De ce este important să adaugi conținut video motion design în promovarea afacerii tale? O perspectivă de la Craft Interactive

De ce este important să adaugi conținut video motion design în promovarea afacerii tale? O perspectivă de la Craft Interactive

În această "nouă normalitate" a conținutului media, rețelele sociale și nu numai, valorifică din ce în ce mai mult beneficiile graficii animate. Recrearea experiențelor online în moduri captivante și creative a devenit din ce în ce mai importantă. Video motion design a contribuit la satisfacerea acestei nevoi, deoarece este relativ ușor de produs și are un impact mult mai mare în comparație cu videoclipurile tradiționale. 

 

  1. Grafica animată captează atenția

Audiența dorește informații și le dorește rapid. Elementele vizuale bine concepute, scurte și ușor de asimilat, în mișcare, captează atenția audienței încă de la primul cadru. Pe rețelele sociale, video motion design este redat automat și în buclă, atrăgând atenția utilizatorilor chiar și fără sunet, stârnind interesul într-un mod dificil de replicat prin conținut doar textual sau imagini statice.

 

  1. Video motion design poate ilustra concepte sau procese

Scăderea atenției reprezintă o provocare și mai mare pentru înțelegerea materialelor complexe de lungă durată. Unele idei, în special cele mai mari și abstracte, pot fi greu de explicat în cuvinte sau imagini statice. Videoclipurile explicative, vizualizările de date și infograficele în mișcare îți permit să satisfaci această preferință a utilizatorilor de a asimila informații rapide, fără să fie nevoie să citească informații interminabile. Poți utiliza grafica animată pentru a condensa mesaje complexe și a le transforma în videoclipuri semnificative și memorabile care captivează audiența. 

  1. Video motion design poate prelungi durata de viață a conținutului

Crearea de conținut de lungă durată și designul grafic animat nu ar trebui să fie mutual exclusive. Fragmentele mici pot stimula conversiile, îndemnând audiența să facă o acțiune în ceea ce privește interesul față de afacerea ta. Fragmente de conținut informativ pot fi extrase, combinate cu CTA-uri (apeluri la acțiune) eficiente și animate pentru a crea motion design-uri eficiente, folosite în scopuri de promovare pe diferite canale. Video motion design prelungește durata de viață a conținutului tău online, oferind mai multă valoare investiției inițiale. 

 

  1. Ne aflăm în era video motion design

Tendința către grafica animată nu este nouă - câștigă momentum de ani de zile. Din 2020, condițiile unice în care ne-am aflat au propulsat utilizarea graficii animate la alt nivel. Ordinele de a sta acasă au determinat audiența să se orienteze către rețelele sociale, unde aceste resurse generează de 12 ori mai multe distribuiri decât textul și imaginile combinate. Pe măsură ce utilizatorii căutau informații și divertisment online, conținutul video motion a fost adesea tipul de media care a satisfăcut aceste nevoi.

Nu se poate nega că ne aflăm într-un teritoriu neexplorat, dar specialiștii în marketing de conținut nu sunt străini de schimbare. Mult înainte de solicitarea soluțiilor creative impuse de condițiile globale, tendințele indicau că vom trăi într-o lume în care grafica animată generează conversații și conversii. 

Atfel, ca o concluzie, îți recomandăm să pui conținutul în mișcare!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Craft Interactive

Suntem agenție de performance marketing. Construim mixul ideal de soluții digitale integrate, cu care creștem performanța și notorietatea business-urilor. Suntem specializați în Strategie digitală, Branding,... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related