S-a gatit *paste* asteptari: a doua proba din calificarile Cupei Agentiilor la Gatit by Selgros

S-a gatit *paste* asteptari: a doua proba din calificarile Cupei Agentiilor la Gatit by Selgros

Doua serii a cate patru echipe. Toate, cu gandul la un singur tip de mancare: pastele. La a doua proba din prima zi a Cupei Agentiilor la Gatit by Selgros, s-a lucrat cu paste facute "from scratch", cum spun americanii, adica murdarindu-te cum se cuvine de faina si oua, ca sa iasa treaba gustoasa. Si folosindu-te din plin de aparatura Kenwood, care subtiaza si taie aluatul fix cum trebuie. Despre cum au decurs lucrurile la proba "Paste cu Imaginatie", cititi in continuare, de preferat nu pe stomacul gol. 

Si de aceasta data, domnul Alex Cirtu s-a achitat magistral de toate rolurile sale: MC, bucatar, sfatuitor si, pe rand, membru al tuturor echipelor. Mai ales ca proba aceasta a venit la pachet cu briefuri. Alex a avut o vorba buna pentru toata lumea, respectiv cate un "hai mai repede, copii!", atunci cand timpul parea ca vine peste concurenti. Sfaturile lui au pornit de la "Hei, viteza mai mica la roboti" (gluma viitorului, probabil) pana la "Dati cu faina si pe cilindri". 

Alaturi de el, echipele au fost acompaniate pe parcurs de Chef Nikita Soare din partea CulinaryOn, imblanzitor de seama al aparatelor de gatit Kenwood. 

Sa nu uitam nici de juriu, ai carui membri s-au plimbat, la fel ca si noi, printre statiile de gatit si au asteptat, cuminti si pofticiosi, sa le parvina farfuriile: Andreea Lazaridis (Marketing & TMO Manager, Electrolux), Mugur Marinescu (Product Trainer & Trade Marketing Operations Specialist, Electrolux), Zana Dragnea (Production Supervisor, Strauss Group), Andrei Madan (Shop Manager, Flanco), Cristina Carp (Senior Consultant, Premium PR) si Andreea Andronache (Sales Coordinator, De'Longhi Romania).

Trebuie spus ca in toate probele se pune accent, atat in gura mare, cat si la jurizare, pe cat de curata isi lasa fiecare echipa masa de lucru. E normal, un bucatar bun nu accepta ca ingredientele sa-si mute necontrolat savoarea dintr-o mana intr-alta sau dintr-un bol in altul. Unii au excelat, altii au avut nevoie sa li se aminteasca; dar, per total, plitele s-au bucurat de o curatenie cat se poate de multumitoare in aceste conditii de stres.

In general, concurenta a fost serioasa si pretentiile pe masura. Noroc ca ingrediente au fost din belsug, ca a avut grija Selgros. Iar membrii mai vorbareti ai echipelor au fraternizat mai cu seama la coada la spalat farfurii si oale. Mai mult nu s-a putut, caci proba a durat 30 de minute, deci #PresiuneaTimpului a facut legea. De la Alex Cirtu citire: "Pastele se fierb in 3 minute; in restul de timp, vedeti cu sosurile alea". 

S-a mai apelat si la Google, si la Whatsapp, dar, cum spuneam, timpul a fost necrutator, asa ca echipele au fost nevoite sa improvizeze la greu. Cat de bine le-a iesit? Ii luam pe rand si ii barfim mai jos :)

Five's sunt una din treechipele numeroase de la aceasta editie a Cupei Agentiilor la Gatit by Selgros. Si au izbutit sa ne faca pofta inca din secunda 1, cu niste crutoane de paine asezate gentil intr-o tava. Suntem oameni simpli noi: vedem crutoane, salivam. 

Brieful celor de la FIVE's International spunea ca au un coleg carnivor pentru care trebuie sa faca niste paste corecte. Inca de la inceput, se vedea ca oamenii au un aparat Kenwood pe la ei prin agentie, pentru ca doi dintre ei, Radu si Alex, il manuiau la fel de usor ca pe un clopotel.

Echipa a folosit baconul si sosul de rosii pentru a-si aduce de partea lor laudele juriului, iar ipoteticul coleg carnivor s-a declarat multumit; credeti-ne pe cuvant.

Carturestiul stie sa dea cu aluatul de masa, asta e clar. Echipa Carturestilor a fost prima care a folosit soneria de "heeelp" pusa la dispozitie de gazdele de la CulinaryOn.

Dar, odata depasit impasul respectiv, au transformat aluatul ala intr-un supus docil. Brieful carturestilor spunea ca exista un anume Ionut care prefera retetele clasice, iar in rest, nu prea incearca el lucruri. Ei bine, carturestii l-au lecuit de conservatorism.

Au facut ravioli cu creveti. Iar ca sa ajunga acolo, s-a facut uz de rosii uscate, capere, usturoi, ceva vinut alb, s-a folosit cuvantul "fusion" si s-a adaugat niste dovlecel. Feedbackul unanim de la juriu: foarte bun, ati avut curaj cu reteta asta. 

Fetele de la pastel Umami (sau cel putin o parte din ele) pareau ca au experienta cu preparatele pe baza de faina. Iar brieful lor suna astfel: avem un coleg workaholic, cu o dieta bazata mai mult pe fast food. Cum procedam? Ei bine, procedura a implicat ciuperci, ceapa si bacon din belsug.

Sub ele, s-a pus motto-ul "Energie, Inspiratie si Culoare", iar juriul nu a avut decat un singur corectiv de adus: un piiiic prea fierte pastele. In rest, farfuriile au fost golite.

Mediacom (aka TastePlannerz) au avut si ei un brief simpatic. De fapt, nici n-ar trebui sa se numeasca brief, ci oportunitate. A se gati pentru prietenul ala care el insusi gateste bine si pune alcool in toate preparatele. Zis si facut. Sosul a fost gandit special pentru acest challenge si s-a folosit zucchini, usturoi, smantana si piper alb. Toate, scaldate din belsug intr-un vin alb bun.

Pacientul a supravietuit, mancarea a iesit buna, desi poate ca alcoolul s-a simtit un pic cam mult in post-gust. Vorbele juratilor, nu ale noastre.

In seria a doua a zilei, Echipa de Umplutura de la Saatchi & Saatchi + The Geeks a fost prima care s-a lasat jurizata. Munca lor a venit cu brieful urmator: Gatesti pentru colegul traditional, pentru care bucataria romaneasca e cea mai buna bucatarie. Super-eroii care l-au multumit pe acest nationalist culinar au fost baconul, branza cheddar din belsug, toate culorile de ardei, sosul de rosii, uleiul de masline, busuiocul si niste cascaval afumat. 

A iesit o tigaie de paste pe care Dan, Paul, Ioana, Tiberiu, Simona, Georgiana si Cristian au denumit-o "Taitei cu costita cu legume din poienita". Multe note de 10 s-au acordat din pareta juriului. Si pentru mancare, si pentru rima.

Iar apoi, a venit randul celor de la Craft Movement, in viata de zi cu zi Craft Interactive. Pe care i-am remarcat de indata cu o punga mare de migdale pe masa. Greu de zis cat au servit la gatit si cat la poftele echipei, dar produsul final a iesit ok. Brieful il scotea la inaintare pe unul din colegii aia neconventionali, deschisi mereu la lucruri si ingrediente noi. 

In acest sens, usturoiul a fost ales drept varf de lance. Iar varful a fost un pic cam ascutit, ca nici patrunjelul si nici restul mirodeniilor n-au reusit sa multumeasca pe de-a-ntregul juriul. "Ar fi mers mai mult sos si mai putin usturoi", au spus unii dintre ei.

Tot in usturoi si-au pus baza si cei de la Media Investment aka The Cookies, care s-au trezit cu un pe care-l gasim prea des in lumea reala: pastele sunt pentru un baiat aflat la regim. Cu totii cunoastem unul din asta, care se lauda la toata lumea ca are vointa de fier, dar la primul sos care miroase bine, uita de tot si-si baga degetul. 

Echipierii formulei Cookies au primit laude si incurajari, dar si o remarca mai putin obisnuita din partea juriului: "paste, dar un fel de pizza, nu?". O fi bine, n-o fi rau?

Ultimul plating al serii a apartinut celor de la BakePoint (delegatii agentiei Smartpoint), care si-au luat angajamentul de a face niste tagliatele clasice, fara carne, dar picante. Au aruncat in lupta capere, cimbru, ceapa si nelipsitul vin, pe care concurentii l-au folosit si altfel decat la gatit. 

Brieful il viza pe colegul rafinat si elegant, care mananca destul de des in oras. Din pacate, colegutul a avut ghinionul sa guste din pastele alea dupa ce se racisera un pic. Insa rezultatul nu a avut de suferit cine stie ce. In afara de pretentia ca ar fi putut fi un pic mai picante, portiile n-au stat prea mult in farfurie. 

 

Partenerii Cupei

Despre Selgros Romania 
Se ocupa de varietatea si prospetimea ingredientelor pe care le veti transforma molecular la fata locului, totul in spiritul constructiv al improvizatiei, fara emotii, nici cu presiuni (sunt deja destule la birou).

Despre Kenwood 
Aduce intariri sub forma de instrumentar, de regula absent in meseria de publicitar. Dar pastram familiaritatea - o sa fie multitasking ca la tine in agentie, doar ca in bucatarie.

Despre Electrolux 
Asigura tehnologiile de gatire fara de care n-am putea gusta nici jumatate dintre aromele care o sa ne inconjoare. 

Despre Flanco
Si inainte, si dupa finish-ul Cupei Agentiilor la Gatit, Flanco se angajeaza sa aduca bucatariile romanesti la zi din punct de vedere electrocasnic.

Despre Doncafe Fresh 
Arma secreta a evenimentului nostru, care pana la urma implica niste eforturi in conditii de concurs. Si nu puteam omite un element precum cafeaua, nelipsita oricarui "publicitar starter pack".
 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Creativii ingredientelor, ai prezentarilor si ai uralelor isi gasesc locul la Cupa Agentiilor la Gatit, un eveniment IQads care face parte dintr-un concept mai amplu de intreceri creative dedicate industriei publicitare din Romania - "Cupa Agentiilor". Scriem retetarul Cupei la Gatit din 2013 si starnim creativii sa se infrunte in preparate si farfurii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Craft Interactive

Salutare Suntem agenție interactivă cu nucleu digital. Personalizăm mixul ideal de soluții în marketing online cu care creștem performanța business-urilor, conectând brandurile cu oamenii. Suntem... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Related