Content creators pe TikTok: subiectele celor mai apreciate video-uri din luna iunie

Content creators pe TikTok: subiectele celor mai apreciate video-uri din luna iunie

6 din 10 români folosesc TikTok în mod regulat, transformându-l într-una dintre cele mai populare aplicații locale. De la începutul anului, platforma a urcat rapid pe locul trei în topul preferințelor utilizatorilor. Bogăția conținutului și diversitatea subiectelor abordate de creatori îi atrag pe utilizatori să revină în platformă, chiar de mai multe ori pe zi, motivându-i prin trei aspecte principale: distracție, învățare și descoperirea de perspective și informații noi.

Dacă în articolul anterior am detaliat cele mai performante categorii de conținut în rândul brandurilor din România, de data aceasta analizăm subiectele celor mai engaging 100 TikTok-uri publicate de content creators.

În TikTok Index Influencers, tool-ul de data creat de Leo Burnett Bucharest și Data Intelligence, urmărim săptămânal evoluția performanței a peste 600 de content creators români, din 27 de categorii, de la micro și macro-influencers, până la celebrități. În ultimele 6 luni, numărul conturilor integrate în tool s-a dublat, mulțumită potențialului mare de viralizare a conținutului din TikTok, ce poate transforma, aproape peste noapte, un utilizator obișnuit într-un creator al platformei. Nu-i de mirare că 1 din 5 tineri din România își dorește să devină influencer.

 

Retrospectiva lunii iunie

În luna iunie, din perspectiva cantitativă, pe fiecare metric urmărit în TikTok Index Influencers - views, hearts, shares și comments - cele mai performante și active categorii de creatori au fost Lifestyle, Music, Entertainment, Comedy și Cooking.

Topul celor mai engaging 100 de TikTok-uri conține video-uri din 13 categorii de interes, cu performanțe spectaculoase a 43 de creatori de conținut din cei 600 monitorizați.

 

Creatori de conținut vs. brand-uri

Cele 100 de TikTok-uri însumează peste 17,5 milioane de hearts, aproape 100.000 de comentarii și de 2,3 ori mai multe share-uri vs. numărul comentariilor. Comparând cifrele obținute de creatorii de conținut cu cele ale brand-urilor, observăm diferențe considerabile. Spre exemplu, suma aprecierilor primite de cele 100 de TikTok-uri din partea brand-urilor este de 22 de ori mai mică în comparație cu rezultatele influencerilor, în ciuda investițiilor media. Totodată, brand-urile obțin de 13 ori mai puține comentarii și de 20 de ori mai puține share-uri.

Uitându-ne la rezultate în felul acesta, este evident faptul că, pentru brand-uri, este în egală măsură importantă crearea de conținut pe paginile oficiale, ca si colaborarea cu influencerii,  pentru expunere și o creștere a engagement-ului.

 

Cele mai engaging subiecte ale lunii iunie

În luna iunie, am identificat 10 subiecte de conținut, dintre care 3 au fost prezentate în aproape jumătate din cele 100 de videoclipuri analizate:

1. Conținutul din viața personală a creatorilor - cu precădere life-updates autentice, pentru care aprecierea oamenilor vine dintr-o zonă de curiozitate, simpatie și nevoia de conectare.

Cel mai apreciat și memorabil TikTok din luna iunie descrie abilitatea și creativitatea Anei Maria Trotea de a integra un sunet trending  într-un moment important din viața ei - absolvirea liceului.

@anamariatrotea O sansa am avut sa fac tiktok-ul asta si mi-a iesit #foryou #romania #fyp #foryoupage #fy ♬ original sound - nana

2. TikTok-uri despre viața de cuplu și relații - un subiect de mare interes, mai ales pentru Generația Z, care găsește în aceste TikTok-uri repere dezirabile.

În conținutul său, Marilu își documentează călătoriile, vorbește despre pasiuni și experiențele de viață, despre relații și modă. Dedicarea lui Iustin a atras atenția în două video-uri din luna iunie, acumulând peste 1 milion de vizualizări și 430.000 de reacții. Pentru adolescenți, acest tip de conținut este în egală măsură amuzant, dar reflectă, în esență, o tipologie de relație bazată pe încredere și egalitate.

@mariludobrescu Nu pot sa cred ca face asta pentru mine ? insta @mariludobrescu #fyp ♬ original sound - Marilu Dobrescu

3. Comedy și entertainment - un subiect deja emblematic pentru TikTok, ce îmbină umorul cu situații ușor de relaționat.

Selly surprinde acel moment din taxi când co-pilotul pierde toate discuțiile și distracția de pe bancheta din spate, iar Maria Zvinca și Amy Claire își continuă seria de videoclipuri Babele bârfesc la biserică cu un unboxing al pachetului de pomană. Ambele TikTok-uri depășesc 100.000 de engagements și 1 milion de vizualizări.

@selly Nimeni nu il baga in seama pe Selly.. #selly ♬ sunet original - selly

 

@zvinca Unboxing pachet de pomana cu babele. Nimic nu le multumeste, dar sincer, paine cu pateu? Inacceptabil @amyclaire_97 ♬ sunet original - maria zvinca

Pe lângă acestea, se remarcă și conținutul despre copii, muzică, beauty, călătorii, rețete de mâncare sau copii/parenting, cu ponderi mai mici în numărul videoclipurilor, însă cu rezultate mari pe toți metricii.

 

Trends

În luna iunie s-au popularizat în rândul content creatorilor o serie de trend-uri:

@cezaramunteanu #CapCut Ne vedem si pe IG: Cezara Munteanu #fy #fyp #cezaramunteanu #barbie #actress #trend ♬ original sound - Cezara Munteanu

  • Filtrul "reveal" - cartonul din introducere cu textul "she's probably the ugly ex", în antiteză cu videoclipul din final.

@cristina.aneta De n am vazut trendul asta de 100000 de ori pe fy insta:cristina.aneta #CapCutVelocity Area Codes x Pony by L BEATS - DJ L BEATS

@sinzianaiacob I love this trend and this song! PS: azi a batut vantul cu 35 km/h toata ziua #greece #visitgreece #fyp #trending #trend #cretegreece #hollyday #newtrend original sound - vibey music ?

 

Printre brand-urile urmărite în TikTok Index, filtrul CapCut cu estetica în stil Cartoon a fost singurul adoptat de unul dintre acestea. Am observat că, spre deosebire de abordările din alte țări, creatorii de conținut și brand-urile din România se raportează în general diferit la trend-urile de pe platformă.

Articolul este redactat de către Maria Man, Data Intelligence Strategist la Leo Burnett.

TikTok Index este o soluție de date ce poate fi customizată pentru orice industrie, la cerere. Soluția conține o gamă completă de date cantitative și calitative, comparative între brandurile competitoare, în cadrul unui DataBoard personalizat și updatat săptămânal.

TikTok Index este o soluție de date din portofoliul DATA Intelligence a Publicis Groupe România.

#DATAIntelligence #PublicisGroupeRomania

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related