[Pe strada lui George] Daniel Costea: Arta exista numai atunci cand este "vizualizata & co", fix ca pisica lui Schrodinger

[Pe strada lui George] Daniel Costea: Arta exista numai atunci cand este "vizualizata & co", fix ca pisica lui Schrodinger

Câteva din drumurile și căutările lui Daniel Costea, după cum urmează: geografie, CTC-ist la Turbomecanica, voluntariat in Danemarca, publicitate in Romania, gaming. Si o lucrare creata pentru galeria #GeorgeStreetArt. Daniel s-a inscris la Future Artists @ George Street Gallery pe ultima suta de metri: a aflat de competitie cu 3 zile inainte de inchiderea lucrarilor.

 Și tot pe ultima sută de metri în care puteți vota lucrările preferate din galeria imaginara a Bucurestiului, ne bucuram ca avem ocazia sa o asezam pe pisica lui Schrodinger in titlu. Asta, doar daca s-a intamplat sa il cititi. Altfel, nu.

 

Scurta istorie personala

Numele meu este Daniel Costea si am 32 de ani impliniti luna aceasta. Ca background, am inceput cu Geografia, apoi Aerospatiala din cadrul Poli (in aceasta perioada am lucrat ca CTC ist la Turbomecanica); dupa o schimbare de macaz am ajuns la Saatchi & Saatchi, unde am stat aproximativ 1 an. A urmat o perioada frumoasa de voluntariat in Danemarca, unde mi-am descoperit o latura pe care n-am crezut ca o puteam avea. Ajuns in tara, au urmat cativa ani de agentie, ca sa ajung in momentul actual in industria gaming.

 

Mesaj pentru juriu si public

Primul gand a fost sa particip deoarece am mai inscris lucrari in cadrul competitiei Creator. Nu sunt "abonat" la BCR astfel incat sa stiu mai multe despre George, dar m-am gandit ca pot sa aduc un aport valoros situatiei. M-am hotarat rapid (am vazut mailul cu 3 zile inainte de incheierea inscrierilor), iar unul din motive a fost banii (am devenit de curand tata si mi s-au schimbat putin prioritatile - cei care inteleg, inteleg :)

 

Punctul de pornire

Punctul de pornire a fost brief ul dat :) si am considerat ca tema "orasul" se preteaza cel mai bine pe un stalp de pod :) Aglomeratia a fost un punct intermediar care m-a ajutat sa cristalizez conceptul. Titlul a venit la final, deoarece pe perioada procesului m-am razgandit de cateva ori, iar lozul castigator a fost atunci cand am realizat ca cele doua spatii pot reprezenta ciclul de 24 ore, iar logo-ul George, ca un zambet al soarelui, m-a determinat sa inchid procesul cu zambetul pe buze.

 

Mesaj pentru public

Sa constientizeze ca omul sfinteste locul si sa nu ne uitam partea umana.

 

Arta de strada

O admir si cateodata o si inteleg :) Pe strada intalnesti toate tipologiile de oameni, iar arta exista numai atunci cand este "vizualizata & co", fix ca pisica lui Schrodinger.

Schimba oamenii. Aduci ceva in fata oamenilor, ei observa - analizeaza - se indentifica - si incep  sa si puna intrebari (si mai stim noi "ceva" care face aproximativ acelasi lucru si este interzisa la nivel global :)

Ma opresc sa privesc graffiti-urile, daca sunt peste medie. De exemplu graful cu Tesla & Edison, tot la pod la Aurel Vlaicu (bine... il apreciez pe Tesla, Edison la polul opus, daca tot suntem in domeniul electric :D)

Am stat in zona Gradinii Icoanei si odata cu Street Delivery am inceput sa apreciez mai mult aceasta forma de arta. Infrumuseteaza locul, il schimba si te face sa te simti fresh si nou chiar daca sunt aceleasi ziduri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Campanii

Sectiune



Branded


Related