pastel și Fundația Sensiblu lansează „LOVE” Messages pentru combaterea violenței cibernetice

pastel și Fundația Sensiblu lansează „LOVE” Messages pentru combaterea violenței cibernetice

În mediul online există moduri diferite prin care oamenii își arată interesul față de ceilalți. Când acestea capătă valențe obscure, pot face dintr-o persoană vulnerabilă o victimă. Prea des, platformele sociale devin un facilitator al violenței sexuale și de gen, deoarece aici se manifestă diverse forme de agresiune, în mod special direcționate către fete și femei.

Pornind de la acest insight, agenția de creație și comunicare integrată pastel a dezvoltat și implementat pentru Fundația Sensiblu campania “LOVE” Messages, un proiect cu o importantă componentă digitală.

Cei doi parteneri au conceput și lansat platforma love-messages.ro, care își propune să ajute publicul larg să conștientizeze multiplele forme de violență cibernetică și să construiască un cadru sigur, în care victimele acesteia pot face primul pas spre vindecare. Sub protecția anonimatului, utilizatorii își pot împărtăși poveștile și experiențele și beneficia de consiliere specializată.

Campania de comunicare integrată centrată în jurul love-messages.ro a inclus elemente  de creație, de social media, PR și influencer relations. pastel a gestionat integral stabilirea identității vizuale a proiectului și a materialelor dedicate. Pentru rețelele sociale, agenția a elaborat un plan de comunicare bazat pe conținut educativ, menit să atragă atenția asupra celor mai populare forme de violență cibernetică. Acesta a fost ilustrat prin materiale strategice, animații video, care recreează o parte dintre cele mai comune dialoguri dintre agresor și victimă.

„Analizând comportamentele online, am ajuns la concluzia că mediile digitale se pot transforma cu ușurință în spații dăunătoare, care lasă loc diferitelor forme de agresiune, de la revenge porn, body-shaming și stalking, în rândul fetelor și femeilor, până la grooming & predation, în rândul copiilor. Platforma love-messages.ro este răspunsul Fundației Sensiblu la acest fenomen și parte a angajamentului nostru de a ajuta persoanele vulnerabile să facă față violenței cibernetice, să își spună poveștile pentru a-și recâștiga puterea și să le încurajeze pe altele să facă acest pas. Ne bucurăm că pastel a înțeles nevoia noastră și a transformat brieful nostru într-o campanie de succes, care a generat conversații asupra unui subiect dificil și a atras interes din partea publicului.”, a declarat Cristina Horia, Președintă a Fundației Sensiblu.

„Atunci când am fost invitați de către Fundația Sensiblu la pitch-ul pe tema violenței cibernetice, am intuit că opțiunea anonimatului regăsită în platformă o să genereze o rețea a încrederii și că o să ofere curaj persoanelor care sunt sau au fost hărțuite în mediul online. Prin conținutul pe care l-am creat am făcut, sperăm noi, primii pași spre conștientizarea fenomenului și începutul vindecării.” a punctat Laura Iane, Director de Creație la pastel. 

Proiectul love-messages.ro  este finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România.

Echipa Fundației Sensiblu:
Cristina Horia – Președinta Fundației Sensiblu
Claudia Bădica – psihoterapeută
Ecaterina Avarvarei – asistentă socială
Manuela Nicolae – asistentă socială
Mirela Bărbușoiu - avocată

Echipa pastel:
Manuela Silică – Client Service Director
Mihaela Nouraș – Account Executive
Răzvan Dumitrescu – Senior Planner
Laura Iane – Creative Director
Roxana Sava – Group Creative Director
Cristian Godeanu – Art Director
Alina Ene – Junior Graphic Designer
Isabela Aciu – Junior Graphic Designer
Adriana Șandru – Head of Social Media
Ramona Șerban – Social Media Specialist
Ioana Burțilă – PR & Social Media Specialist

Ana Doagă – PR Strategy Consultant
Ioana Duca – PR & CSR Manager

Echipa Canopy:
Oana Vasilică – Team Leader Canopyst
Denisa Deleanu – PPC Canopyst

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related