Voxa lansează campania TV „Transformă orice moment într-o poveste”

Voxa lansează campania TV „Transformă orice moment într-o poveste”

Voxa lansează prima campanie TV dedicată streamingului de audiobook-uri, o categorie în plină ascensiune în România și la nivel global. În linie cu misiunea brandului de a integra cititul în viața de zi cu zi și de a pune bazele categoriei, campania își propune să introducă audiența în universul cărților audio, care oferă o nouă dimensiune poveștilor.

Conceptul campaniei este inspirat de ascultătorii care aleg audiobook-urile pentru că transformă cititul într-o experiență și stimulează imaginația. Pornind de la acest beneficiu, cele două spoturi de imagine ale campaniei prezintă personajele în activități de zi cu zi care sunt transformate în povești neașteptate atunci când sunt însoțite de o carte audio. 

Nota execuțională a celor două spoturi de imagine se folosește de limbaje cinematografice binecunoscute ale genurilor Romance și Thriller (două dintre categoriile cele mai accesate în aplicația Voxa) pentru a dramatiza ideea că personajul devine atât de captivat de poveste încât universul realității și cel al cărții se contopesc. 

 

Ca lider al categoriei ne propunem să investim în creșterea notorietății și popularității audiobook-urilor, dar într-o manieră care să inspire și să stârnească interesul pentru acest format. Storytelling-ul ne definește ca produs și ne dorim ca și campaniile de comunicare să fie povești cu care te bucuri să te întâlnești. Am început anul cu o călătorie în timp alături de Teatrul Radiofonic și nostalgia primelor povești ascultate, iar răspunsul audienței a fost unul imediat și plin de emoție. Continuăm cu un twist din universul cinematografic și vom continua să explorăm multe alte unghiuri pe parcursul anului”, a spus Alecsandra Roman, CMO la Voxa.

Campania de imagine include o serie de spoturi TV, o campanie outdoor, inițiative de PR și o serie de parteneriate care se vor desfășura până la sfârșitul anului sub umbrela „Transformă orice moment într-o poveste”.

Când ești un brand la început de drum într-o categorie nouă, este important să ai o abordare axată pe funcționalitate, dar să găsești și un unghi emoțional prin care să transmiți care este povestea produsului tău. Asta am încercat să suprindem în cele două spoturi: experiența de a pătrunde într-o poveste bine scrisă, de oriunde și oricând”, a adăugat Oana Știrbu, Senior Brand Manager la Voxa. 

Odată cu campania de imagine, brandul lansează și o nouă identitate vizuală care unește universul cărților, cel al streamingului audio, și surprinde esența a ceea ce înseamnă Voxa: o experiență pe care o poți lua cu tine oriunde. 

Noua identitate vizuală, conceptul creativ și execuția spoturilor sunt semnate de MRM, iar producția a fost realizată de către Luca’s Art Film, sub viziunea regizorului Ovidiu Păun, proaspăt întors în România după mai mulți ani de proiecte în afara țării. 

Campania TV se va desfășura în perioada 16 februarie - 15 martie, iar planul de media include 23 de stații generaliste și de nișă. Spoturile de imagine vor fi însoțite și de alte cinci spoturi de produs, care prezintă o selecție de titluri din catalogul Voxa.

Voxa este liderul aplicațiilor de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri din România, cu peste 300.000 de useri activi în 2023, la doar doi ani de la lansare. În prezent, platforma Voxa cuprinde peste 70.000 de titluri (audiobook și e-book în limba română și în limba engleză) cât și cea mai mare colecție de audiobook-uri în limba română din lume. Peste 50.000 de români care locuiesc în străinătate sunt ascultători activi de audiobook-uri în limba română, arată rezultatele studiului „Piața de carte digitală din România”, prima cercetare de piață dedicată audiobook-urilor și e-book-urilor din România, realizată de către Voxa în mai 2023. Voxa colaborează cu peste 40 de edituri de renume local și internațional printre care și Litera, Corint, Trei, Humanitas, Curtea Veche, Niculescu, For You și Harper Collins.

Voxa poate fi descărcată din Google Play și din AppStore de către orice utilizator de smartphone. 

 

Credits:

Echipa Voxa
Alecsandra Roman - Chief Marketing Officer
Oana Știrbu - Senior Brand Manager

Naratori
Vlad Rădescu - narator spot Thriller 
Mihai Călin - narator spot Romance
Marcela Moțoc - announcer

Echipa MRM, parte din McCann Worldgroup Romania
Ioana Zamfir - Executive Creative Director
Mihai Constantinescu - Group Creative Director
Paula Ionescu - Group Creative Director
Ionuț Cioroiu - Copywriter
Andrei Ilincaru - Art Director
Traian Popa - Web-Designer
Răzvan Diaconu - Account Director
Andreea Sofrone - Business Director

Echipa Luca’s Art Film
Ovidiu Paun - Regizor
Bobo Filip - DOP
Radu Șelaru - Producător
Simona Dumitrașcu - Coordonator producție 
Filip Petcu - Asistent Producție
Dan Floroiu - Editor
Andrei Cojocaru - First AD

Echipa MSL The Practice
Sabrina Canea - Communication Manager
Daniela Marin - Communication Director

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related