Cum să îți construiești o strategie de video marketing. O perspectivă de la RTB House

Cum să îți construiești o strategie de video marketing. O perspectivă de la RTB House

În  marketing, tendințele, la fel ca preferințele și obiceiurile utilizatorilor de internet, se schimbă într-un ritm incredibil de rapid. Pentru a sprijini într-un mod eficient dezvoltarea afacerii prin activități de marketing, trebuie monitorizate în permanență schimbările care au loc pe piață și să te adaptezi într-un mod flexibil și prompt. Această situație este perfect ilustrată de schimbările care au loc în domeniul video marketingului. Astăzi, componenta video este indispensabilă oricărei strategii de marketing. Așadar, cum construiești o strategie de video marketing potrivită?

 

Ideile principale care vor fi acoperite în această analiză:

  • De ce ar trebui să folosești materiale video în strategia de marketing
  • De ce ar trebui să începi să-ți modelezi strategia de video marketing printr-o modalitate de planificare adecvată
  • Ce să iei în considerare cât timp lucrezi la o strategie câștigătoare de video marketing

 

De ce ar trebui să folosești materiale video în strategia de marketing

Un material video cuprinde mult mai mult decât alte tipuri de conținut, fiind mai ușor de receptat decât un paragraf de text sau niște imagini statice și poate funcționa ca un canal eficient de comunicare cu grupul țintă. Prin intermediul video-urilor, există o șansă mai mare de a reține atenția spectatorului – limbajul corpului, tonul vocii și alte indicii vizuale ajută să transmiți emoții specifice; emoții care vor face mesajul mai atrăgător și mai pătrunzător și, ca rezultat, mult mai memorabil.

Conform cercetării Wyzowl, pentru 62% din agențiile de marketing, succesul video marketingului este determinat de numărul de interacțiuni pe care îl obțin videourile – incluzând comentariile, aprecierile și distribuirile. Desigur, aceștia nu sunt singurii parametri importanți din punctul de vedere al marketingului – rata de vizionare sau timpul mediu petrecut pe un anumit clip sunt, de asemenea, importante  și merită monitorizate.

 

Începe cu o fază adecvată de planificare

Crearea unei strategii de marketing eficiente, oricare ar fi aceasta, trebuie să înceapă cu definirea obiectivelor. Acesta este punctul de plecare pentru crearea unui plan strategic de marketing; un plan care servește drept strategie, în care vom detalia toate ipotezele și acțiunile care ar trebui să fie susținute de analize și cercetări temeinice.

Definirea scopului sau obiectivelor campaniei video planificate joacă un rol extrem de important, deoarece stabilește către cine vom direcționa mesajul, ce instrumente și canale vom folosi, ce conținut vom folosi, care va fi tonul vocii mesajului și, în final, cum vom măsura eficiența acțiunilor realizate. De asemenea, obiectivul afectează direct modul în care activitățile de marketing sunt planificate de-a lungul timpului. De regulă, campaniile cu obiective de vânzări presupun o acțiune rapidă și aduc rezultate aproape imediate. Atunci când planificăm o campanie de imagine, trebuie să ținem cont că va trebui să așteptăm ceva mai mult pentru rezultate.

Conținutul video este perfect pentru scopurile de comunicare și pare a fi o alegere naturală pentru campaniile de branding. Desigur, asta nu înseamnă că nu poate fi  folosit pentru a conduce campanii de performanță. Gândește-te la ce vrei să obții – ia în considerare ce fel de conținut vrei să transmiți, cui, în ce moment și cu ce frecvență. Identificarea răspunsurilor la aceste întrebări te va face să îți planifici mult mai ușor următorii pași.

Pentru a crește șansele de succes ale activităților de marketing planificate, trebuie definit foarte bine publicul țintă și, ceea ce este extrem de important, să creezi conținutul video având în minte grupul țintă. Nici cel mai bun conținut video nu va aduce rezultatele dorite dacă este adresat audienței greșite. În același timp, amintește-ți să nu urmezi doar drumul stabilit inițial. Dacă există posibilitatea experimentării, profită de posibilitățile pe care le oferă tehnologia. Renunțând la abordarea tradițională, vei avea șansa de a ajunge la audiențe pe care în mod normal le-ai rata, de a reduce erorile și de a descoperi noi canale de comunicare, care se dovedesc a fi eficiente.

 

Cum să începi să execuți o strategie de video marketing câștigătoare

Odată ce ai trecut de etapa de planificare – obiectivele și publicul țintă – ia în considerare următoarele puncte:

Creează conținut de înaltă calitate și captivant

Videoul trebuie să spună o poveste care îl va purta pe utilizator într-o călătorie, în care te raportezi la misiunea și valorile brandului tău, în timp ce transmiți emoții specifice. Felul emoțiilor este o decizie bazată pe obiectivele campaniei și a modului în care dorești să să se implice publicul. Poți folosi umorul și să îi faci pe utilizatori  să se simtă mișcați sau inspirați de a întreprinde o anumită acțiune după vizualizarea reclamei tale. Fii creativ și fii mereu cu gândul la preferințele și nevoile publicului țintă când lucrezi la conținutul video.

Alege metoda de targetare potrivită

În funcție de situație și de nevoile afacerii, în afară de targetarea socio-demografică, targetarea contextuală sau comportamentală permit să ajungi direct la public. Cu o platforma bazata pe inteligență artificială avansată, vei putea crește șansele de succes ale campaniei și, în același timp, să optimizezi mai bine bugetul.

Stabilește bugetul și definește parametrii de performanță

Implementarea oricărei campanii de marketing este, din perspectiva afacerii, o investiție care se așteaptă să aducă beneficii specifice. Prin urmare, trebuie să știi ce resurse și ce buget ai la dispoziție și să ajustezi sfera activităților planificate. De asemenea, este importantă definirea parametrilor de performanță, astfel încât, atunci când campania se va termina, să poți evalua eficacitatea acesteia.

Monitorizează rezultatele și acționează dacă este necesar

Monitorizează în mod regulat rezultatele obținute. Dacă observi că acțiunile întreprinse nu aduc rezultatele așteptate, vei putea lua măsurile  adecvate pentru a remedia acest lucru, prin modificarea abordării, excluderea sau includerea unui canal suplimentar de marketing sau realocarea resurselor în limita bugetului.

Experimentează cât mai mult posibil, pentru a folosi eficient bugetul de marketing

Chiar dacă totul merge conform planurilor, nimic nu te împiedică să experimentezi și lucruri noi – pune în practică unele dintre ideile la care te-ai gândit și poate vei găsi o modalitate mai bună de a ajunge la publicul țintă cu mesajul potrivit.

Planificarea unei strategii de video marketing este un proces complex și provocator, care necesită expertiză solidă, cunoștințe de piață și intuiție. Implementarea campaniei planificate în realitate este la fel de dificilă. Și aici, de asemenea, un rol uriaș îl joacă cunoștințele și experiența, precum și cunoașterea instrumentelor și a soluțiilor care sprijină munca agenților de marketing, permițându-le să obțină rezultate mai bune și să ajungă mai targetat la grupul țintă cu mesajul publicitar.

Dacă ai nevoie de ajutor în oricare dintre aceste domenii, experții RTB House te vor ajuta să-ți atingi obiectivele strategice și îți vor sugera soluții optime și modalități de a îți utiliza eficient bugetul de marketing.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related