Cifrele ICEEfest 2015: 2.768 de participanti, 103 speakeri si invitati, 15 tari prezente

Cifrele ICEEfest 2015: 2.768 de participanti, 103 speakeri si invitati, 15 tari prezente

La o saptamana dupa debutul ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – organizatorii au dat publicitatii azi cifrele reprezentative pentru editia din 2015.

"Continuam traditia de a face publice date si cifre interne, majoritatea din surse independente. Prin transparenta totala vrem sa transmitem un semnal legat de modul in care vrem sa crestem acest proiect. Onestitatea fata de cei care investesc in festival, prin bilete sau parteneriate, e un element fundamental in proces", explica Dragos Stanca (reprezentant ThinkDigital, organizator al ICEEfest).

Din cele peste 3.220 de bilete emise, 2.768 de participanti au venit efectiv la evenimentele ICEEfest, conform cifrelor furnizate de compania germana Xing Events, care a asigurat platforma de ticketing a festivalului. Cifra reprezinta o crestere cu peste 94% fata de anul trecut, cand au participat 1.420 de persoane.

1.305 participanti au instalat si utilizeaza aplicatia oficiala a ICEEfest, dezvoltata impreuna cu compania olandeza Double Dutch, iar concertele live si petrecerea festivalului – organizata alaturi de CAT Music - a adunat 1.430 de persoane.

103 speakeri si invitati in panelurile de discutii au urcat pe scenele festivalului in cele 2 zile. Cele mai importante prezentari vor fi disponibile, in curand, celor care au participat sau vor sa participle la editia de anul viitor, in platforma ICEEfest Academy.

La eveniment au venit reprezentati din peste 15 de tari, 67% din participanti fiind din Romania, urmati de Grecia (6%), Moldova (3,5%), Marea Britanie (3%), Polonia (3%), Ucraina (2,2%), Cehia (2,2%), Bulgaria (2%), Ungaria (2%), SUA (1,8%), Rusia (1,8%), Emiratele Arabe Unite (1,1%), Sebia (1.1%) si alte tari (cu 1% si mai putin de 1%).

Site-ul ICEEfest.com a fost vizitat, conform Google Analytics, de 126.812 de persoane, in intervalul 1 mai – 15 iunie.

Evenimentul a avut o larga acoperire in media si social media, cu peste 1.300 de mentiuni in aceeasi perioada.

Conform monitorizarii realizate de MediaTrust, mediile folosite au fost, in ordine, social media (848 de mentiuni), presa online (450), TV (18), ziare si reviste (12) si radio (5). Discutiile despre festival continua insa, dupa cum se poate vedea si in live-wall-ul realizat de ZeList pentru ICEEfest 2015.

ICEEfest este cel mai important eveniment dedicat continutului, e-commerce-ului, marketingului si tehnologiei din domeniul digital din regiune si a fost organizat de ThinkDigital in parteneriat cu Orange si alti peste 20 de parteneri (principali fiind Xaxis – a Group M Company, Toyota Hybrid, Uber, AeRO, Huawei, Smart Ad Server, BCR, Prometheus si Acer).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related