Irina Becher (Leo Burnett) si Mihai Bonca (Bergenbier S.A.): Noua directie de comunicare a Bergenbier este o evolutie naturala

Irina Becher (Leo Burnett) si Mihai Bonca (Bergenbier S.A.): Noua directie de comunicare a Bergenbier este o evolutie naturala

Piata berii din Romania a suferit in ultimii ani scaderi majore. Daca in 2009 si 2010 a fost inregistrat un declin de  20%, doar in 2011 piata si-a mai revenit usor, cu 1%, in acel an insumand 1,8 milioane de euro, potrivit unor calcule realizate de Ziarul Financiar. In 2012 s-a observat un fenomen de crestere al vanzarilor, cu 6,5% fata de anul precedent, conform unor date ale Asociatiei Berarilor din Romania. Pentru 2013 pronosticurile sunt rezervate, Andrew Highcock (Presedinte Asociatia Berarii Romaniei) declarand ca anul a debutat sub o presiune financiara datorata cresterii accizei. In ceea ce priveste tipul de ambalaj, preferintele romanilor se indreapta in proportie de 52% catre berea la PET. In acest context, Bergenbier, unul dintre cei mai importanti producatori de bere de la noi, care a fost afectat de suisurile si coborasurile din acesta perioada, a adoptat schimbari in ce priveste directia de comunicare, facand o trecere de la complicitate masculina la camaraderie. Mihai Bonca (Bergenbier S.A.) si Irina Becher (Leo Burnett & Target) ne-au vorbit despre evolutia platformei de comunicare a brandului, de obstacolele intampinate de brand in anii de criza economica, dar si de viitoarele actiuni ale producatorului de bere. Drumul de la Ziua Barbatului pana la Zilele Prieteniei a dus catre o deschidere a brandului spre social media, fara sa schimbe insa tonul vocii de pana acum, Bergenbier propunandu-si sa inoveze in continuare. Cum s-a ajuns aici si care au fost momentele de cotitura, aflam in interviul de mai jos:

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related