Biz PR Awards prezintă campionii în PR și comunicare în 2023

Biz PR Awards prezintă campionii în PR și comunicare în 2023

A 12-a ediție a BIZ PR AWARDS & CONFERENCE 2023 a prezentat clasamentul celor mai performante agenții de PR din România.

Prima poziție a topului din acest an este ocupată, la egalitate, de două agenții: McCann PR și MSL The Practice. Pe podium au mai urcat GOLIN România (locul al doilea) și GRF+ (poziția a treia în Top PR România 2023).

Următoarele agenții de PR din top 10 sunt: The Public Advisors (locul 4), WefflerMark (5), SmartPoint (6), Oxygen PR(7), GMP&U (8), Rogalski Damaschin Public Relations (9) și Conan PR (10).

Topul, realizat în colaborare cu compania de cercetare Unlock Market Research măsoară performanțele de business ale agențiilor de PR din România, corelate cu felul în care acestea sunt percepute de companiile care plătesc pentru servicii de consultanță în comunicare.

Topul celor mai performante 30 de agenții de PR din România în 2023 și toată metodologia care a stat la baza cercetării realizate de Biz și Unlock Market Research se pot regăsi pe revistabiz.ro.

Realizat pe baza unui studiu Biz și Unlock Market Research, Top Biz PR România este alcătuit în baza colectării și analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanțelor de business ale agențiilor de PR și a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor cu care lucrează. La fel ca în edițiile trecute, clasamentul nu este doar despre venituri, profitabilitate sau fee-uri și doar evaluările din partea clienților, ci le cuprinde pe toate acestea, în baza unui algoritm dezvoltat în parteneriat cu Unlock Market Research.

 

Top Pure PR România 2023

În premieră în acest an, Biz și Unlock Market Research au introdus un top 10 al agențiilor care fac PR în proporție de peste 80%.

Acest clasament este condus de MSL The Practice (locul întâi), agenție urmată pe podium de GOLIN România (locul al doilea) și GRF+ (locul 3). Clasamentul continuă cu The Public Advisors (4), GMP & U(5), Conan PR (6), Brain 4 Strategy (7), Chapter 4 România (8), Total PR(9) și Decisepoate (10).

 

Premiile Galei BIZ PR AWARDS 2023

Premiile acordate pe baza studiului prezentat în exclusivitate în cadrul galei BIZ PR AWARDS:

  • Locul 1: McCann PR
  • Locul 1: MSL The Practice
  • Locul 1 Agenții cu peste 80% din business pe zona de PR: MSL The Practice
  • Cea mai mare creștere la categoria agenții cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro: Conan PR
  • Cea mai mare creștere la categoria agenții cu cifra de afaceri peste 1 milion de euro: Oxygen
  • Profitabilitate: SmartPoint
  • Cea mai populară agenție: McCann PR
  • Creativitate: Golin

Premii speciale pentru campanii și proiecte

  • Inovație în comunicare: Campania de lansare AQUA Carpatica Flavors – AQUA Carpatica
  • Comunicare sustenabilă: Campania „Săptămâna reciclării” – Kaufland Romania
  • Profesionistul anului în Comunicare Corporate: Andreia Urzică, Head of Corporate Communication, Impetum Group
  • Aliat al Culturii: Casa de Flori
  • Creativitate Digitală: Fainoșag App – Orkla Foods
  • Promovarea Antreprenoriatului: 5 to go
  • Campion al Culturii: Vodafone România

Trofeele oferite laureaților au fost realizate de artistul Ovidiu Toader.

„În fiecare an, reunim comunitatea oamenilor care respiră Comunicare. De la PR, marketing, Public Affairs și vânzări, cât mai ales la mințile creative din agenţii şi din companii, freelancerii și specialiștii care caută mereu modalități noi pentru a inova într-un domeniu care este prezent aproape în toate deciziile noastre. Biz si Unlock Research au transformat BIZ PR AWARDS într-un reper al industriei și una dintre cele mai respectate gale la care aspiră profesioniștii industriei”, declară Marta Ușurelu, owner Biz.

Kaufland este leading partner pentru BIZ PR AWARDS & CONFERENCE. Partenerii evenimentului au fost Garanti BBVA, Arta De a NU Vinde, AQUA Carpatica, McCann PR Romania, MSL The Practice, Golin. Coffee partener: 5 to go. Partener media principal a fost Radio Guerrilla.

Revista Biz are una dintre cele mai puternice comunități de business din țară. A organizat evenimente de afaceri și proiecte speciale în cele mai mari orașe din țară și în 11 capitale din lume, pe 3 continente.

Businessul Biz Agency înglobează revistele Biz și  Haute Culture Magazine by Biz, Biz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View – o divizie dedicată studiilor de piață și portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline.

Biz Market View: Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events: Divizia organizează anual zeci de conferințe de business și evenimente corporate sau gale, transmițând conținut relevant în formate inovatoare și atractive pentru publicurile țintă.

Revista Biz: Este o voce originală și profesionistă a presei de business românești. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor și comunităților de business.

Biz Storymakers: Divizia transformă mesajele corporate sau de marketing într-o poveste valoroasă din punct de vedere al formei și conținutului, punând la dispoziția brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Biz Agency

Businessul Biz Agency înglobează revistele Biz și Haute Culture Magazine by Biz, Biz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Storymakers – servicii de content... vezi detalii »

WefflerMark

Make your brand voice inspiring. Începând din 2016, când spui WefflerMark, te gândești doar la WefflerMark. Adică la noi: agenția de publicitate care își dorește să transforme ideile... vezi detalii »

Oxygen

Oxygen este o agentie integrata de comunicare, cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca. Cu peste 13 ani experienta pe piata, Oxygen a lucrat de-a lungul anilor cu branduri si companii locale si internationale, din... vezi detalii »

GMP & U

După 18 de ani pe piață, agenția devine GMP & U, an IDEA Company, care crede în puterea ideilor și în soluții fluide la problemele complexe de business, de astăzi. Numele GMP & U vorbește despre... vezi detalii »

Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related