Întrebări pe care merită să ți le pui în această perioadă

Întrebări pe care merită să ți le pui în această perioadă

Black Friday promovează consumul în masă și încurajează consumatorii să cumpere produse la „reduceri de până la 90%”. De la începutul lui noiembrie, inboxurile sunt pline de oferte „care expiră peste câteva ore”, iar ghidurile despre cum să „te bucuri din plin” de „cel mai așteptat moment al anului” ne învață pe toți să simplificăm procesul de achiziție pentru a „profita acum de cele mai mari oferte din an”.  

Se preconizează că BLACK FRIDAY-ul din acest an va produce 429.000 de tone  metrice de emisii de gaze cu efect de seră numai din livrările de produse. Echivalentul a 435 de zboruri dus-întors de la Londra la New York.

În același timp, 80% dintre produsele cumpărate de Black Friday, împreună cu ambalajele în care sunt livrate, sfârșesc mai devreme sau mai târziu la groapa de gunoi, sunt incinerate sau, în cel mai fericit caz, ajung să fie reciclate necorespunzător.

Resursele folosite pentru ca acest eveniment de shopping să existe sunt uriașe, eforturile de producție și logistica necesară expedierii acestora implicând milioane de tone. Iar anularea comenzilor și retururile produselor nu fac decât să ducă la apariția a și mai multe emisii, pentru că acestea trebuie în primul rând transportate.

Hiperconsumerismul de BLACK FRIDAY este opusul consumului durabil. Cu toate acestea, adevărul stă undeva la mijloc. Pentru branduri, Black Friday este momentul oportun de a vinde stocuri peste stocuri, iar pentru consumatori, momentul perfect de a obține un preț mai bun pentru ce-și doresc sau, de ce nu, pentru a se pregăti mai din timp și mai profitabil de Crăciun.

Așadar, lansăm drept ghid, o serie de întrebări bune de pus înainte de a cumpăra, mai ales de Black Friday.

Întreabă-te dacă CHIAR AI NEVOIE DE ACEST PRODUS?

Pentru că studiile spun că 80% din produsele cumpărate de Black Friday ajung la groapa de gunoi, sunt incinerate sau sunt reciclate într-un mod incorect.

Întreabă-te dacă ȘTII UNDE RECICLEZI PRODUSUL ÎNLOCUIT DE NOUA ACHIZIȚIE?

Asta pentru că doar 29% dintre deșeurile electronice cauzate de Black Friday sunt reciclate.

Întreabă-te dacă FACI O ALEGERE SUSTENABILĂ?

Cunoaște povestea brandurilor pe care le cumperi.

Întreabă-te dacă POȚI RIDICA PRODUSUL DIN MAGAZIN?

Asta pentru că transportul produselor nu se referă doar la drumul curierului, ci implică mai multe resurse.

Întreabă-te dacă ACEST PRODUS NOU POATE FI RECICLAT?

Asta pentru că România generează deja 22 de milioane de tone de deșeuri pe an.

Întreabă-te dacă EXISTĂ O VARIANTĂ MAI ECOLOGICĂ PENTRU ACEST PRODUS?

Sau mai bine spus, aceasta este cea mai sustenabilă variantă pe care o pot face? Citește clasele energetice ale electrocasnicelor.

Indiferent de baricadă, noi, cei de la Mantia, credem că există loc și pentru bine. Un comportament responsabil într-o perioadă în care gradul de iraționalitate crește odată cu scăderea prețurilor, poate fi cheia unui eveniment de sales mai sustenabil.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Campanii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related