Marks și PIATRAONLINE lansează #DreamBuilders, primul ghid complet al renovărilor

Marks și PIATRAONLINE lansează #DreamBuilders, primul ghid complet al renovărilor

PIATRAONLINE nu are doar cel mai mare portofoliu de piatră naturală, ci și cei mai buni specialiști în domeniu. Iar când am primit provocarea de a promova Departamentul de Montaj PIATRAONLINE, am știut că noua campanie de comunicare are nevoie și de o componentă de educare. Fie că e vorba de o amenajare de la zero sau de o renovare, un șantier are nevoie de profesioniști pricepuți care înțeleg particularitățile proiectului.

Orice proiect de reamenajare e o desfășurare de forțe: măsurători, echipe diferite, planuri, bugete, la o viteză tot mai mare. Procesul creativ ne-a făcut să realizăm cât de complexă e de fapt o renovare. Deși Internetul e atât de vast, lipsește un ghid care să te îndrume în acest domeniu și să îți ofere o imagine de ansamblu cu privire la pașii unui astfel de proiect.

Prin urmare, am decis, alături de PIATRAONLINE, să îl facem împreună. Un studiu de caz, aplicat pe amenajarea unui apartament de la zero. Am pornit de la montajul pietrei și am integrat toți pașii unei renovări, de la schiță la cheie. Deja proiectul căpăta o nouă dimensiune. Așa a apărut #DreamBuilders, o campanie care îți face cunoștință cu specialiștii în montajul pietrei și care îți pune la dispoziție un ghid ce identifică aspectele pe care trebuie să le iei în considerare când amenajezi.

 

"Insight-ul de la care am plecat este acela că, de mult ori, renovarea casei nu iese așa cum visezi. Fie nu găsești profesioniști de încredere, fie nu știi cum să-ți planifici bugetul, fie nu știi cum să-ți pui în aplicare ideile. Poate fi destul de dificil ca la finalul proiectului să te bucuri de acel dream home la care ai visat. De aici și numele de Dream Builders, o echipă de profesioniști care îți înțelege viziunea și care o poate pune în practică. Pentru ca tu să te bucuri de design rafinat, cineva trebuie să se murdărească pe mâini. Important e să știe exact ce face.", Sabina Stănciucu (Copywriter, Marks).

 

Mai departe, provocarea a fost să compilăm toate informațiile esențiale unui proces atât de complex, într-un ghid coerent, util și mereu la îndemână. Cum începi să îți planifici bugetul? Care sunt pașii logici pe care îi urmezi? Cum realizezi măsurătorile și cum îți organizezi lista de cumpărături?

"PIATRAONLINE nu mai este de mult doar un simplu furnizor de piatră. Am transformat showroomul într-un hub creativ, menit să alimenteze inspirația designerilor și arhitecților. Dar o idee bună are nevoie de implementare pe măsură. Așa că ne-am dorit să punem accentul pe rolul important pe care îl are echipa de montaj în realizarea celor mai spectaculoase proiecte. Campania #DreamBuilders s-a născut dintr-o nevoie reală a pieței: lipsa informațiilor cu privire la gestionarea unui șantier, dar și lipsa profesioniștilor care să facă față așteptărilor clienților. Ne-am unit forțele împreună cu cei de la Marks, echipa noastră a fost pe teren, în șantier zilnic, timp de 1 an, și am documentat procesele de lucru și am gestionat relația cu furnizorii, iar cei de la Marks au lucrat în tot acest timp la conceptul creativ și au fost provocați să ducă mai departe în online realizările noastre din teren.", Mariana Constantinescu-Brădescu (Managing Partner, PIATRAONLINE).

 

Alături de echipa PIATRAONLINE, care a realizat in-house designul site-ului dreambuilders.piatraonline.ro, am pus cap la cap pașii unui proiect real, documentat de la idee și schiță, până la aplicarea ultimului strat de impermeabilizant peste podeaua de piatră naturală.

 

Cum se desfășoară o întâlnire cu arhitectul, inginerul sau meșterul, ce ar trebui să ceri și cum să îți lămurești și cele mai mici neclarități, de ce piatra naturală nu poate fi montat de cei care montează gresie și faianță. Sunt informațiile pe care oricine le poate accesa prin descărcarea gratuită a ghidului în format pdf.

"#DreamBuilders nu sunt doar băieții de la Departamentul de Montaj așa cum #DreamBuilders nu este doar un ghid. #DreamBuilders este și o platformă suport în care poți să primești sfaturi și recomandări. Echipele PIATRAONLINE oferă servicii de consiliere gratuite celor care își doresc să înceapă un proiect nou de amenajare. Pe site, poți să trimiți planurile apartamentului pe care urmează să îl renovezi sau a unei case pe care ai vrea să o proiectezi și vei intra în legătură directă cu un consultant care va prelua cererea ta. Pentru cei care vor să fie #HandsON și să devină project managerii propriului proiect de amenajare, există ghidul, la un click distanță. Pentru cei care au nevoie de adevărați profesioniști, există Departamentul de Montaj. Iar pentru cei care au nevoie de suport în procesul de documentare și implementare, există consilieri dedicați care preiau cererile din online și care te invită la debriefing în showroom.", Mia Munteanu (Client Service Director).

 

#DreamBuilders este un proiect cu implementare integrată, din offline în online, OOH, print, activări și semnalizări în showroomul PIATRAONLINE, radio, digital ads și nu în ultimul rând social media.

 

Echipele participante:

MARKS
Mia Munteanu, Client Service Director
Sorin Sega, Digital Project Manager
Irina Costea, Social Media Manager
Sabina Stănciucu, Group Creative Director
Maria Ștefăniță, Senior Art Director
Anca Mihalache, Junior Art Director
Irina Radu, Junior Copywriter

PIATRAONLINE
Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner
Sergiu Constantinescu-Brădescu, Managing Partner
Aurel Cutieru, #DreamBuilder
Irina Parfichi, Project Manager
Madalina Ciuclaru, e-Commerce Manager
Florin Ghiță, Content Writer
Andreea Milea-Stănescu, Junior Copywriter
Ioana Albu - Graphic Designer & DTP
Florin Ștefănescu, Video Content Creator
Vlad Constantinescu, Fotograf
Ionuț Herascu, Video Editor

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related