[La shopping cu creativii] Irina Szelleki, Miruna Belgun si listele cu placeri vinovate

[La shopping cu creativii] Irina Szelleki, Miruna Belgun si listele cu placeri vinovate

Daca ar exista un taram pentru cumparatori, la granita subtire dintre cheltuitori si calculati, acolo s-ar plasa Irina Szelleki & Miruna Belgun, copy & art VMLY&R. Meseria de adult se masoara, uneori, si in listele pentru supermarket. Si, mai ales, in respectarea lor: mai mult gatit, piata in weekend, mai putin shopping impulsiv, atentia sporita la raportul calitate pret. 

"Plecand de la mama mea de acasa de pe la 14 ani, am dezvoltat acest obicei de a economisi, pentru vremuri negre sigur, asa ca mereu mi-am cam calculat bugetul in functie de salariu, in functie de ce vreau sa fac in vara anului respectiv, in functie de idea ca se apropie momentul in care ma paste un credit, deci m-am pregatit pentru facturile la gaz din iarna asta, de vreo 16 ani :))", povesteste Miruna.

Povestim cu Irina si Miruna, in randurile de mai jos, despre tabieturile lor de shopping, bugetul de consum pe timp de criza, inghetata si costume de baie, liste si etichete, personalitatea discreta a cosurilor de cumparaturi. 

 

Shoppingul: plăcere sau corvoadă?

Miruna: Imi cam place, fac cumparaturi saptamanale - food, da sunt persoana aia, fac provizii, asa ca facutul listei makes my day.

Si mi s-a schimbat si atitudinea fata de shopping, in sensul in care nu mai mananc carne de un an jumate, ceea ce mi-a schimbat lista de care vorbesc mai sus, dar mai cu seama, am acest caine in viata mea de 8 luni, care are niste atitudine si nu vrea sa stea singur in casa, ceea mi-a cam incetat activitatea de a merge la magazine, deci online-ul e life. 

Irina: Mmm, depinde de mood. Imi place cand am timp sa stau si sa ma plimb printre toate rafturile in ritmul meu, dar de cele mai multe ori nu am timp, asa ca ajung ca o ametita la casa de marcat cu o gramada de chestii luate la impuls. Chiar si asa, nu consider ca e o corvoada.

Ba chiar incerc sa imi fac liste de care sa ma tin si liste pe retete specifice. Trebuia sa trec odata de perioada aia de studentie proasta cand mancam chipsuri cu sana.

 

Calculat sau cheltuitor?

Miruna: Daca ar exista o linie fina unde se intalneste calculatul cu cheltuitorul, acolo m-ai gasi.

Nu exista lucru scump la care sa nu renunt.

Irina: Am ajuns sa fiu mai calculata. Nu ma uit la pret cand vine vorba de sanatate dar asta nu inseamna ca nu ma lovesc preturile peste ochi. :)

Nici pentru mine nu exista lucru scump la care sa nu renunt.

 

Tabieturi consumeriste

Miruna: Tabieturi nu prea am, sunt in and out, am un scop, l-am rezolvat, la revedere. 

Irina: Cum ziceam mai sus, ma plimb printre rafturi, ma intorc de 5 ori in acelasi loc, I take my time. Asta daca vorbim despre grocery shopping, ca altfel, hainele mi le iau 99% online, am sute de itemuri la favorites in vreo 5 app-uri.

 

Ultimul produs cumparat online

Miruna: Uhm – sincer un costum de baie, pe care il astept sa vina chiar azi. 

Irina: Un body superb care ar trebui sa vina tot azi, ca am dat comanda impreuna.

 

În magazine

Miruna: In magazine ajung ca sa imi spal ochii.

Irina: Cand trebuie sa iau ceva rapid si nu am timp de stat dupa curier.

 

Program pentru mersul la supermarket

Miruna: Sambata dimineata – oborul este viata mea, imi place viata si piata. 

Irina: De obicei duminica, asta daca nu fac cumparaturile din canapea. Nu mi-e la indemana sa merg la obor, cu toate ca mi-ar placea sa merg mai des, dar Miruna shows me a good time de fiecare data cand merg cu ea.

 

Respecti lista?

Miruna: Da. 

Irina: Mai nou fac liste si ma si tin de ele. I’m a real grown-up.

 

Placeri vinovate

Miruna: La mine placerile vinovate sunt cap de lista :) 

Irina: Inghetata. Daca tot o sa citeasca cativa oameni interviul asta, am o recomandare: Haagen-Dazs cu mango si zmeura. Jesus. Christ.

 

Buget de criza

Miruna: Plecand de la mama mea de acasa de pe la 14 ani, am dezvoltat acest obicei de a economisi, pentru vremuri negre sigur, asa ca mereu mi-am cam calculat bugetul in functie de salariu, in functie de ce vreau sa fac in vara anului respectiv, in functie de ideea ca se apropie momentul in care ma paste un credit, deci m-am pregatit pentru facturile la gaz din iarna asta, de vreo 16 ani :)) 

Irina: Am inceput sa gatesc mult mai des pentru ca ma scoate din minti lista de preturi a restaurantelor. Sunt f putine alea cu un raport calitate – pret decent. Deci mi s-a schimbat si modul de a face cumparaturi.

 

La ce ai renunțat

Miruna: Incerc foarte tare sa beau cafea mai putina, dar nu reusesc nicicum.

Irina: Poate mai putin shopping impulsiv, dar asta e clar un improvement.

 

Cum te influenteaza meseria

Miruna: Destul de mult, expunerea la tot ce e nou, tot ce e cool, tot ce reprezinta un brand marfa – pentru ca pe branduri dam banii, lets say it how it is.

Irina: Cum zice si Miruna, expunerea asta constanta la ce e nou, cool and all ma face sa tanjesc mai mult la chestii scumpe decat daca nu as fi fost in industria asta. :))

 

Disocierea dintre creativ și cumpărător

Miruna: Exista. 

Irina: Idem.

 

Influența reclamelor

Miruna: Vreau sa raspund cu nu. 

Irina: Eh, clar. I’m a sucker for every thing that’s nice.

 

Branduri preferate

Miruna: Nu vreau sa le mentionez, dar orice brand de care ma atasez ajunge sa fie discontinued. No joke.

Irina: Am, da. Am ajuns omul ala cu tabieturi si uneori fixatii.

 

Eticheta

Miruna: As vrea sa zic ca o citesc, but who I am kiddin’. 

Irina: Eh, o citesc asa pe diagonala si dau mai multa atentie ingredientelor atunci cand am interdictii sau recomandari specifice.

 

3 produse pe care le-ai lua cu tine în buncărul apocaliptic

Miruna: Mancare caine, pentru ca va fi mereu cu mine, MEREU – aici ca si brand - taste of the wild iata, nu ieftin, dar nici foarte scump :), sad but – telefonul? Am semnal in buncar? Sweatpants? I should at least be comfortable. 

Irina: Pfff… Telefonul, chiar daca n-am net, mi-am downloadat o tona de muzica de pe Spotify, as vrea sa petrec sfarsitul lumii pe soundtackul meu, daca tot asa. Kindle-ul, ca nu pot sa ma joc pe telefon la nesfarsit. Am vrut sa zic lip balm, dar cred ca o crema de hidratare should do, macar atata confort sa am. :))

 

Shoppingul peste 20 de ani

Miruna: Tot fara carne sper, in ceea ce ma priveste. 

Irina: Sper ca mai cumpatat. We don’t need this much shit.

 

Cosurile de cumparaturi ale celor de la coada

Miruna: Ma uit, pai nu ma uit io? Si mereu imi zic, pun si eu data viitoare pe lista asta si asta si asta si asta si asta, I never do. 

Irina: Imi fac tot felul de scenarii plecand de la cosurile altora. Se pregateste de date? Merge in vizita la nepoti? Se pregateste de o seara de Netflix and chill?

 

Ce ar spune cosul tau de cumparaturi despre tine

Miruna: Cel de la supermarket ar spune – naut si somon iar?? Iar cel online – mai taie din produse, Miruno. 

Irina: Cel de la supermarket ar spune “Pe cine minti ca o sa gatesti cate o reteta pe zi saptamana asta?”. Iar cel online “Chiar nu ai nevoie de atatea perechi de sosete.”

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related