[Hai #NETLIBERARE la content video] Oana Ioja (Telekom): Nu suntem in cautare de idei corecte. Ne dorim ceva care sa ne provoace sau chiar "sa ne sperie"

[Hai #NETLIBERARE la content video] Oana Ioja (Telekom): Nu suntem in cautare de idei corecte. Ne dorim ceva care sa ne provoace sau chiar "sa ne sperie"

Vlogurile, de la Mikey Hash si ceilalti veterani incoace, au castigat hectare intregi de teren in online. Autorii lor au devenit mai mult decat key opinion leaders pentru o buna parte din tinerii Generatiei Z, in acelasi timp in care telefoanele au inceput sa devina, asa cum zice si brieful competitiei 30 GB pentru content video, o prelungire a mainii.

Va mai amintiti TADAAAM? Primul vlog din Romania creat de un brand? Foarte bine, pentru ca de-asta ne aflam aici, impreuna cu Oana Ioja (Brand & Communication Expert), - sa vorbim despre cum Telekom a inteles nevoia de content video a tinerilor, oferind suficienti gigabiti incat s-o poata sustine. Eh, deci pe cei 30 de GB oferiti la Cartela Telekom ii vei avea tu de declinat intr-o campanie daca ai sub 30 de ani si te-ai decis sa inscrii la Young FIBRA, Hai #VIDEOLIBERARE. Pana pe 15 octombrie ai suficient timp de gandit si regandit pe baza briefului. Asa ca te-asteptam, de capul tau sau in echipa, cu una sau mai multe lucrari super. 

Pana atunci, recomandam lecturarea celor ce urmeaza, pentru inspiratie si indrumare.

 

#NETLIBERAREA impatimitilor de content video

Cred ca nu gresesc cand spun ca Telekom a fost prima companie de telco din Romania care a simtit potentialul continului video si care a livrat pe aceasta nevoie a targetului inca de pe vremea in care vloggosfera avea un singur rock star, care a si dat startul acestui trend la noi.

Diferenta e ca acum, atat noi, cat si targetul, urmarim o #NETLIBERARE mai edgy si mai straight forward, in linie cu tone of voice-ul targetului nostru.

 

Cum e consumul de video azi?

Industrial :) Tinerii consuma filmulete zi de zi, la orice ora, in cantitati industriale, in special vlogguri. De aceea, cu fiecare filmulet postat, vloggingul devine tot mai mult o industrie, foarte asemanatoare cu industria muzicii.

Vloggerii nu mai sunt doar KOL (key opinion leaders), incep sa devina persoane publice; iar tinerii nu ii mai urmaresc doar pentru ca vor sa se amuze, ci pentru ca vor sa fie ca ei. Drept dovada, marile case de discuri au inceput sa prinda in portofoliul lor, pe langa vedete din muzica, si vloggeri.

 

Video-ul, cel mai popular mediu de exprimare

Cred ca zice foarte bine copy-ul din campania de lansare a platformei #NETLIBERARE, respectiv, netul si video contentul inseamna libertate. Ori libertatea este cruciala pentru generatia Z: libertatea de a spune ce vor, cand vor, libertatea de a fi diferiti si de a obtine ceea ce vor. 

Mai mult, cred ca tinerii speculeaza foarte bine faptul ca video contentul este un giga booster de imagine, fie in vloggosfera, fie in grupul lor de prieteni. Eu, personal, ii consider atat de smart incat sunt convinsa ca, atunci cand share-uiesc ceva, stiu exact cate like-uri si commenturi vor primi la postarea respectiva. Si asta pentru ca au invatat ce inseamna PR-ul si manipularea in social media inca de la primul "sign in".

Chiar as intinde coarda si as indrazni sa zic ca isi calculeaza fiecare like sau comment in puncte de celebritate. 

 

Actiunile Telekom pentru segmentul 15-20 

As spune ca TADAAAM, acesta fiind si primul vlog initiat de un brand pe piata din Romania. TADAAAM a aparut din nevoia de a atrage atentia targetului young asupra brandului Telekom, de a-i castiga simpatia si de a creste considerationul pentru categoria prepaid.

Si modul cel mai potrivit prin care am considerat ca putem face asta la momentul respectiv era sa facem ce fac si ei, vlogging. Asa ca l-am luat in echipa pe Mikey H, care avea jumatate din target abonat la canalul sau, si ne-am apucat de emisiune: lunar organizam evenimente traznite, cu si pentru targetul nostru, pe care apoi le dadeam pe "sticla" (YouTube).

Ca sa va faceti o idee, va dau si cateva exemple: ne-am dus fanii la munte, sa se dea cu schiuri pe frunze; in Timisoara am organizat un meci de fotbal mai altfel, cu mingi huge si binoclu la ochi; iar in Bacau ne-am provocat targetul sa se inscrie la o cursa de carturi plina de obstacole.

Mai mult, daca auzeam de vreun event monden cool, eram prezenti in prima linie cu Mikey si fanii nostri: am fost la Untold, CreativeEst, URbasm, lansarea Selfie 69, la party-ul Electonic Beats, la Romanii au Talent si multe altele. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara, cred ca la capitolul acesta e suficient sa spun ca Tadaaam a castigat prestigiosul Grand Effie, premiu care atesta eficienta in comunicare.

Si inca ne mandrim cu faptul ca suntem platforma nr. 1 de brand din YouTube, cu aproximativ 40.000 de followersi si sute de mii de like-uri la contentul video pe care l-am generat in cadrul campaniei. 

 

Particularitatile targetului

Din punctul meu de vedere, generatia Z e generatia cu atitudine. Sunt smart, open minded, opinionated, stiu exact ce vor, si nu le e frica sa isi asume riscul incercarii ca sa obtina fix ceea ce isi doresc. Vor totul ieri, pentru ca stiu ca se poate, si pot sa zica "NU", daca ceva nu e pe masura asteptarilor lor.

Sunt un target "dificil de convins" pentru orice brand, in special pentru un operator de telco. Motivul din spate fiind ca o companie din telecomunicatii se confrunta si cu faptul ca ei sunt digital natives, pentru ei sa "ajunga la capatul internetului" nu suna foarte challenging, iar netul a ajuns pentru ei un seviciu commodity, cum e si electricitatea. 

 

Cea mai ampla actiune sub platforma #NETLIBERARE

Platforma #NETLIBERARE este platforma Telekom care promite cel mai mult. Este in continua crestere, aducand cu fiecare campanie noi beneficii si noi libertati. Inca de la prima campanie ne-am propus sa fim game changeri - mai out of the box, mai incisivi si mai determinati; atat pentru noi, dar in special pentru clientii nostri. Si acest shift atitudinal s-a simtit de la primul pixel, atat in comunicare, cat si in oferta.

Pe langa ambitia de a veni cu cele mai bune oferte telco, ne vom incapatana sa venim constant si cu diverse premii relevante pentru target; vara asta, spre exemplu, am dat sute de mii de premii non-telco related, de la bilete la Untold, pana la geci FRF sau merchandising Game of Thrones. Ori, asa cum spuneam, acesta e doar inceputul :).

 

Catre participantii Young FIBRA 

Ii rog sa nu pice in capcana cliseelor, crezand ca suntem in cautare de idei corecte, scrise ca la carte. Ne dorim idei curajoase, out of the box, care sa ne challangeuiasca sau chiar "sa ne sperie" :) Inainte sa scrieti propunerea, verificati daca s-a mai facut.

In fata implementarii uneia dintre lucrarile castigatoare chiar vom tine cont, in special, de idee. Si de fezabilitate, cu resursele existente in piata. Nu a existat niciodata un client care sa nu puna in practica o idee de Cannes, chit ca "nu mai avea buget". 

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Campanii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related