Despre premii, concurenta si alti demoni publicitari

Interviu cu Adrian Botan - Creative Director Regional McCann Erickson - si Alexandru Dumitrescu - Associate Creative Director McCann Erickson Romania.

McCann Erickson Romania a castigat al doilea Golden Rose. Deja nu mai e o noutate pentru oamenii din industrie. Au aparut si comentarii despre organizare, jurizare si calitatea executiilor. Echipa castigatoare spune ca ele conteaza mai putin si isi vede mai departe de rezultate si de munca creativa. Asta nu inseamna ca nu e dispusa la critica si auto-critica publicitara.

IQads: Cum se vede Golden Drum din perspectiva castigatorilor?
Alexandru Dumitrescu: Probabil mai bine decat din perspectiva invinsilor. Cred ca, acum nu vreau sa exagerez importanta festivalului de la Golden Drum, cel mai important festival este Cannes, stim cu totii asta, dupa el mai exista Clio si asa mai departe, dar Golden Drum a dat sansa tarilor din Noua Europa - cred c-ar fi mai bine sa spunem "Vechea Europa", pentru ca noi am fost mai comunisti si nu ne-am adaptat la ritmul occidental. Golden Drum a dat sansa tarilor astora sa faca ceva. Si au facut. Au castigat pe rand. Cred ca cel mai important este sa intelegem lucrul asta, ca Golden Drum-ul este supus unor aprecieri subiective, dar, cel mai important lucru e ca l-au bagat in Gunn Report. Si daca a intrat in Gunn Report, conteaza. E ca si Cannes, Eurobest, ca si Cresta, daca nu ma insel, aduce puncte in Gunn Report, iar raportul asta chiar conteaza. E top 100 agentii castigatoare. M-am uitat pe un post sub-mediocru de muzica si am auzit "in sfarsit Top 100 vine-n Romania". Deci daca aia fac atata caz de topul 100, de ce n-am face si noi, pentru ca Golden Drum se duce-n Gunn Report. Nu neaparat in Romania, mai avem pana acolo.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


VML

VMLY&R a preluat FRACTAL Communications, agentia locala parte din WPP, si se alatura  VMLY&R Commerce pentru a oferi brandurilor o experienta conectata.  Preluarea agentiei locale de catre... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Sectiune


Comentarii

smoke alot
acum 16 ani
dar am pus un subiect pe forum despre asta. il puteti citi la:

http://www.iqads.ro/forum/sutra29531.html#29531



Branded


Related