[Case Study] Crama Ceptura. O campanie fireasca despre oameni

[Case Study] Crama Ceptura. O campanie fireasca despre oameni

Contextul

Piața vinurilor locale este în continuă creștere. Comunicarea în categorie începe să fie una vizibilă pe mai multe segmente. Spre deosebire de trecut, cînd comunicau doar cateva branduri, în principal din zona economy, acum paleta de comunicatori este una foarte colorata.

Crama Ceptura e un brand cu greutate, prezent la raft, care insa nu a mai comunicat de multa vreme. 

 

Nevoia

Ceptura este situata intr-o zona viticola recunoscuta de al carui nume se leaga o parte importanta dintre producatorii locali de vin. De aici si nevoia de diferentiere a brandului Crama Ceptura. 

Astfel ca problema a fost de asociere / poziționare, mai puțin de notorietate.

 

Brieful

Crama Ceptura avea nevoie de o reîmprospătare a brandului prin comunicare. Dorea sa-si intareasca radacinile locale. E un brand cu o audiență largă, deci și mesajul trebuia să fie unul relevant pentru aproape oricine.

 

Provocarea

Cum sa se diferentieze intr-o piata cu valori foarte asemenatoare fara sa-si piarda relevanta mesajului? Gasirea unei zone libere de comunicare in care sa rezolvi aceasta intrebare a fost provocarea principala.

O alta provocare a fost sa facem o campanie memorabilă și vizibilă în cea mai aglomerată și zgomotoasă perioadă din an, avand la dispozitie resurse de timp si financiare limitate.

 

Strategia

E dificil să fii firesc și natural, dar și memorabil, iar noi asta ne-am propus.

Majoritatea vinurilor comunică terroir, istorie, vorbesc doar despre produs și prea puțin despre consumator și momentele de consum.

Ne-am propus sa schimbăm acest joc, printr-o poziționare diferită - mai aproape de oameni.
Astfel ca am hotarat sa vorbim despre obiceiuri, socializare, despre seri cu prietenii sau mese în familie.
Despre a fi împreună.

 

TVC

 

Rezolvarea

Am știut de la început că muzica va fi o parte importantă a campaniei pentru ca ea insoteste adesea momentele de consum al vinului. Ne-am dorit un cîntec romanesc care sa aibe greutate atat pentru cei tineri, cat si pentru cei mai in varsta. Prin urmare am identificat destul de repede muzica anilor ’80 ca fiind zona unde trebuie sa cautam, iar ”Drumurile noastre” a castigat detasat prin mesajul sau care vine sa-l sustina pe cel al campaniei.

Am vrut o campanie naturala, despre oameni, despre momente în care brandul să apară firesc, iar rezultatul este exact asta, el prezinta o posibila bucatica din viata oricui.

              

Rezultate

Cum campania e în plină derulare, încă nu avem prea multe concluzii. Ce auzim de la cei din jurul nostru e că întîi se aude bine, iar apoi se și vede bine.

Dar știm ce ne dorim ca ”Împreună” să aducă pentru Crama Ceptura: asocierea firească și naturală cu firescul și naturalul. De la cine în familie, la întîlniri între prieteni, petreceri de Crăciun sau aniversări de 20 de ani de la terminarea liceului.

 

Echipa 

United Pencils
Marius Roșu / creație, regie
Alex Borșan / strategie
Lucian Sora / art

Productie:
Lucia Mogoș / producție video
Alexandru ”Ate” Dorobanțu / DOP
Radu Ungureanu / drone & editor
Alexandru Radu / colorizare

Client:
Oana Drăgușin / Brand Manager
Grigore Meriacre / Director de Dezvoltare
Marcel Grăjdieru / CEO

 

În 2005 s-a degustat primul lot de vin Crama Ceptura.
Acum, Crama Ceptura are o capacitate de productie de 10 milioane de sticle pe an, o sectie de vinificare care asigura prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon si o capacitate de pastrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin.

Soiurile realizate de specialistii Crama Ceptura sunt: Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related