în propria casă, ai celor mai recunoscute galerii sau muzee din lume, precum Albertina, Artspace, Museo del Prado, Saatchi Art sau Lumas. Suntem mândri că alături de astfel de nume, va fi expusă și colecția One Night Gallery care prezintă lucrările celor 10 artiști români”, au declarat co-fondatoarele One Night Gallery, Sorina Topceanu si Mădălina Ivașcu.

De la debut, One Night Gallery a dus o infuzie tehnologică în zona artistică din România și a transformat  o vizită la galeria de artă într-o experiență imersivă. A facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată. Până în acest moment, One Night Gallery a organizat 19 ediții de expoziții tip new media art în diverse orașe din România, fiind astfel cel mai potrivit curator pentru galeria The Frame. 

 

E simplu

Deci: cum poți să ai propria galerie în casa ta? E simplu. Toate detaliile despre televizorul The Frame 2021, de la dimensiunea ideală pentru spațiul casei tale până la opțiuni diverse de personalizare, sunt oferite de specialiștii Samsung. Oricare ar fi stilul casei tale, minimalista sau eclectic, modern sau clasic, accesoriile The Frame pot să integreze device-ul în spațiul personal. 

My Shelf oferă un perete pentru televizor complet personalizat și permite să accesorizezi spațiul din jurul televizorului, prin Studio Stand poți să așezi televizorul oriunde, direct pe podea dacă îți dorești, iar prin  cablul translucid One Invisible Connection ai scăpat de toate cablurile înghesuite în spatele televizorului.

The Frame este mai mult decât un smart tv QLED 4K cu design elegant și minimalist. Promisiunea The Frame este de a personaliza și îmbunătăți complet spațiile interioare și experiențele de zi cu zi. 

Când The Frame este închis, devine o pânză digitală care poate fi personalizată, cu diverse opere de artă și fotografii. Senzorul de luminozitate al The Frame reglează automat luminozitatea și culoarea ecranului, în funcție de condițiile de iluminare externe, evitând schimbarea culorilor naturale ale operei de artă.

Apoi, în Art Store poți căuta ușor opere de artă într-o bibliotecă extinsă de lucrări, care conține o listă cu 1500 de lucrări populare din întreaga lume, capodopere clasice și moderne, de la peste 600 de artiști din 42 de țări diferite. Operele de artă pot fi găsite în muzee și galerii din întreaga lume, precum Muzeul Albertina din Viena, Muzeul de Stat Hermitage din Sankt Petersburg, Muzeul Prado din Madrid, Tate Modern din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam și LUMAS.

Acum, din acest muzeu disponibil în casa ta, fac parte și operele artiștilor români. Prin televizorul The Frame ai acces gratuit, timp de șase luni, la 20 de opere de artă românească contemporană, create de 10 artiști locali. Operele vor putea fi accesate din Art Store, galeria digitală dedicată The Frame, în secțiunea de opere curatoriate de One Night Gallery.

 

20 de opere românești contemporane în casa ta

Cele 20 de opere au fost alese de Samsung și One Night Gallery pentru a avea o mostră cât mai bună a energiei artistice din România din 2021. Artiști cu expresii de manifestare surprinzătoare și teme diverse care arată cel mai bine ce se întâmplă în pictura autohtonă.

Prin expunerea digitală pe The Frame, artiștii beneficiază de un grad de vizibilitate care le va aduce operele în prim plan chiar în casele românilor, dincolo de evenimentele de artă și expozițiile anuale. 

Alina Marinescu este artist vizual, a studiat Grafica, ilustrează, desenează, modelează, lucrează în digital și îi place să combine tehnicile de creație tradiționale cu cele noi. Lucrările ei sunt inspirate de relațiile dintre oameni și folosește deseori metafore vizuale pentru a se exprima.

Planets Collide de Alina Marinescu

 

Ana Bănică este ilustratoare. Se inspiră din experiențele personale pentru a crea, dar și din scenarii imaginare. I se pare fascinant să stilizeze forme și procese, se joacă cu culori puternice, iar creațiile ei sunt influențate de designul minimalist.   

Nocturne, Poezie, muzică și vin de Ana Bănică

 

Victor Fota este artist vizual, studiază arta din clasa a patra și are un master în Artele Vizuale. Experimentează cu culori în ulei și încearcă să ilustreze fenomene și concepte științifice trecute prin filtrul personal.

Din seria Designoid de Victor Fota 

Raluca Băraru este art director și ilustratoare. A absolvit Universitatea de Arte și a lucrat în mai multe agenții de publicitate, iar din 2013 a început să lucreze ca freelancer. 

Bianca Dumitrașcu este graphic designer specializat în typography, inițiatoarea TypeThursday Bucharest și fondatoarea Caracter, o platformă românească de caligrafie. Prin toate aceste inițiative, Bianca vrea să educe industria de comunicare vizavi de importanța fonturilor folosite.

Sandi Lazăr are o experiență de 18 ani în publicitate, ca art director. În prezent lucrează ca ilustrator freelancer, art director & designer. 

IRLO a studiat Arte în liceu și a continuat la Facultatea de Arhitectură din Timișoara. A început să deseneze pe pereți ca parte dintr-un grup de graffiti studied din orașul său natal, Bistrița. În Arad a fondat  AKAcrew, unul din primele grupuri de graffiti din România și apoi Deja22, un grup street art. IRLO e cunoscut pentru istoria lui cu arta stradală, dar și pentru temele mistice și supranaturale pe care le abordează. 

Wanda Hutira este o artistă interdisciplinară, lucrează ca ilustratoare, art director și street artist. Lucrările ei pot fi văzute în reclame, reviste sau pe pereți. Folosește multe forme diverse de expresie, îi place să experimenteze și se implică în proiecte civice și sociale. Muralele ei sunt în multe orașe din România.

Bianca Jelezniac este ilustratoare și graphic designer, studentă a Facultății de Arhitectură. Lucrează cu forme jucăușe și culori intense, iar operele ei sunt ludice și eterice. 

Stella Caraman este ilustratoare, cu licență în Grafică și Design industrial. Ilustrațiile ei sunt reprezentări vizuale ale stărilor, sentimentelor, poveștilor. Este interesată de semnificația spațiului, perspectivă, formele simple și personaje stilizate, dinamice. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune



Branded


Related