100 de Moși Crăciun în trafic. Cum au reacționat bucureștenii

100 de Moși Crăciun în trafic. Cum au reacționat bucureștenii

Bulevarde aglomerate, fuga prin magazine dupa cadoul potrivit, claxoanele si lunga asteptare de la semafor – toate sunt parte din pregatirea de sarbatori, pentru cei care vor sa le puna bucurii sub brad celor dragi. E drept ca uneori toata agitatia care cuprinde orasul poate sa te scoata din reclama cu Sarbatorile vin, sarbatorile vin si sa te transforme intr-un Grinch. La asta s-au gandit si cei de la Coca-Cola cand au decis sa aduca zambete pe fetele bucurestenilor blocati in trafic, intr-o miercuri seara inainte de Craciun, cu tot cu listele lor de cumparaturi.

 

Cum au facut asta?

Big style – sau Coca-Cola-style: cu 100 de Mosi Craciun care au invadat Bulevardul Magheru la ora de varf, ca sa le ofere camioane Coca-Cola de jucarie oamenilor din masinile oprite la semafor. Daca ati fost prin zona, n-aveati cum sa nu-i vedeti. Daca nu, cel mai probabil, o sa dati de ei prin social media, pentru ca niciun trecator n-a scapat ocazia sa faca o fotografie, un live pe Facebook, un Insta story. Sau puteti sa aflati de aici care au fost reactiile oamenilor.  

 

Ce ziceati, ca romanii merg incruntati pe strada?

Nu si cand intra in actiune Mosii Craciun trimisi de Coca-Cola sa raspandeasca spiritul sarbatorii. Timp de doua ore, chiar si cei mai seriosi corporatisti care au trecut prin zona au zambit larg si nu s-au abtinut de la a documenta totul cu telefoanele mobile.  

Si daca afara era o vreme de nu stiai in ce magazin, cafenea sau scara de bloc sa intri mai repede, afla ca n-au fost putini cei care au iesit de la caldura, din apartamentele din zona, ca sa vina aproape de cei 100 de Mosi - ca una e sa fii spectator de la balcon si alta e sa faci chiar tu selfie cu zeci de barbosi.
”Nu pot sa cred cati sunteti de multi!”, le-a repetat o doamna care s-a intors din drum si a ramas sa urmareasca totul pana la final.

Mai incolo, o tanara isi suna cunoscutii sa le dea intalnire de urgenta pe Magheru:
”Hai mai repede! E o multime rosie, n-ai cum sa nu-i vezi, hai odata”.
"E foarte tare. Am coborat din autobuz, o sa asteptam altul, nu vezi asta in fiecare zi”, a fost concluzia catorva studenti care n-ar fi ratat sub nicio forma cel mai cool material de pus pe net.

Poate cele mai frumoase momente au fost create de soferii care, bucurosi de daruri si de atmosfera de sarbatoare, au acompaniat din claxoane colindele cantate de Mosi. Ati citit bine, mai claxonam si din entuziasm, nu doar ca sa grabim pornirea coloanei de masini de la semafor. Cum bine a zis unul dintre soferii surprinsi de Mosii Craciun din trafic: ”Pentru prima data, m-am bucurat ca prind semaforul asta pe rosu.”

 

”Am gandit acest moment special ca sa le aducem zambete oamenilor blocati in trafic, in cautarea cadourilor pentru cei dragi. Ne-am dorit tare mult sa le multumim celor care duc mai departe magia si bucuria Craciunului, iar reactiile lor ne-au intrecut asteptarile: soferii claxonau, multa lume a iesit la geam, pietonii se opreau sa faca poze, s-au cantat colinde. A fost intr-adevar magic si, probabil, pentru prima oara cand oamenii s-au bucurat sa stea in trafic.”
Iuliana Nedelcu, Senior Brand Manager My Coke.

 

 

MakingOf Video

 

 

Echipele proiectului:

McCann Bucharest / McCann PR / MRM Worldwide / UM / YES Communication

McCann: Teodora Stefan (Copywriter), Alex Nimurad (Art Director), Jonay Sosa (Creative Director), Amalia Jakab (Account Director), Madalina Patachia (Senior Account Executive), Renata Nicolaescu (Account Executive), Alex Popa (Producer), Tiberiu Munteanu (Executive Producer)

McCann PR: Mihaela Dumitrascu (Account Director), Maria Iordache (Senior PR Executive)

MRM: Andreea Sofrone (Account Director), Rocsana Marin (Account Manager), Mihai Vasile (Copywriter)

UM: Dana Chitrusca (Account Director), Ramona Radu (Content Manager), Cristi Ene (Senior Digital Planner), Gavrilescu Ada (Digital Planner), Mariana Ciobanu (Media Planner)                                                                                                                       

YES Communication: Sandra Merealbe (Account Director), Madalina Anton (Account Executive), Marian Patulea (Senior Project Manager)

Coca-Cola Romania: Corina Rijnita – Brand Manager My Coke, Iuliana Nedelcu – Senior Brand Manager My Coke, Miruna Smeureanu – Marketing Director, Silvia Gheorghita – Events Manager, Alexandru Corocea – Marketing Trainee My Coke, Alexandra Caraulani – Community Manager.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune


Comentarii

maria anghel
acum 6 ani
Cum ar fi, de anul nou, in loc de 100 de mosi sa iesim toti cu zambetul pe buze si sa facem tara asta mai buna


Branded


Related