[Cook-off publicitar] În componență nouă, echipa Go'lins pe buze plănuiește un somon mai puțin convențional

[Cook-off publicitar] În componență nouă, echipa Go'lins pe buze plănuiește un somon mai puțin convențional

Pregătiți de găteală? Ar fi bine să ziceți "da", că de mâine începe Cupa Agențiilor la Gătit by Selgros. Cu alte cuvinte, avem ocazia de a vedea cum se descurcă publicitarii scoși din agenție, ajunși față în față cu 4 probe de concurs culinar, două cu brief și una cu schepsis, în urma cărora vom desemna, pe perioada lui 2018, titlul de Agenția Anului la Gătit (dar nu numai).

Și s-ar putea să fie chiar vorba de Go'lins pe buze, echipa urmașă a #goalliners; pe cea din urmă am avut-o la Cupă în repetate rânduri, membrii ei de fiecare dată pregătiți cu ceva exotic de pus pe masă. La ultima ocazie, au luat ochii juriului cu un pui în crustă de alune, condimentat în stil indian și garnisit cu un coșuleț de orez (coșulețul, și el din aluat).

La această ediție, componența echipei s-a schimbat, dar ștacheta rămâne la fel de sus. Iar Bogdan Tudorache (Media Associate), Rafaela Bachios (Junior Media Associate), Claudia Bodnar (Junior Digital Associate), Alexandra Ion (Digital Manager), Oana Chiriac (Office Assistant) și Sonia Dao (Digital Associate) se arată mai mult decât încrezători. Vedeți cum gătesc pe acasă și veți înțelege exact de ce.

 

Detașamentul culinar Golin

De îndată ce am aflat de competiție, vestea s-a răspândit precum un viral în birou și imediat s-au arătat și primii doritori. Știam că aveam bucătari iscusiți în agenție și chiar ne așteptam să ridice mâna sus.

Așa cum suntem obișnuiți în comunicare, echipa s-a format în mod strategic. Cinci fete, care mai de care mai pregătite în a impresiona prin talent, creativitate, dar şi un strop de umor iar, pentru un plating complet, am adăugat și un băiat care să echilibreze balanța și cantitățile. 

 

Amintiri de data trecută

În plus față de puiul în crustă de alune condimentat în stil indian, cu un acompaniament de orez în coșuleț din aluat și un lava cake demn de prezentat unui chef de restaurant cu multe stele, tot ce știm sigur este că echipa și-a păstrat ADN-ul de explorator neînfricat în bucătărie și (kilo)gramul de nebunie și curaj. A, și dorința de câștiga, bineînțeles. 

 

Echipa

Membri noi cu toții, dar super motivați, strategia noastră este ca fiecare contribuie cu un know-how diferit și, astfel, rezultă un mix interesant. Deci dacă lucrăm integrat, fără să fim modești sau să creăm așteptări, suntem convinși că va ieşi wow

Ca structură, ne-am organizat după cum urmează:

Alexandra, Plating Manager, probabil cea mai înaltă dintre toți și cea care astfel are o vedere de ansamblu asupra farfuriilor (haha), mereu pregătită să ne organizeze și alinieze conform cerințelor din brief.

Sonia, Dish Innovation Manager, aduce twistul creativ în orice rețetă, are o viziune clară despre cum trebuie să arate forma finală a preparatului și aranjează totul ca la carte.

Bogdan, Balanced Food Associate, reușește să aducă echilibrul și realismul de care este nevoie în bucătărie.

Rafaela, Food Stylist Associate, finisează ultimele detalii din farfurie pentru o prezentare stylish și ireproșabilă.

Oana, Humour Manager, asezonează cu umor – după gust – momentele în bucătărie. 

Claudia, Moral Support Executive, are abilități de team motivation, susține și încurajează echipa în momentele de dinainte de deadline, dar știe să dea și focul mai tare la aragaz, dacă e cazul. 

 

Gătitul de acasă. Cel mai recent preparat

În primul rând suntem o echipă care va contribui cu know-how diferit pentru un rezultat care sperăm să fie pe placul juriului. Fiecare dintre noi gătim constant şi încercăm să o facem de fiecare dată şi mai bine, iar acum este şansa noastră să ne demonstrăm abilităţile (şi) în bucătărie.

Alexandra: Prajitură de ciocolată cu sos de zmeură şi piper roşu.
Sonia: Pui în 3 culori şi orez cu ou.
Bogdan: Supă mediteraneană de peşte şi fructe de mare.
Rafaela: Halloumi cu dulceaţă de ardei iute.
Oana: Creveţi Katafi cu rissoto negru.
Claudia: Pappardelle cu ciuperci şi tarhon.

 

Cele 4 probe de concurs

Ne putem declara surprinși (plăcut) de prima probă. Ne așteptam să primim încă din această fază un brief, dar am apreciat libertatea pe care ne-ați oferit-o prin faptul că putem veni cu rețeta pregătită de acasă.

Am considerat somonul a fi unul dintre cele mai ofertante ingrediente vedetă, însă ne-am gândit și la faptul că va fi preferat și de alte echipe. Tocmai de aceea, ne-am pus de acord să avem o abordare inedită, un mix neașteptat de arome care să pună în valoare în mod creativ somonul.

Pentru noi, sky is (not) the limit, nu avem emoții pentru că avem încredere în faptul că suntem naturali și vom presăra în mâncare o doză de talent, pasiune și o cantitate consistentă de dragoste. Iar acest amestec nu poate da greş.

 

Puncte forte

Diversitatea echipei şi relaxarea. Avem încredere în ce putem să facem și credem că va fi o experiență care se va dovedi foarte fun.  Mizăm pe creativitatea noastră, şi pe faptul că suntem courageously happy, adică îndrăzneţi, curajoşi şi cu o doză considerabilă de entuziasm la purtător.

 

Ambiție de Finală sau fun cu colegii?

Ne legăm sorţurile cu gânduri de victorie asezonată cu multă nebunie și distracție. Juraților vrem doar să le transmitem să fie pregătiți, cât despre „adversari”, să nu se joace cu focul, pentru că se vor arde :)

 

Partenerii Cupei

Despre Selgros Romania 
Se ocupa de varietatea si prospetimea ingredientelor pe care le veti transforma molecular la fata locului, totul in spiritul constructiv al improvizatiei, fara emotii, nici cu presiuni (sunt deja destule la birou).

Despre Kenwood 
Aduce intariri sub forma de instrumentar, de regula absent in meseria de publicitar. Dar pastram familiaritatea - o sa fie multitasking ca la tine in agentie, doar ca in bucatarie.

Despre Electrolux 
Asigura tehnologiile de gatire fara de care n-am putea gusta nici jumatate dintre aromele care o sa ne inconjoare. 

Despre Flanco
Si inainte, si dupa finish-ul Cupei Agentiilor la Gatit, Flanco se angajeaza sa aduca bucatariile romanesti la zi din punct de vedere electrocasnic.

Despre Doncafe Fresh 
Arma secreta a evenimentului nostru, care pana la urma implica niste eforturi in conditii de concurs. Si nu puteam omite un element precum cafeaua, nelipsita oricarui "publicitar starter pack".
 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania - "Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related