YouTube Ads Leaderboard 2022 România

YouTube Ads Leaderboard 2022 România
Aneta Pleșa, Industry Manager Google

YouTube Ads Leaderboard România 2022 este alcătuit din anunțuri publicitare care au reușit să genereze vizualizări și interacțiuni organice, un clasament care ia în calcul indicatori relevanți, precum rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

Spre deosebire de YouTube Awards, lansat anul trecut în România, unde câștigătorii sunt aleși de către juriul format din echipa locală Google România și specialiști video Google, YouTube Ads Leaderboard are la bază un algoritm care stabilește clasamentul.

Pe măsură ce audiența TV liniară inregistreaza scaderi, în special în rândul publicului tânăr, și piața de streaming devine mai aglomerată, YouTube rămâne cea mai mare platformă digitală din România (mai mult de 12 milioane de utilizatori adulți lunar).

Un studiu comandat de Google și realizat de compania Ipsos în 2022 arată că opt din zece români găsesc pe YouTube conținut unic, pe care nu-l mai pot găsi în altă parte: videouri în format lung sau scurt, toate genurile de muzică, canale primetime și creatori îndrăgiți. Iar soluțiile YouTube de advertising dezvoltate în ultimii ani le permit brandurilor să ajungă la publicul lor țintă prin formate de anunțuri pentru toate obiectivele de marketing, relevanța având ca rezultat campanii mai eficiente, cu o rentabilitate mai mare a investiției. 

„În campaniile de marketing, anumite momente sunt esențiale - evenimente sportive live, sărbători sau lansări majore de produse. De anul acesta advertiserii pot folosi formatul premium Masthead și prin modalitatea Cost pe oră, pentru pentru a obține 100% SOV (share of voice) a afișărilor eligibile într-un interval orar pe YouTube. O altă noutate pentru acest an este introducerea inventarului de Shorts pentru aproape toate formatele de anunțuri din platformă, astfel că recomandarea YouTube este ca videourile în format vertical să fie folosite în campanii, alături de cele în format orizontal.”, a declarat Aneta Pleșa, Industry Manager la Google.

 

YouTube Ads Leaderboard 2022 România

1. FASHION DAYS - #dressforprogress | SS22

 

Creație: Papaya Advertising
Media: Fashion Days Romania

 

2. eMAG - eMAG Black Friday - 11.11

 

Creație: Jam Session Agency
Media: eMAG

 

3. Profi România - Noua aplicație Profi e aici!

 

Creație: Bravo Media
Media: Spark Foundry

 

4. MegaImage România - MEGAmania Ep 1 - Viața de familie bate reclama

 

Creație: Red Dots
Media: United Media

 

5. ING România - A fi sau a nu fi la ING? Hai mai bine să fii

 

Creație: Jam Session Agency
Media: Dentsu

 

6. ALTEX România - Transport Gratuit la comenzile online

 

Creație: DDB
Media: ALTEX Romania

 

7. Profi România - BRAVO CA AI COLECTAT! un espresso FiiGO ai castigat!

 

Creație: Bravo Media
Media: Spark Foundry

 

8. Stella Artois România - MAKE TIME FOR THE LIFE ARTOIS

 

Creație: Mother London
Media: OMD

 

9. McDonald's România: Home Menu 2

 

Creație: DDB
Media: OMD 

 

10. HORNBACH România - VINO LA HORNBACH. ÎNAINTE SĂ VINĂ GRĂDINA TA

 

Creație: Heimat Berlin
Media: United Media

 

YouTube Brand Content Leaderboard 2022 Romania

Strategiile de conținut s-au diversificat foarte mult în ultimii ani, iar YouTube ca platformă de comunicare de brand vine cu soluții diverse, de la seriale, evenimente live, conținut video snackable în Shorts sau secțiunea Comunitate care propune interacțiunea cu publicul dincolo de video, prin postări care pot include sondaje, teste (numai pe Android), GIF-uri, text, imagini, dar și videoclipuri.

YouTube Brand Content Leaderboard este o secțiune specială a YouTube Ads Leaderboard și premiază conținutul video de brand creat pentru platformă, după același algoritm.

 

1. Episodul 9 - Cel mai asteptat cadou • Chef de BIO

Brand: Lidl Romania

 

2. Cu Susu'n Jos • Episodul 3 | Nimic nu se pierde, totul se exagerează

Brand: Carrefour Romania

 

 

3. Head & Shoulders - Mă spăl sau nu mă spăl pe cap?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Oameni

Sectiune



Branded


Related