Ioana Ciudin, Head of Digital Zitec: Cum am ajuns o agentie digitala independenta

Ioana Ciudin, Head of Digital Zitec: Cum am ajuns o agentie digitala independenta

Acum 9 ani, divizia de marketing online din Zitec s-a infiintat ca o urmare fireasca a nevoii clientilor pentru servicii complete – nu doar sa-si creeze aplicatiile sau platformele de servicii alaturi de echipele de dezvoltare, dar si sa le promoveze, sa-si inteleaga clientii si sa creasca din punct de vedere business.

“In prezent, suntem o linie de business independenta in cadrul Zitec si functionam ca o agentie digitala. Noi te ajutam sa  intelegi din start potentialul pe care il ai, sa identifici noi oportunitati dar si initiative neperformante. Bugetele sunt alocate in mod optim pe mixul de canale online si modul nostru de lucru Agile iti asigura un raspuns rapid si o flexibilitate pe alocarea eforturilor catre initiativele productive.” mentioneaza Ioana Ciudin, Head of Digital Zitec.

Divizia Zitec Digital poate prelua proiecte digitale end-to-end, de la infrastructura (hosting, cloud) la marketing digital, design grafic si dezvoltare software de aplicatii web si site-uri de prezentare sau aplicatii mobile.
Echipa Zitec numara in prezent peste 160 de specialisti, situati in birourile din Bucuresti si Brasov.

 

Transformarea abordarii proiectelor digitale

Ce am invatat in acesti ani? Sa punem pe primul loc colaborarea cu clientul. De fapt, el este cel care isi cunoaste business-ul cel mai bine, el are insighturile. Noi il ajutam sa foloseasca informatia si ii oferim cadrul necesar pentru a ajunge la o strategie de succes.


Ioana Ciudin, Head of Digital Zitec

La inceput, fiecare membru al echipei era specializat pe un segment: aveam colegi pasionati de Social Media, colegi ce lucrau cu precadere pe AdWords sau SEO. In timp, am realizat importanta unei dezvoltari multi-disciplinare. Odata cu preluarea unor proiecte din ce in ce mai complexe, am identificat nevoia clientului de a avea o singura persoana de contact, un om care sa inteleaga cap - coada proiectul si sa fie alaturi de client de la inceput si pe tot parcursul proiectului.

 

Am reusit treptat sa regandim o noua forma de abordare a proiectelor, prin trecerea catre ideea de consultant pentru businessul tau online, prin dezvoltarea specialistilor generalisti care ajung sa iti cunoasca businessul si nevoile reale. Cunosc si nu le este frica sa foloseasca PPC, SEO, Social Media, email marketing si multe altele pe post de unelte, fara a pierde din vedere obiectivele principale ale clientului.

In Zitec, lucram pe baza principiilor Agile pe care le adoptam si in proiectele noastre de digital. Lucrand zi de zi alaturi de peste 100 de colegi developeri, am imprumutat de la ei aceasta metodologie si am adaptat-o nevoilor proiectelor de digital. Creativitatea nu ne-a lipsit niciodata in abordarea proiectelor, dar am vazut si cum o metodologie de lucru clara poate sa faca o diferenta majora atat pentru echipa cat si pentru client.

 

Tandem intre crestere echipa si crestere proiecte

Ne dorim clienti alaturi de care sa ne bucuram de succes pe termen lung. Impreuna. Avem clienti de peste 5 ani in portofoliu care raman alaturi de noi. Prioritatea noastra este sa avem o crestere sanatoasa, bazata pe parteneriate si proiecte frumoase, de lunga durata.

In 2017 ni s-au alaturat 17 clienti noi. Mentionam Smart ID, Constantin Nautics si Carpet&More. Ne-am bucurat insa si de continuarea proiectelor pe termen lung alaturi de clienti deja existenti precum Groupama, City Grill si TechSoup. Avem o crestere de 41% fata de 2016, vrem sa mentinem trendul crescator si in 2018. Despre proiectele si clientii nostri puteti citi aici.

Iata ce spune Catalin Neacsu, Manager Marketing, Constantin Nautics despre colaborarea cu noi
« In era digitala in care fiecare business trebuie sa se diferentieze, Zitec este un partener de incredere care ofera valoarea adaugata, ofera solutii personalizate si reuseste acolo unde noi avem limite

 

Cresterea constanta pe proiecte e insotita de crestere continua a echipei. In ultimul an ni s-au alaturat 4 colegi noi in departament si in 2018 vrem sa crestem echipa de specialisti si, de ce nu, sa ne extindem si in alte orase.

Echipa de consultanti este compusa din persoane cu diferite arii de expertiza. Avem colegi care au lucrat inainte in agentii de publicitate si care ulterior si-au descoperit pasiunea pentru online.

Digital marketingul este un domeniu dinamic unde ai parte de feedback si rezultate concrete in fiecare zi. Avantajul este ca avem loc de imbunatatiri constante, de adaptari dinamice la raspunsul publicului nostru. Ne place sa masuram si sa vedem in timp real indicatorii. Un lucru important care s-a schimbat in acesti ani este focusul constant catre obiective clare.

“Am ales sa lucrez in zona de digital pentru ca imi place sa vad in timp real rezultatele. Am acum optiunea de a testa diferite idei si abordari pentru ca pot vedea si masura impactul lor in cateva zile sau chiar ore. Avand controlul asupra rezultatelor si acest feedback imediat am obtinut libertate.” Ivona Cana, Digital Marketing Consultant.

Ne place ca avem formula de a identifica de la inceput potentialul unui business in online, ne dam seama ce KPIs sunt de urmarit. In urma unei analize detaliate, putem veni cu o propunere concreta pe baza insight-urilor avute, dar putem de asemenea si sa ne dam seama in timp real daca planul propus e de succes sau nu pentru ca avem toate uneltele de a urmari rezultatele pas cu pas. Asta elimina multe din riscurile initiale pe care o abordare noua le poate avea.

“Imi place complexitatea cu care abordam un proiect. Modul nostru de lucru presupune sa pornim de la intelegerea clientului si a proiectului. Noi oferim consultanta, servicii end-to-end de marketing, dar avem si resurse complete pentru dezvoltare. “ Mihaita Pascaniuc, Digital Marketing Consultant

 

Consolidarea parteneriatului cu Google

Google a fost si este pentru noi un partener important. Impreuna, am infiintat programul Atelierul Digital care isi propune sa “digitalizeze” Romania. Pe scurt, ne dorim sa ajutam antreprenorii si IMM-urile sa constientizeze importanta online-ului pentru afacerile lor. Hub-urile Google Atelierul Digital sunt acum prezente in Bucuresti, Iasi, Brasov, Constanta, Timisoara si Cluj. Este un proiect ambitios, insa foarte important pentru noi.

In 2017, Zitec a devenit Google Premier Partner, toti membrii echipei au certificate Google AdWords si Analytics. Tot in 2017 si tot alaturi de Google am organizat si evenimentul Online 24/7 in care am vorbit despre strategia in online cu peste 100 de invitati. Alaturi de Remus Visan, CEO Paravion si de Ramona Popescu, Marketing Managerul City Grill am discutat cu invitatii despre trendurile din online si le-am aratat cateva tips & tricks privind strategia de promovare a unui business. Detalii despre evenimentul Online 24/7 gasiti aici.

 

In 2018, ne propunem sa devenim Google Analytics Certified Partner. In Romania sunt doar 3 agentii care au in acest moment aceasta certificare iar noi ne propunem sa fim urmatoarea. Aceasta certificare este importanta pentru noi pentru ca reflecta foarte clar modul in care ne place sa lucram: urmarind pas cu pas rezultatele, setand KPIs pentru fiecare proiect si avand in permanenta insighturi privind comportamentul userilor in site.

Pana acum, in 2018, Zitec a devenit deja partener certificat Google Cloud, lucru cu care ne mandrim.

 

In concluzie

In toti acesti ani, am reusit sa construim o agentie de digital care sa raspunda nevoilor reale ale clientului - sa-l ajutam si sa-l sustinem pe tot parcursul proiectului sau. Ne propunem in perioada urmatoare sa extindem echipa, sa cladim noi parteneriate si sa ne bucuram in continuare de proiecte frumoase. Pe scurt, sa crestem.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related